МИЛА ДРУЖКЕ, ЧЕСТИТ И БЛАГОСЛОВЕН ДА Е МАЛКИЯ ТИ СИН! ДА Е ЗДРАВ, ДА СРЕЩНЕ ЛЮБОВТА НА ЖИВОТА СИ И В СЪРЦЕТО СИ ДА Я ДЪРЖИ. Е ТОВА АКО НЕ Е КЪСМЕТ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ! С ВНУЧЕТА ДА ТЕ ДАРУВАТ - ЦЯЛ ФУТБОЛЕН ОТБОР, А ТИ ДА МЯТАШ ДРЕШКИ НА ГРАДИНСКИЯ СТОБОР.
Ех, миличка, ако зависеше от мен, по света нямаше да има самотни хора. Всички щях да ги окомплектовам двама по двама. И няма не искам, няма недей! Тъй де! Да се впрягат в брачния хомот и да теглят заедно семейната каручка!
ЕНИСКА, огнедишащ, ама каква марка? С три или със седем глави?
Д*пе да им е яко. Те знаят ли с кого си имат работа??? Ако знаят, да си траят. ако ли не знаят - жална им майка. Ще научат по трудния начин. Дръж се, ей ги 108 къде са. Ще минат като едно щракване с пръсти. 
БОРЯНЧИЦЕ, каква торта само - много момчешка!

МЕРИАН, ще гледаме с удоволствие снимките. Вече започнаха да ми пращат снимки, а аз ги препращам на бат' Павли. Гъбката много се радвала и все повтаряла - живи и здрави да са всички! Моля ви, пращайте ми снимки! С това поне можем да я разнообразяваме.
КАССС, как е внучката ти? Надявам се вече да е добре, а на Малечко да му се е разминало.
ПИПИ, като китайска капка си!
Каквото си си наумила, ще стане! Браво на теб. Даваш ми кураж да запретна ръкавите и да подхвана селската ни къща. Ще трябва да се боря с Ромео - борбата ще е безмилостно жестока. Надявам се да не стигнем до кръвопролития!
Как ми се искаше да дойдеш следобяд и да ти видим новата прическа.ДИДИАааа, малко е да кажа, че съжалявам. Пак ли задачки??? Радвам се, че децата са доволни от бала.
ЯНЕ, в 11.59 успях да се прибера у дома и в 12.00 застанахме прави с внучката, да почетем героите. По улиците всички спряха. Само един младеж си беше запушил ушите със слушалки и си говореше по телефона. След сирените поговорихме за децата герои. Разказах й за Митко Палаузов, за ястребинчетата, за Васил и Сава Кокарешкови. Говорихме си и за баташкото клане, споменах Кочо Честименски. Децата трябва да знаят историята. За съжаление, сега не ги учат на тази история...
МАМСИ, чувалчето с прегръдките днес е твое.

ТЕТКЕ, за теб - стиснати палчета и пожелание да стане това, което искаш.

Стига за сега, следва малка почивка, а после - ще се срещнем знаете къде, знаете в колко и знаете защо.