КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 177
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
  • Вила Великула
На село съм и вършея тук.
Бог да прости починалите близки. Сутринта приготвих за съседите на майка ми, а после раздадох и тук на село.
Макавели, изпратих ти блузката на същото място.
За Златоград ако въобще дойда, ще е в събота преди обяд с ММ. Ще дойдем ако стане с колата.

# 676
  • София
Бог да прости любимите ни хора. Живи са в сърцата ни!
Аз също не ходя на гробища. Ще направя един кекс и това ще е. В блока не си подават по Задушница. Предимно млади хора живеят. Ромео и синът ни са на село, ние тук сме женско царство. Щерката има някаква презентация, голямата внучка решава задачи, че й предстои класно, малката днес се яви на тест по БЕЛ и математика, за определяне на нивото й в курс, по подготовка за матурите след 7 клас. След това ходихме до кабинета от снощи я заболя зъбче. А толкова борба беше да му запазим виталитета... Не успяхме. Много жалко ми беше, като й сложих Арсена.
Прибрахме се. Помогнах на една съседка, която почистваше изсъхнали клони и храсти, та освободихме тротоара, иначе хората слизаха на платното, а колите профучават покрай тях с бясна скорост. 1 час общественополезен труд. Кексът малко ще почака, да си отдъхна. Близките ми няма да се сърдят.
МАКАВЕЛИ,  Възрастните хора трябва да си знаят гьола, мястото в гьола и реда на квакането. Дано ние не изперкулясаме. А твоя Ромео трябва да разбере, че всичкото това го правиш заради него! Бабата да сади такова количество зеленчуци, за които може сама да се грижи! Здраве и живот от догодина така го направете.
Приятна следобедна почивка.

# 677
Ехааа, адашката Фло ни пожела приятна следобедна почивка и аз веднага я послушах - придремах, та даже поспах два часа и сега съм кукуряк.

Нали имам отмяна - Ирина пече кюфтета и кебапчета на еърфраера, Росен пък направи таратор с блендера, аз измих всичко след като обядвахме, само Чарли не се включва  - но той е на неговото си меню  и като казахме че имаме свободни занимания и бабата Клечка,  както полегна на диванаТА да чете уж, тъй и заспа,  та до сега.
Леле, че дълго изречение сътворих Simple Smile .

Знам, че им е хубаво на децата тук, и на мен ми е хубаво, но започнах да се поизморявам, не толкова от работа по тях, колкото от шумотевица...
Като захлади вечерта ще видим на  къде ще подкарам тайфата, малко да се пораздвижим. Много бързо ни захванаха жегите и на малкия маймун хич не му е добре и покрай него и аз взех да не харесвам много топлото, а по- рано обичах. С какъвто се събереш, такъв ставаш май.

Ще ходя да си направя едно кафенце и да ги питам искат ли следобедна закуска и пак ще се придиваня.

И на вас  да ви е спокоен следобеда!

# 678
Аз се опитах да се хоризонтирам, но първо седнах пред лаптопа да прочета из бгмамата. По едно време ми се стори, че имаше леко земетресение и се стреснах, та мечтаната дрямка се изпари.
Сега с ММ тръгнахме към Горна баня на разходка и за вода. Търсим си поводи за да "изскубем колеца".
Дребосъчковците утре ще ги видим за по-дълго.

# 679
Не ти се е сторило , имало е земетресение.

# 680
  • Кубрат/ Пишурка
Лека им пръст на починалите ни близки! И аз не ходих на гробища и дори не съм раздавала. Вече няма кой да ги помни освен мен и дъщерята. Само запалих по свещичка у дома и... отидох на фризьор. Остава да сложа една боя и съм готова за Златоград! И май пак оставам сама в стая, след като Нами ще бъде с Клечи. Някой да ме иска?
Айша, благодаря за загрижеността! Наистина ми смениха лекарството за кръвно с Валсакор. При това кардиоложката ми махна диуретиците. Дори ми смени Небилет плюс с обикновен небилет, защото в плюса пак имало диуритик. Ииии - подут крак! Май ще мина на старите лекарства.
За възрастни - не съм имали проблеми. Свекър ми до последно си беше с акъла и много се уважаваме. Майка до последно живееше с някаква вина, че "ми се е натресла". Все гледаше да е невидима и да помага, с каквото може. Да почиват в мир!

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 19:45 от Янче-то

# 681
Ехооо, тук съм Simple Smile
Прибрахме се ранния следобед, дори имахме време за следобедна дрямка Simple Smile Ами то като станеш в 6 ч сутринта и свършиш куп неща, и като мен не си спал ... трябва и да си отдъхнеш. Много топло е тук, но още не сме включили климатик. Изложението ни е североизток и поне следобед не се напича фасадата.
Янче, от години аз вземам Ко-Валсакор 160 мг и нямам проблеми. Кардиоложката го препоръчва макар че е с отложено действие, да не се взема по 1 таблетка дневно, а 2 пъти по 1/2. Така се разпределя медикамента по-равномерно и действа по-ефективно.
Пипи, пуснах ти паричките - благодаря ти!

На всички вас - безброй прегръдки и спокойна вечер ви желая от сърце HeartHeartHeart

# 682
Мир и покой на душите!

При нас не се е усетило земетресението. Или поне аз не съм го усетила.
Пипи, стискам палци за Златоград!
Я споделете какъв и колко багаж ще си вземете за три дни.

И по този повод:

Тинейджъри ще тръгват на екскурзия и един от тях пита друг:
- Да взема ли нещо топло за екскурзията?
- Разбира се - поне 6 бутилки.

И още за екскурзианти:

Лисицата се прибрала от пътешествие в Китай. Събрали се животните и я заразпитвали как е там.
- Ами, много интересна страна. Там на мен не ми викат лисица, а Луй. На вълка също не му викат така, а Вуй. Заека е Зуй, и така...
-Ааааа, аз тогава няма да ходя в Китай - обадил се хипопотама

Генко се връща от екскурзия в Италия и показва на жена си снимки. Стигайки до кулата в Пиза, жената казва:
- Знаех си, че и там ще се напиеш!

Автобусна екскурзия. Преди да стигнат границата, шофьора:
- Спираме за 15 минути почивка, за тоалетна, вода...
След петнадесетина минути шофьорът пита:
- Някой липсва ли?
Тишина.
Минали границата, а при шофьора отива един мъж и казва:
- Няма я жена ми...
- Но нали питах - вика ядосан шофьора - питах дали някой липсва!
- Ама тя не ми липсва, само казвам, че я няма...

Една блондинка отива на екскурзия в Египет. Отива в музея, а през това време екскурзоводът говори:
- Това е бащата на фараона, това е лелята на фараона, това е чичото на фараона, а това е мумията на фараона. Блондинката:
- А мумията, каква е на фараона?

Асан бил на екскурзия в Париж и разказва спомени на Айшето:
- Отгоре всичко се вижда. Погледнеш на север - си еб*ло майката, на юг пак си еб*ло майката, надолу и там да си е*е майката.
Айшето се просълзила.
- Що ревеш ма?
- Ми, разчувствах се какви хубави неща имало там…

Разговор между приятелки (блондинки):
- Миналото лято ходих на екскурзия в Австралия. Сега ще ходя на Хаваите.
- Аз пък ходих на околосветско пътешествие, но не ми хареса и сега ще ходя другаде.

Група милиционери ще заминава на екскурзия в планината. Началникът им ги събира за инструктаж:
- Ще пътуваме с камион с ремарке. Половината от вас ще са в каросерията на камиона, половината в ремаркето. Да дойдете тук рано сутринта - камионът заминава в 7. 00. Въпроси?
- Да
- А ремаркето кога заминава?

Американски турист е на екскурзия в Шотландия. При една от разходките го водят на езерото Лох Нес. Американецът седи на брега на езерото и дълго се взира във водата. До него седи един местен жител и лови риба. По едно време туристът пита:
- Мистър, това чудовище, кога горе-долу се появява?
- Горе-долу след петата чашка, сър...

Киркор, Гарабед, Агоп и други арменци заминали на екскурзия на Ниагарския водопад. Екскурзоводът разказва:
- Пред вас е най-големият водопад на планетата. Водното му огледало надвишава 20 квадратни километра, дебитът му е повече от 10 тона вода в секунда, която пада от над 300 ярда височина, силата на шума е повече от 160 децибела и ако млъкнете за малко, дори ще го чуете.

На екскурзия в Тайланд Мимето опита пържени бръмбари. Оттогава бръмбарите в главата и станаха тихи, нежни и учтиви.

# 683
  • Вила Великула
Ако знаете колко хубаво ми е тук. Птичките пеят, щурците се надсвирват , а цветята са избухнали. За съжаление някои вече прецъфтяват, но пак са красиви.

# 684
Пипи, много е красиво!
         А при мен цъфна първата от 29 фрезии. Вече се бях отчаяла.

# 685
  • София
Пипи, красиво е. Сигурно и въздуха е различен от софийския.
Земетресение не съм усетила, за жалост.
Тану, забавни са вицовете.
Янке, Пл. също години пи това лекарство. Не е имал подобни проблеми. Сигурно различно действа.
Фло, сутринта към 9.00 - 9.15 ч. минах с авт. покрай офиса ти. Прозореца на кухнята беше отворен. Да не сте го забравили?
Отметнахме Задушницата, прибрах се много изморена и си лежах към 2 ч. Странно ми е, защото тези крачки ги правя ежедневно и нямам проблеми. Може би многото коли по алеите и бутаницата в ГТ допринесоха.

# 686
  • Кубрат/ Пишурка
Ами на мен ми го изписа по 1 сутрин и 1 - вечер.28 таблетки са ми за 14 дена. И въпреки това по обед пак ми е високо кръвното и се налага да взема хлофазолин. Явно Вилсакора нещо не ми действа както трябва.

# 687
  • някъде другаде
Прибрах се от тържеството в училището.  Беше хубаво. От моите съученици нямаше , но на сестра ми бяха 4. Много хубаво си изкарахме.
Янче , ако и Фло е съгласна и има тройни стаи ела при нас. А ако няма , а ти не искаш да си сама за мен не е проблем и ще се сменим. Предполагам , че и Фло няма да има нищо против. Аз съм съгласна всякак.

# 688
Ще ми се смеете, ама сега пия кафе на терасата - прохлада и спокойствие. Всички са си изпили хапчетата, намазани с обезболяващи, завити и нанкат. Време за релакс. Може да се таласъмя нощес Wink

# 689
  • София
С началото на новия ден да поздравя рожденичките в нашата къщичка.

МИЛА МАКАВЕЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ПОРАСНА С ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА И ПОМЪДРЯ. РАДВАЙ СЕ НА ПОСТИГНАТОТО С ТВОЕТО МОМЧЕ, НА ДЕЦАТА И НА ВНУЦИТЕ СИ, НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ.НАМИРАЙ ВРЕМЕ ДА МЕЧТАЕШ И ДА СБЪДВАШ МЕЧТИТЕ СИ. НАЗДРАВЕ ЗА ТВОЕ ЗДРАВЕ.  

ДИДИА, БЛАГОСЛОВЕНА ДА Е ГОЛЯМАТА ТИ ДЪЩЕРЯ! ДА Е МНОГО ЩАСТЛИВА, ДА БЪДЕ ЦЕНЕНА И ОБИЧАНА, ДА Е УДОВЛЕТВОРЕНА ОТ ТОВА, КОЕТО ПРАВИ. НАЗДРАВЕ НА КОМПАНИЯТА!

Общи условия

Активация на акаунт