КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 20 031
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Макавели, хубаво е, че си казала каквото ти тежи. Поолеква. Сега вземи властта в твои ръце и казвай твърдо не на това, което не ти се нрави, хич не чакай ТМ сам да го измисли. Лягай да си спиш спокойно.

# 661
Тетка, гуш!
Е в такива случаи ми липсва една цигара... Спрях да пуша след тежкия Ковид, който колективно преболедувахме с ММ. Не че съм била голяма пушачка, но ...в ей такива случаи ми действаха ОК. Сега не мога да ги помириша.

# 662
Детето на години за гледане вече, но гледа мама и капризите и  следва.

Младите сега не се церемонят. И не го оправдавам този мъж, не е нужно да обижда,  нервира, крещи - достатъчно е да каже , това няма да стане , не можем.  Имаме друго решение, или така или се оправяй.
 Имахме ги тези проблеми, до един момент,  ама късно ,когато и сина и се разболя и ми  увиснаха на врата всички , аз мъж,  аз жена. Макар медал нямам ,тиквите  ги изяли кравите.
 Може би щеше да е  същото , но си мисля , че си "помогнах " ва здравето да закъса. Докторите пишат без физически усилия, аз не слушам.
 Правилото е ,като не можеш да свършиш нещо , не командваш.
 Не сте заедно, сами се "водите" на гости при нея, може да прескачате.
 До вчера деца , днес внуци и бабички, кога вие?
 Моето решение беше да се правя ,че ме викат спешно и да не слушам тиради с изисквания. В един двор и всеки ден заедно бяхме. Сега не мога изтърпя.
 Тук валя, доста. Обърка нещо,  оправи друго нещо,  това  е.

# 663
  • София
Янче,от някои лекарства за кръвно се подуват краката.Ако си сменила лекарството и съвпада с подуването-това е.А,за лимфния застой най-добре  действа редовно ходене.Лошото е,че като са подути краката много тежат и е много изморително.
   Макавели,не се занимавай с бабата! Ти само се ядосваш,а тя няма да те разбере.С възрастта ще става по-лошо.По-добре се разберете със съпруга ти как да я убедите,че отдавна вече вие трябва да взимате решенията.

# 664
  • sofia
Ето ме пак на линия.
Както е казала Айша, не съм много по писането, защото влизам набързо и чета по диагонал. Времето ми е кът, че от почти 3 месеца съм с много дини под една мишница и гледам да не изпусна нито една Simple Smile . Сега подготвям една стая за майка ми, че много иска да я взема при мен. Поне ще си спестя непрекъснатото пътуване. Та след мечтания Златоград ще си имам компания. Надявам се, че поне ще успея по-спокойно да си гледам текущите проекти, че трябва и сметки да се плащат...

Иначе на всички болежките да минават. На празнуващите - весело празнуване. Мериан, честита да е дъще ря ти.
Тетка, прочетох за личния асистент и ще ти пиша на лични или да се чуем, че и мен това ме интересува.

За сега лека нощ!

# 665
  • София
Хайде и аз да се появя. След обяд поспах, така добре се спи когато вън  вали. Допреди малко ядох, четох, сега ще будувам ли, ще заспивам ли???
Давайте да изпишем тази 233 тема и да й сложим катинара, да заключим всички болешки и да отворим нова къщичка. Златоград шеметно се приближава.
ТОНИ сутринта ще каже още колко дни остават. Grinning
МАКАВЕЛИ, не се упреквай, че си изригнала - то изригва, когато много се събере и налягането се повиши. Явно е събирано с години. Подтискането не емоциите води до здравословни проблеми - предимно сърдечносъдови. Твоето момче е между теб и нея. Неговата позиция никак не е лека. Дано успееш да го накараш да не ходите толкова често или ако е възможно да е за по-кратко. Какво ли те уча, като сигурно сте насадили градина и сега трябва да се обгрижват насажденията. Ох, няма угодия!
Ромео от вчера ми прави намеци, че трябва да ходи на село, да прекопае местото, та да сади разсада. А там като е заваляло вчера, та още не е спряло. И е студено. И още по-студено ще стане тия дни. А насади ли разсада, това значи, че трябва да се командирова там. Изобщо не се опитвах да го спирам - да върви със здраве. Поне мен не ме кара да го придружавам. И да си призная, тази дейност не ме влече.
Я да заспивам, че още малко ще се съмне.

# 666
А аз се наспах .
Вече съм готова за разходка Simple Smile - шегувам се.

Прочетох ви.
Тежки и сериозни теми сте дискутирали
Макавели, прегръщам те!
Тетка, неуморнице, - и теб!
И Пипи, и Нами, и Мамси, и Янчето, и Яжка, и Мая, и Мериан, и всички които имат нужда....

Честит рожден ден на дъщерята на Мериан!
Да е здрава, и има хубав живот!

Аз, като че ли от всички ни най - много съм отстоявала границите си с чувството си за справедливост!
Овенска ми работа  Simple Smile. !
Не може, не справедливо, някой, който има нужда от мен, от времето ми и труда ми, да ми поставя толкова условия ....  
Нещо ме стегна гърлото, че  разрових стари травми, по - добре да заспивам, че ей сега ще се съмне.

Ммм, всички рецепти, които ми споделихте бяха прекрасни.
Слюнки ( в преносен смисъл) ми течаха като ги четях ,:) . но най ми харесаха рецептите на Тетка и Айша с ориз.
Но дробовете бяха две тарелки по 500 г.  - охладени, от Билла,  и щеше да стане много манджа, затова ги направих по най  - лесната  - оваляни в брашно и запечени е еърфраера.
Оказа се, че моите гостенчета - мрънчовци и двамата не ядяли дроб - ,що не беше език"' .
Да беше, ама не беше, пилето няма език или поне не е толкова голям...
И така, ще си ги хапвам сама дробчета, че Кучо е само на гранули и никаква храна, предазначена за хора не му се позволява да яде,  пък някога, когато се сетя пак за дроб ще си го приготвя само за мен с ориз.
Утре ще печем кюфтета и кебапчета - класика в жанра Simple Smile  - това се яде с охота, макар, че е традиционно.

Пиша от телефон, на светлината на телефона, без да паля лампа.
Приспа ми се.
Утре ще проверявам за грешките на редактора.
Спокоен остатък от нощта, момичета!
До утре със здраве!

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 06:35 от Важна клечка

# 667
  • София
Добро утро!
Макиавели, наспа ли се? Пиши, за да знаем как си! Дано нещата се наредят при вас. Според мен възрастните са като децата - нужни са им правила и да следи някой дали ги спазват, в противен случай се объркват и се ядосват и на околните, и на себе си. И стават нетърпими. И като добавиш старческия егоизъм трябва да да си отстояваш правото на личен живот, защото иначе ще се свършиш преди стареца, а той ще си търси нова жертва. Успех, мила!

# 668
  • някъде другаде
Макавели , гуш. Добре си си казала , каквото имаш да казваш. Прави го по-често.
Фло , Клечи , пишете по нощите. Кога ще спите?
Аз снощи успях да сваря житото , сложих го на кърпа да съхне. Станах , но ми се спеше. Сега печа домашни наденички и варя картофи за салата. Поръчала съм паситички в едно заведение, ще направя и житото. Ще раздам на три къщи тука и ще занеса на леля на Правец. Като стана готова ще отида до гробищата , а после сестра ми ще ме вземе и ще отидем до правешките. Довечера сме на сбирка на училището.
Хубав ден, момичета! На тези , които ще градинарстват , да е по хладно , че дойдоха жегите вече.
ПП: 6 дни до Златоград.

# 669
Добро утро, момичета!
Да е светло в отвъдното на близките ни - и на моите, и на вашите !

Мрънчовците ми още спят.
Кучето след редовния сутрешен зор за разходка, сега и то спи.

Пия кафе, а ме боли и стяга главата - много ми дойдоха нощните размисли  и  страсти. Опитвам се да изтласквам в потайни ъгълчета на съзнанието всички неприятни изживявания и спомени, но понякога нахлуват.... Работя по въпроса, но или трудно се получава, или неприятностите в живота ми са били повечко...

Но ... да слагаме усмивките  и да отпочваме новия ден...
Да го изживеем в спокойствие и добро настроение, а всички неприятности да ни заобикалят от далече .
Денят ще е такъв, какъвто си го направим!

# 670

🕯️ ЗАДУШНИЦА – Ден за почит към нашите обични, но вече отишли си близки 🙏
Нека всички те почиват в мир и светлина! ✨🕊️

Добро утро Coffee

Момичета мили, безкрайно ви благодаря за подкрепата и среднощните размисли Heart
Гушкам ви всички и съжалявам, че ви товаря с моите проблеми.
Почти не спах, за разлика от останалите двама. Правих си анализи и самоанализи, мислих си за последния ми ден на 64 години... И така ...
Да не мислите,че в градината има кой знае какво - 15 корена домати, 12 - пипер, 25 зърна сладка царевица, асма и 30-тина лози. Само врякането е голямо.
Към момента снощи е напръскани и тази сутрин доизвързано лозето, градината е фрезована, кафето е изпито и подавките са раздадени.
Надявам се по обяд да се приберем.
Взела съм си профилактично едно розово хапче, сложила съм си усмивката и напред Simple Smile

Спокоен ден на всички - силно ви гушкам!!!

# 671
  • sofia
Добро утро!

Пиейки си капучиното се сетих, че съм пропуснала да кажа на Пипи, че с Клечицата се разбрахме да сме в една стая. Та така...

Хубав да е денят ви на всички.

# 672
  • София
Добро утро,момичета!
  Бог да прости починалите ни близки!
  Днес ще се подготвям за пристигането на Вики.И баща и ще мине по някое време,та ще правя и реване.Имам си и работа, няма да скучая.
  Желая ви приятен почивен ден!

# 673
  • в сърцата на любимите ми хора
Бог да прости близките ни. Докато има кой да ги  помни, те ще са живи в сърцата ни.
Подадох на съседката, но на гробищата няма да ходя. Не е моето място.
МАКАВЕЛИ, правилно си постъпила. Животът е толкова кратък, че не си заслужава да се правят компромиси. ТМ е много по-важен от някакви си насаждения. Старите хора стават егоисти. Майка ми е същата. Преди известно време се обърна към мен с
думите: Длъжна си да ме гледаш! Направо побеснях, аз, която по принцип съм кротък човек. Казах ѝ, че не съм длъжна на никого, особено казано по този начин. И нека да ме накара НАСИЛА, ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ да се ГРИЖА за нея. Няма как да стане. И оттогава започна да се съобразява и с моите нужди. Не ние, а те зависят от нас, и е хубаво да го разберат навреме.

# 674
Добро утро,  светлина на близките ни и здраве за тия, дето ги помним! ММ е на гробищата, занесе каквото съм приготвила, а аз имам пИятел от снощи. Доведоха го и заминаха на някакъв рожден ден,  чичо също с тях. Аз съм доволна,  защото това ми спести ходенето на две отдалечени места, където са роднините на ММ в двата края на града.
С възрастните е сложно. Минах го това с майка ми,  но имам и примера с баба   -  почина на 93 с абсолютно ясно съзнание, приказки и поведение. Както се казва,  дай Боже всекиму!
Прекарайте деня спокойно,  гушкам ви!

Общи условия

Активация на акаунт