КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 195
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
Добро утро и честит празник на рожденниците!
Макавели, бъди здрава и много щастлива с близките си хора още дълги години!
Дидия, нека порасналото ти момиче живее живота си в здраве, сбъднати мечти и много любов!
Пипи, зет като мед,  да ти е жив и здрав и много да слуша преди всичко малките сладури, щерката, пък и тъщата!
Весел празник на всички астрални близнаци!
Пия си кафето на двора, а деди и пИятел закусват. Нищо конкретно нямам като планове днес,  чакам да си приберат малкия по-късно.
На боледуващите бързо оздравяване, че време не остана до Златоград.
Хубав летен ден на всички!

# 706
  • София
Добро утро!
Макавели, честит рожден ден! Желая ти много здраве и време за себе си!
Да е честита дъщерята на Дидия!
Да е честит зетя на Пипи! Здрави и щастливи!
Клечке, чудни сте!
Тони, и ти!
Гледам за дома за настаняване, в който са убивали бавно възрастни хора! Потресена съм!
Тук в темата се дискутира обратното- когато възрастните тормозят децата си. Трябва малко да се смирят, а на децата пожелавам сили!
С внуците сме, ще излизаме, ама да видим жегата колко ще ни понесе!

# 707

Пипи, жив и здрав да е зетко - да е всеотдаен съпруг и баща, да са щастливи всички и уважението да е взаимно Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

БЛАГОДАРЯ ви момичета за прекрасните пожелания - ОБИЧАМ ВИ Heart Heart Heart

# 708
  • София
Пипи, злото да забрави зетя - да е здрав, да се разбирате и помагате.
Нещо не съм го довидяла в предния пост.
Мариянка, старците може би не осъзнават, че тормозят деца и внуци. Едва ли някой ще  го прави нарочно, но възрастовите изменения  и обездвижването ....
Дано ние не станем същите след време.
Кой скоро писа, че според изследванията е преборил инсулиновата резистентност? Май Пипи беше, но не съм сигурна.
Та моля да сподели как го е постигнала. Лекарствата са ми ясни, но освен тях какво е правила?

# 709
Айша, с диета и режим. ММ, когато беше в болницата, го поставиха на  отвратително строга диета и захарта му влезе в норма още на втория ден. Лекарката му спря едно от лекарствата, което пие три пъти на ден. Върнахме се в къщи и.....старата песен на нов глас. Не мога да го огранича. Ако не му дам нещо се сърди. Много добре си знае положението, но...изобщо не иска да спазва каквито и да е ограничения в храненето.

# 710

Седя и се чудя или само седя?
Но съм лакирана.
 Честито и на зетя на Пипи, здрави  прав да е , дава радост, опора и внуци е дал. Не е малко.
 Оставете  възрастните да се оправят, животът си е техен,  както го искат и  колкото го искат  е накрая. По себе си гледам, тътнат ми да се отказвам от лоши навици и   да се пазя. Пуша, но ми вменяват и  чашка , дето пия на високосна за компания , ближа 30 грама. Каквото -такова и колкото - толкова, няма да свърши светът.
 Тук ходят почасово да наглеждат , пазаруват на застарели, патронаж има, децата отдавна са далеч, няма да спрат живота си. Който ще мре да мре, животът е за живите.
 Моят съсед е тук и  ми направи кафе , изпих си го. Не мога да завъртя машината здраво, а каква сила имах в ръцете едно време,  ех... Да си варя пък ме мързи , то почна много да ме мързи.

# 711
Еха, че хубаво празвично  дниес в нашата къщичка! Че и отново от чуденските торти е успяла Борянка да забърка Blush
Макавели, честит рожден ден! Желая ти да си много здрава, за да се радваш на всички житейски удоволствия! Heart Eyes

Диди, честито да е и твоето момиче! Да е благословена със здраве, обич и любов! Heart Eyes

Пипи, жив и здрав да е зетко! Да е щастлив, да обича и да е обичан! Heart Eyes  А китките ти са чудни! Голям кеф да седне човек сред тях и да си пие кафенцето!

Клечи, прекрасни сте! Мислеч, че внучетата ти са по малки, не знам защо с такова впечатлине съм останала, но това всъщност няма значение,  живи и здрави да са ти и много щастливи моменти да имате заедно! Heart Eyes

Тони, и теб видях. Прекрасна дама и не приличаш на баба! Blush

момичета, щях да пиша още, но на някого съм необходима и отивам да видя какъв е зора Grin Пожелавам на всички приятен лежерен ден! Heart

# 712
Добър ден от мен!
Честитки за рождениците, да са здрави и щастливи пожелавам! Весел празник днес!
      Клечи, много са ти хубави внуците! Момичето ти е одрало кожата Heart. Да си изкарате много хубаво заедно!
      Тони, страхотно изглеждаш!
       Ех, как тъгувам за Златоград, много ми се искаше да съм заедно с вас. Няма кой да ни отмени за сега. ММ ще бъде личен асистент на татко по желание и на двамата. Но сам човек трудно ще се оправи с грижите, така че съм с тях. Пък и няма да ми е спокойно. Всъщност на никого.
Онзи ден ММ ходи да свърже бойлер и пералня на възрастна приятелка на приятелка. Та жената ни съветваше да си гледаме първо нас и внуците. То хубаво ни съветва, но се поставям на мястото на родителите си и не искам да се чувстват като тежест. Отменихме резервацията от миналата година за Поморие. Сега събирам витамин Д на терасата. Съгласна съм с разсъжденията на Борянка. Животът е дар и съм благодарна, че татко прескочи с инсулта на връх 90-тия си рожден ден. Да са ми живи и здрави, стараем се с всичко да са обгрижени.
Днес ще дойдат и внуците на гости, та ще има радост!

# 713
  • Вила Великула
Момичета, благодаря ви за милите думи за зетко. Наистина ми е зет като мед. Не мога да се оплача от него. Работи, гледа семейството си, готви /е, след него е потоп, но пък готви вкусно/. А и не на последно място се слушат и обичат с щерката.
Казах на сестра ми какво ми е мнението. Казах и на майка ми, че на 18-ти като и махнат гипса ще поседя при нея още 2 дни и после я оставям сама. Ще идвам два пъти в седмицата да и нося храна и да чистя и пера, но всичко друго трябва сама да прави. Аз не мога да си зарежа къщата и работата. И знаете ли какво ми отговори - " ами значи идвам с теб на село". Обясних и, че аз не седя 100% там, ходя и на работа и не мога да блокирам дългосрочно достъпа на децата до къщата. А и нямам условия да я къпя - за седмица ще се справим, но за повече - не мисля да си го причиня. Яхнала съм метлата и да видим до къде ще стигнем. Тя ме усети, че съм ядосана.
А за дома на ужасите, наистина е недопустимо, но вина имат и близките на тези хора. Как ще си оставят възрастните роднини, без да знаят при какви условия ги оставят. Не ги допускали да ходят да ги виждат. Ама как така? Ще влеза вътре заедно с вратата, ако не ме пуснат. Веднага викам полиция. Недопустимо безхаберие.

# 714
 Макавели, честит рожден ден! Бъди здрава и  обичана!

Честити рождени дни и на дъщерята на Диди , и на зетя на Пипи! Здраве и успех!

Яне, аз не знам с коя дружка ще съм в стая  в Златоград. Няма проблем да съм заедно с теб, без значение в двойна или тройна стая.

Неделният ден ми минава като съботния. Вкъщи съм и бездействам.
И на вас пожелавам приятно бездействие!

# 715
  • в сърцата на любимите ми хора
Напълно съм съгласна с ПИПИ за дома на ужасите. Как ще оставиш близките, без дори да си видял какви са условията?!? А на всичкото отгоре и плащаш за всичко това. Основна вина имат роднините, изгодно им е било и си траят, докато не се размириса работата. А и в селото едва ли не са знаели за какво иде реч. Абсолютно безхаберие.
Аз пътувам към София и съм спряла на една бензиностанция за кафе. Почивам малко и продължавам. Нямам търпение да си видя децата и внучетата.

# 716
Майка започна много да ни бърка имената, включително с хора извън семейството. Много, и не помни неща от днешния ден, но разказва детството си. Вика ми да ѝ купя нещо за паметта. И аз се чудя какво ли. Баща ми много ѝ се дразни. Май и аз почвам, но знам, че тя не го прави нарочно.
      Чакам между 15 и 17 ч да дойдат техници от А1.

# 717
Ето ме пак тук.
В залата съм, та докато карам колело ви прегледах и да пиша няколко реда.

При нас с Чарли пак е скука - каката отиде на уроци,  баткото го взеха, че щели следобяд да ходят на рожден ден и ние пак сме сами.
Т'ва кученце толкова ги обича, че не мога да го удържа на вратата, когато идват и си тръгват.
Другата седмица след Златоград внука пак ще дойде поне за седмица, ама сега иска да си и е у тях.
Благодаря за коментарите за снимките.
Не съм се замисляла, че внучката прилича на мен, но определено прилича на майка си, а пък майка и прилича   доста на мен, нищо, че е със сини очи и руса коса, като баща си.
Но всеки си прилича на него си, живи здрави да са.

Пипи, честит рожден ден на зет ти!
Здрав да е и да живеят спокойно и щастливо и с любов да си отгледат пиленцата!
Те като са здрави и щастливи и на теб ти е спокойно.
Относно майка ти, решението е твое.
Мисля си, че аз също бих предприела такова действие, особено пък ако виждам, че все още би могла да се грижи сама за себе си.
Много е трудно да се вземе решение, но бъди категорична.  Все пак винаги може да има промяна...

Мамси, ще те мисля утре.

Тетка, от скоро ли е така майка ти?
Да не би да е след притесненията с татко ти?

Яжка, отимаш ли си вече детенце?

Борянка, ама че  фръцкава си на картинката Simple Smile Wink. - то маникюр, то педикюр, то прическа - кой като тебе значи Simple Smile Wink .

К.А.Г. - че, почивай щом ти се е отдало...

Аааа, по - надолу не смея да скролвам, да не изтрия написаното.
Довечера, ако е речено пак ще ви навестя.
Почнах да се оглеждам  кога ще влизате в новата къща, че ви бях изпуснала, когато ме нямаше и вие се преместихте тук.
Хайде, спокоен следобяд!
И си стойте на ладинка, че вън е яко жега.

# 718
  • София
От сутринта  се забавлявам  Stuck Out Tongue Winking Eye - полях си цветята, боядисах се, оправих си маникюр, педикюр. Смених спалното бельо, извъртя се една перална, прострях, почти е готово за събиране, сега се върти втората. Ако остане време и желание, ще има и малко разкрасителни процедури. Ами тъй де, ще смаем орталъка като се изсипем в Златоград. Joy
КЛЕЧИЦЕ, сладури са внучетата ти. Да не се повтарям  Иринка на кого прилича. Росен упорито я гони на ръст.
ТЕТКЕ, така е като ги налази деменцията. Изчезва кратковременната памет, докато дългосрочната си я имат. Тебокан, Гинко билоба, за оросяване на мозъка. Нашия ЛЛ не им вярва особено.
ТОНИ, освен че си готина баба, два пъти повече си готина мадама. Радвам ти се. Hug
И аз се изумих като чух за този дом на ужасите. Това почти като концлагер, само дето газови камери не са построили. Може и да построят. Ужас!
ЕНИСА, сдаде ли пИятеля? Няма ли да бъде на бабина градинка лятото или ще е в сборна група?
КАССС, кой беше приритал за теб? На кого си много нужна?
МАМСИ, мислено съм с теб. Обади се при първа възможност.
ПИПИ, дръж здраво фронта, иначе бабката съвсем ще се скашка.
БОРЯНА,  бря, чи красУта! То бива, бива, ама ти много високо вдигна летвата. Аз какво ли се старая? Все едно, не мога да те стигна!
КАГ, така и не разбрах какво стана с теча?
ДИДИА, предаде ли поздравите? Нека всичките да се сбъднат!
АЙША, и вие с Пл. зареждате батериите. Благодаря ти за  наблюдателността, Предала съм на шефката на офиса.
МАКАВЕЛИ и теб да те стигнат нашите пожелания. Знаеш, че са от сърце!
МЕРИАН, къде водихте внучетата?
Моите днес празнуват 1юни, защото предишната седмица майка им беше на обучение. Поканиха ме и мен, но предпочетох да свърша това, онова. Днес ми е Пепеляшкин ден! Grinning
Отивам да събера прането и да простря другото.
Май ще си направя едно Айс кафе.

# 719
Лелеее, и това не ми се беше случвало, което ми се случи Simple Smile - да заспя, докато чакам метрото на спирката Simple Smile .
Сега пътувам към къщи, гледам да си държа очичките отворени, да си не подмина спирката.
Мислих да пускам пералня и да разчиствам авгиевите обори, но май ще последвам примера на кучето и ще се прикреватя Simple Smile .
Ден голям, има време, а пък и утре е ден Simple Smile .
Почти си стигнах, сега след 5-6 минути по бързата процедура съм в кревата  Simple Smile .
Голям съм Сънчо, значи  Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт