КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 20 019
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Да, и аз за гинко Билоба си мислех за подобряване на паметта. И аз имам нужда, някои думи ми се губят понякога, но е за минута и после се сещам. И майка ми бърка имената ми, но се усеща, просто изброява няколко имена, докато стигне до вярното.
Относно излизането с внуците-имахме планове да ходим на Панчарево и след това на местен ресторант, но се опасявах, че още не сме свикнали с горещините и бях права. Предпочетохме да карат колелета, но бързо им омръзна и това. След това на обяд имаше различни неща, но имаха претенции за различна от наличната. Казах им, че ако не си харесат нищо за ядене ще ги оставя гладни. Добре си хапнаха, всеки различно, естествено.
Трудно се адаптирам към горещините. Трябва ми още време.
Хубав ден!

# 721
Леле, Клечи, бързо се прибирай и заспивай! Сладурана!
         Мама отдавна ни изброяваше по домова книжка деца, внуци и правнуци, но от около две-три седмици вместо името на сестра ми казва името на комшийка от младите й години. Или вместо името на внука, името на далечен братовчед, с когото никога не са били в добри отношения. Това започна да ме притеснява, иначе отдавна ни мешаше. Докато спяхме в една стая през нощта викаше името на внучката си, вместо моето, та аз докато се разсъня и осъзная... Simple Smile Ще й взема тебокан или гинко, дано има някакъв ефект. Че пък и започва да се сърди, когато я поправяме Simple Smile))

# 722
  • Вила Великула
Хайде момичета, нали се бяхте зарекли бързо-бързо да изпишем темата. Къде се скрихте. Клечи спи, тя си каза, а другите. Аз свърших с вечери и работа за днес и сега ще почина малко и после ще подготвям бабчето за сън.
Утре ще чакаме ЛЛ да дойде, че изяви желание да я види.

# 723
Тук съм, надничам Wink
Ходихме с ММ до Бриколаж за первази. Наумил си е най-сетне да сложи плочки в коридора. Купени са преди повече от една година. Минахме и през Лидл и пътуваме към къщи.
После по хлад ще гладя.

# 724
Ей ме, Пипинце, ей ме Simple Smile .
На линия съм, магнит сте ми Simple Smile.
Рапортувам - изтъркаляха се  и проснах две перални, позачистих и поприбрах туй - онуй, сега събирам сили да ходим на разходка.
Мислих и тази вечер да водя Кучо по НДК, но няма да го бъде - баба му е изморена. То и в квартала не ми се излиза и добре, че той, добрата ми душичка, на всичко е съгласен. Щом е разходка, все е доволен. Най- му харесва сутрин, ама за сега сутрешните разходки все са по кратката процедура .

Момичета мили, да ви питам нещо -
аз ли съм се бъгнала нещо или наистина си е много горещо?
То кога почна лятото, има - няма от седмица, още ми висят две якета на закачалката, не му вярвам на туй време и не смея да ги пера и прибирам.
Та въпросът ми е,  аз ли съм се повредила, та ми е тъй нетърпимо горещо, или си е така и на вас ?
Днес напусках де що щори имам, макар, че хич не обичам да ми е сумрачно в къщи и не знам дали ще издържа до Златоград да не затворя всички врати към балкона и да включвам климатика за охлаждане.
То бива, бива, ама чак лошо го чувствам това топло, а е само 30 - тина градуса, а когато стане 35, а 37- 38 ?
А толкова много обичах топлото до миналото лято, но вече, като че ли не толкова..

Разплула съм се на чистите чаршафи и не ми се мърда, а трябва да ставам и да излизаме . Поне час трябва да обикаляме навън, че сутринта бяхме за кратко, на  обяд още по за кратко.

Хайде, до после.
Ако имам време, пак ще дойда на вечерна седянка Simple Smile .

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 20:04 от Важна клечка

# 725
Тук съм аз, приготвям салата. Днес горещо не горещо направих джоланчета с картофи в гювеча. Така апетитно ухае сега. Проветрила съм, охладила съм и след малко сядаме.
Пипи, явно на възрастните хора трябва като на малките деца, от време на време по твърдо, че иначе прекаляват. Аз с мама нямах такива ядове. Тя все се притесняваше, че ни притеснява и ме натоварва. Направо се стараеше да е невидима. С голям зор и аз и децата и ММ я убедихме да се поотпусне. Уж се поиспокои, но все гледаше да не пречи за нещо. Ох, умъчних се като се сетих....., само факта, че особено последните дни си бях плътно нея и си говорехме, говорехме много, ме успокоява, но ми липсва много...
Клечи, ставай, какво ще правиш нощеска 🤪
Хайде, казвам наздраве за всички рожденици днес и отивам и ние да сядаме 🥂

# 726
  • в сърцата на любимите ми хора
Ето ме, вече съм си вкъщи. Дребосъците ме чакаха. Напрегръщахме се, нацелувахме се - голяма радост беше. Голямата щерка със зетко до вторник са на СПА във Велинград, малко да си починат без деца. А другата щерка ще поеме дребосъците.
Аз, колкото мога, също ще помагам. Утре рано сутринта трябва да се явя в Александровска. Дано всичко е наред.
КЛЕЧИ, не си се бъгнала. И на мен ми е страшно горещо. Климатикът работи, измих терасата и прохлада от никъде. Как ще го караме като стане 40 градуса, не ми се мисли.

# 727
Мамси, успех утре в Александровска.
В двустайния апартамент няма климатик, а поставянето изисква много къртене, включително по пода, та за сега ще се радваме на източното изложение и плажния чадър, отворен на терасата. Жега си е.

# 728
Да допринеса и аз  за изписване на темата. Както казах сутринта, така стана. Цял ден бездействах. Рових в необятното Интернет пространство, после на двора до розовите храсти четох книга, придрямах, както си седях на стола, после пак на компа и така цял ден. За ядене 3 пържолки за мен и син 2 във фурната +  малко гъбен сос.   
Син 1 е с икономическата част на президентската  делегация в чужбина, другите се прибраха от състезание с 2 златни за баткото , сребро и бронз за момата. И така едни наляво, други надясно. Време е и аз  да забегна малко от вкъщи.
Не знам колко ще продължи горещото. Според прогнозата от вторник- сряда ще захладнее с превалявания. Ще следим как ще е към петък.
За родителите няма как да не се тревожите и понякога ядосвате. И старостта, и болежките оказват влияние. Моите умряха от старост на преклонна възраст от 92,5 татко и на 94 майка. Свекърът внезапно от инсулт на 76, а свекърва ми на 86. Само тя много се мъчи, защото беше обездвижена от коксартроза. Аз не съм била основна гледачка, но всеки ден ги навестявах и помагах, с каквото мога.

За сега толкова. Ако трябва, пак ще помогна да стигнем до нова тема.

# 729
Клечи, това е една от причините да нямам 🐶 куче. Обичам луксът, а спокойствието е лукс.
Много е топло, изведнъж стана Сахара.Няма вече четири сезона,
а от боти в джапанки.
Ние продължаваме с физиотерапия, а след  това....
На всички желая спокойна вечер
и бъдете здрави.

# 730
Красива Бела, днес си мислих за теб и даже щях да питам къде си, как са нещата около теб, но реших да поизчакам. И ето появи се, радвам се Simple Smile
Знаеш, че стискам палци и пращам добри мисли и към теб! Дано се похвалиш с хубави новини! ❤️ Много ми се иска да се видим в Златоград! ❤️
КАГ, поздравления за децата! Браво, все така, напред и нагоре! 😏
Клечице, жега си е, не питай в Русе как е 😁
Тетка, аз цял ден се каня да гладя, но още не съм си приела поканата. Ако се разхлади достатъчно ще пална ютията, ако ли не, утре рано сутрин.

# 731
  • Вила Великула
Е, това КГБ сме голяма сила. Поовиках ви и след малко - доста написано.
Клечи, да не те хващат горещите вълни от менопаузата? Laughing
Аз бях така до есента, а сега даже ми е леко хладно. В момента съм с дълъг клин и с чорапки. Може би защото вътре в апартамента е по-хладно.
Белла, къде прави сина рехабилитация?

# 732
  • София
Ето съм, ако съм ви липсвала.
Клечи, пускай климатичо и се охлаждайте с принца. Иначе за какво ти е това съоражение?
Фло, не реанимираме с Пл. Той днес беше на работа, за сметка на вчерашната Задушница. Направо са ги стопили в жегата, по обяд се обади да набича климатичо и да изстудя стаите. Ок,а аз  като Тетка събирах вит. Д на балкона цял следобяд. Като влязох в кухньохола - брррррррррррррр...Моментално се омъглих към близкия Кауфланд да харча купони за по 1 ст.  Като си доиде Скъпия последваха фриз. процедури - подстригване, уши, космаци. Сега вече кандиса да спра климатичо и е поносимо.
Тетка, освен Тебокан и Гинко може да погледнеш Фитин - старо, познато лекарство. Но най-добре да я види ЛЛ и да пусне направления за изследване. А от друга страна на тия години не ги вземат на сериозно и само отбиват номера с предписване на нещо от рекламите.
С 2 думи - стягайте се, идват трудни времена за вас с ТМ.

# 733
  • Вила Великула
Постарахме се да изпишем бързо, бързо тема 233, затова още сега пускам в аванс утрешната нова тема.
Заповядайте:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1783789.msg49826733#msg49826733

Общи условия

Активация на акаунт