Делото срещу Пи Диди - обсъждане на разследването и процеса - тема 2

• 35 159
  • 564
  •   1
Отговори
# 120

Та, не, хич не е сгрешила Каси, че го е обвинила и не й е хрумнало на нея самата да го направи. Знаело се е за всичко, което е изтърпяла и са й го подшушнали. Охраната си го казва --- той си е мислил до последно, че ще успее да я изманипулира както преди, но не е знаел, че този път зад нея е армия.
Тука даже не знам за какво говориш ....какви обвинения ,каква армия ,какви охрани какво са казали...каси Е свидетел...или аз съм нещо страшно тъпа или на теб ти е трудно да следиш нишката на делото и пишеш несвързано...

# 121
Мда, най-големият враг на жените са жените. Не са ни нужни мъже, за да се унижим

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 11:40 от unserwahnsin

# 122
Момичета, тук е първото обръщение на прокуратурата към журито. В него правят обзор на цялото дело. То е ИИ генерирано, но е по транскриптите от съда.

Там се описва едно и също поведение на Диди към Каси и след това към други жени. Той е сериен насилник, който по една и съща програма действа с различни жертви. Това при него е петърн, не е случайност и не се дължи на никакви мераци към извратения му свят от страна на Каси, Джейн, Пенка или Ганка. Човекът си действа по една и съща формула. Ще има още много свидетели, всичко, споменато в обръщението, ще бъде доказано. Тоест,побои, заплахи и принудителен фрийк офф, при който тя повръща, при поне още една жена, Джейн.

https://www.youtube.com/watch?v=arjIOb55Slg&ab_channel=Law%26CrimeNetwork

Да, ако насилникът няма за какво да се захване при теб, няма как и да те насилва. Винаги има някаква уязвимост, дали под формата на амбиции, желание за развитие, нужда от любов, неумение да поставяш граници, наивност...вариантите са много. Но няма идеални жертви, защото няма как да станат жертви. Дори жертвите на убийство, на тероризъм, все нещо не са се опазили -- ходили са нощем, били са сред тълпи, не са разчели, че мъжът им иска да ги очисти...абе няма идеална жертва. Въпреки това, жертвата НЕ НОСИ ВИНА, а вината е на човека, който извършва престъплението -- насилникът. Това, обаче, не прави насилникът по-малко насилник. То е ясно, че тези хора експлоатират и използват уязвими места, слаби места на жертвите. Заради това се говори за т.нар. victim blaming. Това е психологическа защита, която е нужна, за да се убеди човек, че на него такова нещо не може да му се случи, защото той е добър, силен, с правилната ценностна система, не се облича еди как си...следва Христос и тн и тн.

Мила Лилиум, хората сме различни. Аз също съм била подлагана на тормоз, не сексуално и не физически, но съм била продължително тормозена от мой шеф, абсолютно безпричинно. Да, можело е да си тръгна, но тогава трябваше да плюя на години усилия от моя страна и да се откажа от важни за мен резултати, които той искаше да си присвои. Е, не го направих, изтърпях си тормоза и си тръгнах в подходящ за мен момент. Не всички сме готови голи и боси да си тръгнем.  Моите амбиции и обичта ми към професията ми е бяха моето слабо място, което му позволи да си ме тормози в рамките на 2 години.  Имах колеги, които си тръгнаха и плюха на всичко, имали са повече ресурси, не им е било толкова важно това и тн. Това, че аз много съм го искала това нещо, не значи, че този човек е имал право да ме тормози и унижава, а просто му е дало възможност да го направи. Със сигурност, обаче, вината си остава негова, а не моя. Накрая този човек настъпи мотиката с неговия шеф и дефакто шефът на шефа ми ме защити. Точно както е станало и с Диди, настъпил е мотиката с някой по-голям от него. Та така, идва Видов ден за самозабравилите се. При дребните такива, като моя бивш шеф, идва под формата на дребни, но неприятни служебни проблеми, а при други идва под формата на дълги години затвор.

# 123
Да се твърди, че жертвата сама е предизвикала насилника е все едно да се твърди, че антилопата сама се е предложила на лъва. Сравнението не е случайно, както лъвът се крие в тревата и оглежда стадото антилопи, за да разбере коя ще успее да хване, така и хората-хищници могат да наблюдават хората и да преценят кое е най-подходящата жертва. Препоръчвам книгата на Клеър Макинтош "Оставих те да си отидеш", защото там е представена и психиката на мъжа-хищник. Как с уж вметнати коментари и забележки се преценява дали жената срещу него е с ниска самооценка и готова да му угоди, как постепенно коментарите стават все по-злобни и омаловажаващи и как се стига до брутално насилие, докато жертвата е убедена, че сама си е виновна.

# 124
Хора, никой не отрича,  че Диди е насилник,  никой не отрича и че Каси е жертва до някаква степен, но защо отричате , че и тя е била насилник на трети лица, като негов съучастник? Защо отричате и че са й харесвала наркотиците и някои извращения?

# 125
Кого е насилвала Каси, къде ги четете тези неща?

# 126
Хора, никой не отрича,  че Диди е насилник,  никой не отрича и че Каси е жертва до някаква степен, но защо отричате , че и тя е била насилник на трети лица, като негов съучастник? Защо отричате и че са й харесвала наркотиците и някои извращения?
Защото много често жертвите, в опит да се съхранят, започват да се държат като насилника, за да му угодят. Това е един от белезите на напълно счупената психика - когато започнеш да приличаш на насилника, за да се спасиш от него.

# 127
  • София
Диалогът с някой, който сравнява употребяваща наркотици жена, която е подлагана на побой, изнасилвания и принуда да участва в извращения с наркомани, вземащи наркотици за удоволствие, е просто излишен и безпредметен.

# 128
Пак мина метлата. Само не разбирам с какво коментарът ми с д-р Габор Мате беше излишен. Все пак в това дело ставва въпрос И за наркотици, не разбирам защо разбирането за зависимостта да е излишно?

# 129

Лилиум, ти прочете ли показанията на първия ескорт, Даниел? Даниел описва как Диди я замерва с бутилка и я пребива в съседната стая, след това излизат и Диди настоява тя да продължи да прави секс с екскорта. От това човекът, ескортът, получава еректилна дисфункция, не може да продължава да прави секс с нея, чисто не му е по силите, защото тя е бита и реве...

Голям кеф, а?

При втория случай, в който Диди я пребива в съседната стая в присъствието на ескорта, тя отива трепереща при ескорта. Ескортът я пита "Защо не го напуснеш, ти си в голяма опасност, ако продължиш да си с него!" Тя му отговаря "аз съм ок, аз съм ок". Ескротът й казва "Не, не си ок, трябва ти помощ, в опасност си". Човекът, на който му е платено да я чука, преценява, че тя е в опасност и се тревожи за нея...

На два пъти обвинението пита ескорта защо не е съобщил в полицията (което също е престъпление, ама никой не критикува десетките хора, които са си затваряли очите за насилието). Ескортът Даниел казва "Беше ме страх за живота ми". Та на всички им е позволено да се страхуват за живота си, не смеят да се опълчат на Диди. Една Каси сама си е виновна, че стои.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 12:43 от MariyaHris

# 130
Ooo ...тези спорове  виновна ли е Каси или не са толкова безсмислени и вече става яко отегчително......ще видим какво ще излезе от следващите свидетели и какво имат срещу него ,защото насилието над Каси не е предмет на това дело.Бой и другото не се връщат и  можеше да и спестят подробностите относно изборите ,които е правила  за пред широката публика ,защото да прави секс със Шон ,когато вече е била със съпруга си и не е била изнудвана и бита поставя под съмнение целите и показания и не е добре за делото като цяло.

На мен лично грам не ми дреме за моралния аспект на нещата и считам,че една жена какъвто и секс да прави и с когото и да го прави си е неин личен избор ,никого не съдя.Също така винаги осъждам насилието над жени,винаги ...независимо подала ли е сигнал ,не е ли ,провокирала ли е и там всички глупости...
Единствено, ако е ставала свидетел и са упражнявали взаимно насилие над други хора и както в началото се говореше ,че става въпрос за малолетни (което сега никой не споменава} ....

Обвинения в изнасилване ,побой и дрогиране от друга жена https://www.youtube.com/watch?v=1JfAQVECALQ

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 13:50 от No_frame bitch

# 131
Освен “trauma bonding” , за който писах на втора страница , Диди  е упражнявал и други токсични психологически модели :
1. Coercive control (Принудителен контрол)
Това е систематично ограничаване на свободата на друг човек чрез следене  на местоположението, комуникацията, облеклото. Изискване на разрешение за напускане на дома или срещи с близки. Контрол над финансите и документите. В случая с Каси: Комбс ѝ плаща жилището, дава джобни пари, а тя признава: „Не мога да си тръгна – той контролира всичко.“ Ограничаването на контактите й елиминира алтернативни източници на подкрепа и усилва емоционалната зависимост от насилника.

2. Gaslighting
Това е форма на психологическа манипулация, при която насилникът кара жертвата да се съмнява в собственото си възприятие, памет и разум. Отричане на предишно насилие: „Ти си луда“, „Това никога не се е случвало“Преобръщане на вината: „Ако не ме беше провокирала, нямаше да реагирам така“Създаване на усещане, че тя е проблемът, не той.

3. Love bombing / Silent treatment - Наказание. В началото: интензивно внимание, подаръци, обещания (love bombing) .После рязко отдръпване, мълчание, изолиране (silent treatment) . Следват актове на унижение или насилие.
Това води до емоционален хаос, при който жертвата се стреми да „възстанови връзката“ и да си „върне добрия период“, вместо да избяга.След като я пребие или унижи, често ѝ е правел подаръци или казвал, че я обича.Това създава зависим цикъл, в който жертвата чака „добрия момент“, за да оправдае „лошия“.

4. Sexual coercion или подстрекаване/ принуждаване към участие в т.нар. „freak-offs“ (сексуални събития с трети лица).В случай на отказ: физическо насилие, както свидетелстват няколко души.

5. Stockholm syndrome - Жертвата започва да защитава насилника, да го оправдава пред близки и себе си.Това е психологически механизъм за оцеляване, при който емоционалната свързаност с агресора изглежда по-безопасна от конфронтацията с реалността.Стокхолмският синдром е реакция на системно насилие и дългосрочен контрол, не избор. Това, че сега говори, е акт на огромна вътрешна сила и излизане от този омагьосан кръг.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 14:29 от •MERA•

# 132
Към  написаното от MERA само ще добавя липсата на каквато и да е предвидимост - не знаеш кога ще започне поредният скандал или побой без причина, казва ти се, че едикога си, можеш да излезеш, за да се видиш със семейството ти или приятелите ти, обаче точно като си готов/а за излизане ти се заявява, че нямаш право да излезеш и трябва да си останеш вкъщи. Днес те вижда с една рокля и ти обяснява колко си красива с нея, след един месец обличаш същата рокля и започват подигравки колко зле изглеждаш или направо ти се вдига скандал каква е тази рокля и как така смяташ да я носиш. Един ден ти се подиграва, че си напълняла, на следващия ден, докато ядеш салатата без дресинг, изведнъж се проявява загриженост защо не ядеш, колко слаба си станала и опасения да не се разболееш. И още, и още, и още... По този начин жертвата е в пълно недоумение какво се случва, защо се случва, кое е правилно и кое е погрешно, а оттам вече става много лесна за манипулиране.

# 133
Танцьорът  Шарай „The Punisher“ Хейс е свидетелствал за платени сексуални срещи с Каси, организирани и наблюдавани от Диди, като е изразил дискомфорт и страх от агресивното му поведение.  Той е бил наеман от Каси и Диди около 12 пъти, но не за да танцува , а за да участва в “сцени” инструктирани от Диди и с участието на Каси.
„Предпочиташе се телата ни да бъдат покрити. Предполагам, заради външния вид – да блестят или нещо такова,“ каза Хейс в съда.

Рапърът Кид Къди, бивш партньор на Каси, е очакван да свидетелства в следващите дни, но не е сигурно.
Специален агент Джерард Ганън от Министерството на вътрешната сигурност продължи свидетелските си показания относно обиска в имота на Комбс в Маями през 2024 г. Той представи пред съда доказателства, включително части от AR-15 пушки с изтрити серийни номера, открити заедно с предмети като 7-инчови платформи, бельо и лубриканти. Също така, агенти са открили наркотици, включително кокаин и кетамин, в чанта Gucci, както и заредени пълнители и пистолет калибър 45 в къщата за гости на Комбс .

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 00:55 от •MERA•

# 134
И тук имаше хора, които осъдиха действията или по-скоро бездействието на Каси, защо толкова години е търпяла и не си е тръгнала. Едва ли не й е харесвало да стои и да търпи. То е неизбежно хората да си задват такъв въпрос. И защо не си е тръгнала - просто да реши и да го направи, колко му е. Нормалните хора така се разделят.  Звучи толкова лесно...но само на теория.
А тук - той токсичен, тя отровена.
Парадокса е в това, че ние гледаме през призмата на странични наблюдатели със здрава незасегната психика, а Каси е била с разбита и обременена вече такава, емоционално и финансово зависима, с ниска самооценка и силно изкривено усещане за реалност и вина.
Иначе, ако бяхме на нейното място, щяхме да изглеждаме също толкова нелогично като нея.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 18:31 от mariposa_viv

Общи условия

Активация на акаунт