Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 36 295
  • 462
  •   2
Отговори
# 360
  • Пловдив/София
Около 150-200лв са изпитите в началните класове.
Моето, на което не са му сила езиците, досега ги взимаше с максимум 1 щит по-малко на някой елемент (тоест да кажем 90%).
За мен това значи, че са доста лесни.

Вече се замислям за смисъла да се явява всяка година и ще разредя. Не заради парите, но е поредният ангажимент, при това към края на учебната година.

# 361
Приятна вечер от мен, Ancy, не считам за целесъобразно да си губят времето в дискусия с теб.

Като страничен читател, целият спор ми се стори безмислен.

Спор? Нямаше никакъв спор. Просто опит да се изясни какво точно твърди госпожата, която говори за училището, въпреки, че децата и не учат него. Нищо повече.

А езикът не е самоцел, а средство.

И с невъоръжено око, и не заблуден мозък, е ясно какво значи дете в 3 клас да знае колкото дете в 7 клас, по език. За справка (на по-малко умните, не на теб конкретно) също посочих и една книга - Пипи дългото чорапче. Сега всяка претенция, сама да си определи тази книга, на кое ниво отговаря, съгл. ЕЕР.

От къде да е ясно бе госпожо? И тази книга я има в няколко адаптирани варианта, с различни нива на трудност. От A2 до C1. Та и това нищо не значи. Не го ли разбираш? Или е нуждо да си повтарям обясненията за 2-3 път?  
Както се разбра, децата са на ниво A2. Ако им дам пълната и оригинална книга "Пипи дългото чорапче", няма да  успеят да прочетат и две пълни страници от първа глава. Не знам дали съм достатъчно ясна?
Не мога да допусна, че е нужно да го повтарям това. Съжалявам, че паднах на нивото ти на изразяване, но очевидно това е начинът с теб. 5 лева, 10 лева... ужас.

Ниво А2 в 3 клас е стандарт за ЧУ с 10 часа на седмица по език. Flyers е лесен изпит, но подготвя психически децата за следващите, защото формата е еднаква.

# 362
  • в страната на чудесата
Цялата работа с тая дискусия е, че Питагор очевидно има разминаване с целите и резултатите - започнахме от допълнително обявените места за прием. Да се върнем към тази есенция и да не разводняваме с езика. Какво става с училището е доста по-важно.

# 363
  • София
Цялата работа с тая дискусия е, че Питагор очевидно има разминаване с целите и резултатите - започнахме от допълнително обявените места за прием. Да се върнем към тази есенция и да не разводняваме с езика. Какво става с училището е доста по-важно.
Най-сетне някой да го напише, защото пак се заби в спор, който няма смисъл в този си вид. Румка, тук сме свикнали да се изразява нивото в точни и ясни критерии. Четенето на Пипи не ни говори нищо, защото аз имам 3 адаптации на английски, като едната е за 2ри клас, а последната за 5ти клас (по Кеймбридж системата). Ще е интересно да се включи някой и да кажа дали кандидатите са за ПУК тази година или догодина и какво е нивото в момента на началните (или изобщо) на Питагор. 51во училище е с профил към изкуствата, странно е директор работил в такова училище да поема Питагор, поне за мен... или бъркам нещо?

# 364
Сега ще плюем по Питагор ли?

# 365
  • В офиса
51-во има математически паралелки. Чак след 7-ми клас е с характерен профил към изкуства. Асен Александров е ярка фигура, аз не го харесвам изобщо, но това не значи, че няма управленски качества.
За моите деца (те вече са големи, де, та не ми се налага) бих предпочела ДУ пред Питагор. Но идват млади родители с различни представи за училището, та Питагор ще си намери и нишата, и клиентите. (виж, защо Иззи има все още клиенти, продължава да ме удивлява)

# 366
В Питагор се учи по Oxford Discovery от 1 до 4 клас. В допълнение се ползват учебници за сертификати. След 1 клас се явяват на Starters, след 2 на Movers, след 3 на Flyers (дано не бъркам последователността). Випускът, който завърши през учебната 23-24 4 клас завършиха 4-ти учебник на системата и децата си имаха стабилно B1 ниво. След тях обаче, вероятно с цел намаляне на натоварването и по-добра подготовка за сертификати, в 1 клас учат учебника до средата и после се готвят за сертификат, след това във втори клас продължават учебника от 1 и започват следващия. Като резултат в 4 клас не завършват системата до края на 4 учебник. В 5-ти клас не знам какво се случва.

# 367
  • София
Какво значи готвят се за сертификат? Специална подготовка ли се иска, за да се явиш на тази възраст?

# 368
И сегашната директорка е била нещо в 51-во.
Според мен още не могат да изчистят профиласи Питагор. Ти са математическу, ту общообразователно, ту природни науки..

# 369
Мувърс е след Флаерс.

# 370
  • София
Обратното е. Мувърс е А1, Флаерс - А2.

# 371
Какво значи готвят се за сертификат? Специална подготовка ли се иска, за да се явиш на тази възраст?
Използват допълнителни помагала, които помагат на децата да свикнат с формата на изпита. Затвърждават знанията, които придобиват от основните учебници. Просто използват няколко различни системи, а не само една. Мисля, че в крайна сметка, децата добиват стабилна основа по езика и дори децата, които се справят по-трудно с езиците, в крайна сметка имат добро ниво в края на 4 клас.

# 372
Да, Санака, забравил съм явно. Права си.

# 373
  • София
Сега ще плюем по Питагор ли?
Никой не плюе Питагор, хайде стига с преувеличенията.

Пак ми излезна реклама на Питагор, от преди час: Asen Alexandrov е изразил идеите си и на който му е интересно може да прочете. Накратко поне аз оставям с впечетлението, че изобщо не цели да е общообразователно или с природни науки, а баш математическо.

Тинкълбел, Иззи има клиенти, защото има много доволни родители, които препоръчват училището, колкото и да удивлява някои потребители.

# 374
Кой е Asen Alexandrov и къде се е изразил?
Имат прием и с природни науки, рекламираха се и като общообразователно по едно време. Това имах предвид.
 Аз лично смятам, че училището трябва да има ясна посока. Ако са я избрали вече, чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт