Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 36 243
  • 462
  •   5
Отговори
# 345
Какво ти пречи, Анси, полемиката? Нищо лошо няма в нея. Твоите дълги обяснения защо смяташ, че не влизат в полемиката? Това е дискусионна тема. Или трябва всички да се водят по това, което интересува теб по даден въпрос.

Не ми пречи, но е извън конкретиката на въпроса, от който взехте повод да нажежавате темата. И освен това, всичко, което написахте, вече сме го чели многократно. И очевадно дълги, кратки обясненията не бяха достатъчни да измъкнат нормален и адекватен отговор, нито бяха достатъчни да НЕ поляризирате темата ОТНОВО.

Конкретно твърдение, конкретен въпрос към него, хиляди думи след това извън конкретиката и без ясен отговор какво е нивото на английския в 3 клас в Питагор. Ахахаххахаха

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 13:19 от Аncy

# 346
  • София
Всичко, което пишеш, вече си го писала много пъти, и почти винаги с 'толерантен' към другите тон, не виждам логиката ти да казваш на други какво да пишат или не, защото било писано и обсъждано вече според теб.

# 347
Чета тука да се водят разни дискусии тип по, по , най и реших да напиша  точна информация -дете в Питагор , 3 клас , уточнявам , че езиците не са му сила и е от последните деца по англ.език  в класа. На Кеймбридж изпита тази година , ниво Flyers ,  постига ниво четене с рабиране и говорене ниво В (А2) , на граматика по -слабо ниво С(но пак се води ниво А2). Ниско /високо това е - според мен е добре за този етап на образование.

# 348
Чета тука да се водят разни дискусии тип по, по ,най и реших да вляза с точна информация -дете в Питагор , 3 клас , уточнявам , че езиците не са му сила и в последните деца по англ.език  в класа. На Кеймбридж изпита тази година , ниво Flyers ,  постига ниво четене с рабиране и говорене ниво В (А2) , на граматика по -слабо ниво С(но пак се води ниво А2). Ниско /високо това е- според мен е добре за този етап на образование.

Благодаря! Ето това беше информативно и полезно. И съвсем точно разяснява нивото на обучение, а не "децата в 3 клас учат на ниво 7 клас". Ако беше написано това, щяхте да си спестите поне 3 излишни поста, и аз също.

Цитат на: Magenta2022

link=topic=1777275.msg50096646#msg50096646 date=1755425648
Всичко, което пишеш, вече си го писала много пъти, и почти винаги с 'толерантен' към другите тон, не виждам логиката ти да казваш на други какво да пишат или не, защото било писано и обсъждано вече според теб.

Да писала съм го. И не, не казам какво да пишат другите. Но когато задавам с нормален тон конкретен въпрос, е нормално да се отговори конкретно и информативно, а не да се агресира в стил "няма пък да ти кажа".

# 349
Максимум нивото, който Flyers измерва, доколкото виждам е A2,това не означава , че няма деца, които могат да покрият и В1, проста според мен няма да бъде отразено на този изпит. Поне така го разчитам от техните графики. Ако някой е по-запознат, да сподели.

# 350
Уважаема госпожо, моите не учат в Питагор. Както и казах в друг пост, и трите ми са в държавно училище. Казах, че е моите още, нивото на децата от Питагор, е несъпоставимо високо с нивото на другите третокласници в ДУ. ТВА Е. Какви реклами, какво пет лева, какво ниво В1??? Аз ЗНАМ какво се включва във всяко от нивата съгласно европейската езикова рамка. Не съм казвала, че ей ся вадя листа, и ги почваме с тестовете, че да им определям нивото. И с невъоръжено око, и не заблуден мозък, е ясно какво значи дете в 3 клас да знае колкото дете в 7 клас, по език. За справка (на по-малко умните, не на теб конкретно) също посочих и една книга - Пипи дългото чорапче. Сега всяка претенция, сама да си определи тази книга, на кое ниво отговаря, съгл. ЕЕР.

[
quote author=Аncy link=topic=1777275.msg50096237#msg50096237 date=1755418005]
Както могат да се карат група майки за тъпотии, така и тригодишните не могат Joy
Сакън ако не се покрива C1 в четвърти клас, не е зубрило от 5-и за изпитите за IB. И не влезе в топа на топа за гимназиите и после не е в курса на принцеса Шарлът.
Преди години една съфорумка беше се изразила “друсат бузи и бърчат джуки”, същото си представям всеки път.
Пък да ви кажа, моят свръх нормален син(да не кажа посредствен), който не решава задачи като изоглавен и две години ходи на школа по английски, за която дадохме сумати пари, изкара 3 точки от 30 на теста в частното училище. Значи, странно е да не си похвалиш детето как вече е C1, ама факт. И ходи при най-неизвестната учителка в квартала Мис еди коя си, която има само страничка във фейсбук. 2 месеца вече. Еми започна да казва някоя фраза, да се справя по-добре. Да успява да прилага граматиката. Сега, вярно, че няма да има документ за C1 u не може все още да прави литературни-интерпретативни съчинения на английски…но му е приятно и се справя. Боже какви ниски критерии имам, 100 процента макс багерист ще стане. Но това е- лоши приоритети, липса на класна среда и ниски изисквания.

Аз има чувството, че срещу себе си нямам мислещи хора. Това всичкото са си ваши фантазии и други неща.

Ситуацията е пределно проста.
Беше казано "В Питагор в 3 клас учат на нивото на 7 клас".
Аз зададох супер елементарния въпрос какво значи това, защото е неясно и може да означава поне няколко неща.
Отговор на толкова елементарен въпрос не беше даден по необясними или обясними причини.

Всичко останало беше просто за пример. Хайде...и в ПЧМГ в 7 клас доста деца покриват C1... друг пример, да не ви бърка в очите СС. И сега някой от потребителите на Питагор, които излязохте на нож ще отговорите ли най-после какво значи "в 3 клас учат на нивото на 7 клас". Но мотивирано.

Абе Magenta2022, на никой не му е важно точно в 3 клас освен на госпожата с ниво D15. Достатъчно е да погледне какво ниво пише на учебниците по които учи детето. И това, че твоето не е отваряло учебника съвсем не значи, че не се занимават на нивото от този учебник. Моето дете мина материали 4 пъти равни на учебника по-който учеха в съответната година.
Защо в момента манипулираш конкретиката и защо изместваш темата?
[/quote]

# 351
Поне да можехте да цитирате, като критикувате потребители с дългогодишен стаж, минали през най-доброто ЧУ в София и в момента в една от най-елитните гимназии.

# 352
  • София
Брей, какъв ще да е този дългогодишен стаж, нещо ексклузивно сигурно...
Дамата има три деца в държавно училище, това в случая краткогодишен стаж ли е?

# 353
  • В офиса
"....And so they went through Villekulla Cottage's tumble-down orchard gate and up the path between rows of mossy trees to the house and on to the porch. There stood the horse, munching oats from a soup tureen....."

Децата, поне повечето, четат адаптирани за нивото им книги, а не детски книги per se. И когато някой настоява много на това, че децата масово четат определена книга, а се окаже, че не е съвсем така, някак всичко, написано от този някой, олеква.
Очаквано е деца в 3-и клас, които имат по 10 часа английски на седмица, да знаят повече от такива с по 2 часа на седмица. Разликата е 5 пъти, така че математически погледнато трябва да се очаква ниво, по-високо от 7-и клас. Нали за Х-те хиляди евро, дадени отгоре, трябва да се получи нещо повече от безплатното училище. Кога това "повече" е достатъчно, всеки родител си преценява сам, според каква му е житейската философия и колко му е отворена капандурата. Мен, тук и сега, Питагор не ме купиха с нивото си по английски, български и математика. Но и те си имат клиенти.

# 354
Като страничен читател, целият спор ми се стори безмислен.
Като бях ученик се ходеше на уроци по английски за владеене на добро ниво. Но не беше нужно да се ходи на уроци по математика или бел за влизане в добра  гимназия, което до колкото разбирам от бгмама, сега е стандарт.

Надявам се да не е точно това, с което начално и основно ЧУ блести.
Хубаво е да знаят толкова добре английски, но на мен лично ми е сред последните критерий за оценка на училище.

# 355

Спор? Нямаше никакъв спор. Просто опит да се изясни какво точно твърди госпожата, която говори за училището, въпреки, че децата и не учат него. Нищо повече.

А езикът не е самоцел, а средство.

И с невъоръжено око, и не заблуден мозък, е ясно какво значи дете в 3 клас да знае колкото дете в 7 клас, по език. За справка (на по-малко умните, не на теб конкретно) също посочих и една книга - Пипи дългото чорапче. Сега всяка претенция, сама да си определи тази книга, на кое ниво отговаря, съгл. ЕЕР.

От къде да е ясно бе госпожо? И тази книга я има в няколко адаптирани варианта, с различни нива на трудност. От A2 до C1. Та и това нищо не значи. Не го ли разбираш? Или е нуждо да си повтарям обясненията за 2-3 път?  
Както се разбра, децата са на ниво A2. Ако им дам пълната и оригинална книга "Пипи дългото чорапче", няма да  успеят да прочетат и две пълни страници от първа глава. Не знам дали съм достатъчно ясна?
Не мога да допусна, че е нужно да го повтарям това. Съжалявам, че паднах на нивото ти на изразяване, но очевидно това е начинът с теб. 5 лева, 10 лева... ужас.

Ниво А2 в 3 клас е стандарт за ЧУ с 10 часа на седмица по език. Flyers е лесен изпит, но подготвя психически децата за следващите, защото формата е еднаква.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 17:41 от Аncy

# 356
Като бях ученик се ходеше на уроци по английски за владеене на добро ниво. Но не беше нужно да се ходи на уроци по математика или бел за влизане в добра  гимназия, което до колкото разбирам от бгмама, сега е стандарт.

Надявам се да не е точно това, с което начално и основно ЧУ блести.
Хубаво е да знаят толкова добре английски, но на мен лично ми е сред последните критерий за оценка на училище.
А вие поне се научете, че в българския език няма дума, чието множествено число да завършва на "-й". Освен другите въпроси, от които хабер си нямате.

А ако цитатът на Тинкърбел някое дете в 3 клас го разбере в цялост, аз ще си изям шапката.

# 357
  • София
А защо въобще се явяват децата на изпити за сертификати до 7 клас. За да покаже частното училище (или школата) на родителите доколко са научили децата английски при тях, това ли е целта? Колко струва явяване на такъв изпит, примерно за ниво B1? Плаща се от родителите, така разбрах.

Мецане, тук нямаме НВО задача "поправи грешките в текста"'. Ясно е, че е всеки може да сбърка с някое окончание, когато пише бързо на телефона.

# 358
Струва горе-долу 100 пъти по-малко, отколкото ти си плащала за ЧУ с 5 часа английски седмично, за което много хора не бихме плащали🤣 И никой не кара никого да се явява за сертификат в никое ЧУ. То е доброволно.
Е как родителите, съседите го плащат😀

# 359
  • София
Е колко е? Кажи. Сто пъти по-евтино прави 100-150 лв. на изпит?

Нито сме плащали, нито плащаме сега такса за ЧУ заради английския. Въобще не ни е бил приоритет чуждият език в тази възраст и да ти кажа, за нас има доста по-важни неща, отнасящи се до едно дете и неговото развитие и добруване.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 19:01 от Magenta2022

Общи условия

Активация на акаунт