Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 36 580
  • 463
  •   2
Отговори
# 315
Седми в ДУ, сигурно. Но и в други добри ЧУ децата имат такова ниво в 3 клас.

# 316
Седми в ДУ, сигурно. Но и в други добри ЧУ децата имат такова ниво в 3 клас.
Някой да казва, че няма други?
Или пак пробваш да развихриш драма в темата?

# 317
Буквално - седми. Четат свободно художествена литература на английски. Пипи дългото чорапче

Това не говори абсолютно нищо. В СС децата в 7 клас покриват C1 ниво. Затова попитах какво ниво покриват по европейската езикова рамка. В 7 клас според критериите на МОН децата учат и трябва да покриват A2. Направих си труда да отворя учебната програма за 7 клас. Ако сега така бомбастично твърдите, че в Питагор в 3 клас покриват А2 ще ви осветля, че не е нещо изключително и невиждано. Просто не топ. И в други училища от 1-2 клас имат за домашно и за ваканциите да четат адаптирани книжки за нивото им. Ако обаче твърдите, че в 3 клас покриват C1, както децата в СС... е няма да ви повярвам. Ахахахх.

Та мисълта ми беше да говорите в детайли.

# 318
  • София
Ей сега ще ги изпитаме всички деца в кое училище какво покриват/не покриват и да стане най-накрая ясно на всички тук къде е най-върховното училище на планетата и как който не си е записал детето там, яко го е прецакал за цял живот. Да си знае всеки....

# 319
Отдавна знаем кое е най-якото училище на планетата.
Оттам отиват направо в Харвард.
Затова е много страшно важно къде си учил до 7 клас.

# 320
Я иди малко отпусни нервите. Ще говоря в детайли, понеже твоето единично наблюдение е меродавно за всичките ли? Че и у наше село има едно, дето е родено и живяло в ЮК, и във втори, трети клас, е топ ъф дъ топ по английски. Не значи, че всички останали с като него. Докато в конкретния случай, всичките са на високо ниво. И не е вярно, че и в държавните училища нивото е същото. И трите ми са учили в държавно училище, ми НЕ е същото

# 321
Ей сега ще ги изпитаме всички деца в кое училище какво покриват/не покриват и да стане най-накрая ясно на всички тук къде е най-върховното училище на планетата и как който не си е записал детето там, яко го е прецакал за цял живот. Да си знае всеки....

Хайде стига г...и.... безумно е да пляснеш една реклама тук тип "вервайте ми" и да не можеш да отговориш на елементарен въпрос.

Хайде кажете какво ниво покриват в 3 клас тези деца? Има си ясна езикова рамка, която се ползва дори от МОН.

Нотарис, да знаем кое е най-якото. АК. Спокойно. И списъкът им с университети четохме. Дълъг е.

Я иди малко отпусни нервите. Ще говоря в детайли, понеже твоето единично наблюдение е меродавно за всичките ли? Че и у наше село има едно, дето е родено и живяло в ЮК, и във втори, трети клас, е топ ъф дъ топ по английски. Не значи, че всички останали с като него. Докато в конкретния случай, всичките са на високо ниво. И не е вярно, че и в държавните училища нивото е същото. И трите ми са учили в държавно училище, ми НЕ е същото

Аз съм спокойна, ти се изнерви. Кое мое единично наблюдение? Ти не можеш да обясниш какво ниво покриват децата в Питагор в 3 клас. За кое ниво са им учебниците. На ниво 7 клас абсолютно нищо НЕ ОЗНАЧАВА. Затова ти дадох пример, че едни в 7 клас покриват C1(горе долу 80% от випуска https://www.svetasofia.com/koi-sme-nie/realizaciq/), a други са в същия 7 клас на A2.

Ta ще благоволиш ли да изясниш най-после какво значи "на ниво 7 клас" в Питагор? Ахахаххаха

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 23:42 от Аncy

# 322
Нищо няма да ти пояснявам. Ниво D 15 покриват Simple Smile Всичките.

# 323
Нищо няма да ти пояснявам. Ниво D 15 покриват Simple Smile Всичките.

Чудесно! Много си "успешна" в рекламата:

https://europass.europa.eu/bg/common-european-framework-reference-language-skills

LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

От Питагор са много отчаяни очевидно.

# 324
  • София
Аз предлагам заглавието на темата да се прекръсти на СС. Всички други заблудени да не се изказват, моля. И да си посипят главата с пепел, защото пишат само глупости. Добре, че има кой редовно да им го напомня.

# 325
  • София
Както могат да се карат група майки за тъпотии, така и тригодишните не могат Joy
Сакън ако не се покрива C1 в четвърти клас, не е зубрило от 5-и за изпитите за IB. И не влезе в топа на топа за гимназиите и после не е в курса на принцеса Шарлът.
Преди години една съфорумка беше се изразила “друсат бузи и бърчат джуки”, същото си представям всеки път.
Пък да ви кажа, моят свръх нормален син(да не кажа посредствен), който не решава задачи като изоглавен и две години ходи на школа по английски, за която дадохме сумати пари, изкара 3 точки от 30 на теста в частното училище. Значи, странно е да не си похвалиш детето как вече е C1, ама факт. И ходи при най-неизвестната учителка в квартала Мис еди коя си, която има само страничка във фейсбук. 2 месеца вече. Еми започна да казва някоя фраза, да се справя по-добре. Да успява да прилага граматиката. Сега, вярно, че няма да има документ за C1 u не може все още да прави литературни-интерпретативни съчинения на английски…но му е приятно и се справя. Боже какви ниски критерии имам, 100 процента макс багерист ще стане. Но това е- лоши приоритети, липса на класна среда и ниски изисквания.

# 326
Багеристите вземат по 8000, а английски си трябва, за да си поръчаш гирос на някоя гръцка паралия.

# 327
Нормално е да се попита какво се има предвид като ниво за седми клас. Поне може да каже кое ниво пише на учебника, ако знае.

# 328
Не знам какво всички се изпозасегнаха на темата за ниво на езика. Наистина си има европейска езикова рамка и трябва да се уточни това ниво “7 клас” на какво отговаря. Това че някой чете на английски е хубаво, но не е много показателно. Много зависи какво чете. За пример, в Мечето, в четвърти клас, всяко дете четеше книга, която отговаря на неговото ниво от А до Z. Та нищо няма да значи, ако някой каже, че детето му владее английски на ниво 4 клас. Ама, 4 клас в ДУ ли, 4 клас в ЧУ ли, в кое точно ЧУ, защото и това си има значение.

# 329
  • София
Има всякакви деца, включително със сертификат на по-високо ниво, а пък бъкел не отлепят на съответния език. На тази възраст  да се фиксираш в някакво ниво по някаква рамка - то така е и наименованието - рамка, може да си в рамката ама може и извън нея. По-важно е да ти е интересно, когато учиш английски и да не ти е под нивото - защото в държавните повечето деца умират от скука в часовете по английски.

Не знам какво всички се изпозасегнаха на темата за ниво на езика. Наистина си има европейска езикова рамка и трябва да се уточни това ниво “7 клас” на какво отговаря. Това че някой чете на английски е хубаво, но не е много показателно. Много зависи какво чете. За пример, в Мечето, в четвърти клас, всяко дете четеше книга, която отговаря на неговото ниво от А до Z. Та нищо няма да значи, ако някой каже, че детето му владее английски на ниво 4 клас. Ама, 4 клас в ДУ ли, 4 клас в ЧУ ли, в кое точно ЧУ, защото и това си има значение.

Общи условия

Активация на акаунт