Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 699
  • 752
  •   2
Отговори
# 540
  • в страната на чудесата
Пчмг е до обяд
Моето си обядва в къщи

# 541
Да, разбирам, но за мен това е едно “делулу” виждане. Колкото и да е богата София, хората, които могат да си позволят частно образование и едновременно с това да искат да го направят и да имат деца с академичен профил, не са толкова много. И с увеличаването на таксите, ще намалеят. Също така училищата се увеличиха, паралелките също. Как ще ги запълнят? Архимед и Питагор засега са в пряка конкуренция, докато едното не изпадне. ТЕ с математико-STEM-бля-бля профила и то е в този кюп. СС не се презентира като математическо училище, но и то се бори за същите деца, да бъдем честни.

Аз репчене по телефон и мейл и лоша храна, мога да получа и в общинското училище.

Не ми е най-важна храната, но е нормално хората, които търсят най-доброто образованке, да търсят и най-добрите решения за здравето на децата си.

За транспорт никъде не дават особена и информация. Това някаква тема табу ли е?

И при положение, че някои хора наемат учители, други полагат усилия вкъщи за прием, аз се чудя вече дали наистина предлагат по-добро образование или взимат вече научени деца.

# 542
  • София
Явно искат да направят повече класове в новата сграда, от които ще събират повече пари от таксите, отколкото от храната от собствена кухня, за която ще трябва да жертват площ за сметка на кабинети. Проблем ще е за малките. От пети клас нагоре ядат като се приберат вкъщи, когато свършат.
Ще има ли някаква лавка за пазаруване в голямото междучасие в новата сграда? Големите огладняват и преди обяд.

# 543
  • София

15:00 часа наричате на обяд ли?
Защото най-рано в толкова може да се прибере и да обядва ако сте много близо до училището и приключат в 14:40!

# 544
  • София
Преди време (на 12 юни) бях качила в тази тема снимка от строежа. Ето сегашното състояние

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 15:18 от Prizma

# 545
Много благодаря за снимките. Полезно е да видим докъде сме стигнали, а и да се ориентираме къде е, когато минаваме оттам.

За мен на този етап могат да измислят нещо по въпроса с кухнята. Наистина не е най-важният въпрос, но при риска с новата сграда, неуточнения учителски състав, високата такса и т.н., може да е решаващ в полза на друго училище.

На мен лично късния или несъществуващ обяд в ученическите години ми се е отразил зле на здравето и винаги съм се чудела, защото тези неща не се съобразяват, когато става въпрос за деца.

Магазинче няма да има. Могат да си носят храна от вкъщи за междучасията, но в обедната почивка всички трябва да ядат от кетъринга.

В ТЕ и СС имат ли втори чужд език и кога се въвежда?

# 546
  • София
AirFairy, е къде е логиката - може да се внася храна отвън, тоест не се притесняват от това да остава неизядена храна по шкафчетата на децата или пък те да черпят други деца, които са на специален диетичен режим. Що тогава задължават хората децата им да ядат задължително от кетъринга на обяд? Нещо не ми се връзва - идеята е да правят оборот на кетъринг фирмата ли.

# 547
  • София
В ТехПарка има няколко вендинг машини и Инкубатора, където могат да си вземат нещо стига да има време. До сградата е и тази на тенис кортовете, а в нея продват някакви протеинови барчета поне.
Компромисният вариант е да си носи храна от вкъщи детето, определено не е най-лекото за нас като родители,  но поне е вариант.

# 548
  • София
В СС има втори чужд език от 5-ти клас. По желание е.  Но никаква полза няма от втория чужд език в основното училище, изобщо не го гледайте.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 18:47 от sanaka

# 549
  • София
В ТехПарка има няколко вендинг машини и Инкубатора, където могат да си вземат нещо стига да има време. До сградата е и тази на тенис кортовете, а в нея продват някакви протеинови барчета поне.
Компромисният вариант е да си носи храна от вкъщи детето, определено не е най-лекото за нас като родители,  но поне е вариант.

Спрете вече. До осми клас не излизат от училище, как да стане това? Още малко на ресторант ще ги пратите и бутилка вино за обяд.
Отделно в Архимед не позволяват да обядват различно от кетъринг! Могат да си носят закуска, но не и обяд. Щото вероятно закуската, особено следобяд, е покъртителна…

# 550
  • в страната на чудесата

15:00 часа наричате на обяд ли?
Защото най-рано в толкова може да се прибере и да обядва ако сте много близо до училището и приключат в 14:40!
Е вечеря ли да го наричам?
Не разбирам кое е толкова важно на яденето в 5-12 клас, че да не може да изчака 2 часа?
И честно казано мен не ми пука как ще си напълнят класовете. Съветвам и вас да не ги мислите, ще си ги напълнят. Като всички други. Всеки да мисли за своя бизнес.
Не вярвам да за жалят че на Миташки детето трябва да обядва в 12 часа и да се съобразят…

# 551
  • София, България
Една от причините да избера СС пред Питагор преди 4 години беше точно наличието на кухня в СС. За мен е голяма глупост да строиш цяла нова сграда и да разчиташ на мизерен кетъринг.

# 552
  • в страната на чудесата
Като цяло май само тяхната храна става, на СС имам предвид. Поне в последните десет години не помня за другаде да са споделили родители задоволство.

# 553
Един гимназист може да си носи кутии, да тича до най-близкия дюнер. Друго е.
А ние защо решихме, че догодина няма да имат кухня. В момента не са ли още на старото място?

# 554
  • в страната на чудесата
Още са на руски паметник
Но трябва да се махнат оттам след края на тази учебна година.

Общи условия

Активация на акаунт