Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 588
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Мисля, че всички бебета са така със свити юмручета като са гладни, поне по това което ми излиза във фейсбук, а като се наядат отпускат.
При нас вечер след баня, като я обличаме направо посиняват от стискане.

Мики, вместо да говориш може и да й пееш по някоя песничка, и аз не обичам да говоря така празни приказки, пея й от време на време или ако не ми се говори звъня на баба й тя да говори на бебчето.

Аз колкото пъти повдигна въпроса за почивка и мъжа ме отрязва засега, все или му се струва надалече, или сме ходили вече, а ако е баш почивка, щяло да ми стане скучно. Като отидем на почивка се прибираме по-изморени от преди това, все гледам някъде да обикаляме.

За плаченето, излезе ми клипче за purple crying - прилича на това, което описвате.

И да се отчета, днес вече направи номер 2, пак пропусна 3 дена, днеска беше 4ти ден, направо преля памперса още докато си вършеше работата, за късмет си бяхме в нас поне. Че даже и днес един гларус "маркира" количката, добре, че взехме кожена дамаска, че май и късно видяхме поражението.

За защита от комари взехме някакъв клипс, но не знам дали помага.

# 256
Значи,който предложи този Дег@зин,да иска % 😀
Ноктите докато я кърмя режа,или докато спи,пробвах с една ел.пила обаче до кожа ги изпили и вече не я ползвам.Ръкавички не съм слагала изобщо.
За юмруците е същото и при нас,и сега тук от скоро все си ги слага целия в устата и го смуче,тя биберон така и не пожела.
Аз си измислям някакви песни ,свиркам,подскачам,добре че има батко,който да и танцува и забавлява.
За почивка мисля август за 2 вечери да отидем в една къща,ще се съберем голяма компания и деца ще има,че скоро няма да се мръдне за нещо по-така.
Срещу комари днес взех едни лепенки за количката.
За шума, започна да се стряска от шум..забелязвам  че вънка спи неспокойна,даже взех и машинка за шум,само така е по-добре,а вкъщи си поспива по 2,3 часа плътно...
Но поне е на обяд този сън,а ние сме вкъщи по жегите

# 257
Относно дрешки с хубави материи аз съм доволна от Hm, Zara, Name it  и Next. Не са се свили в сушилнята. Лидлските също са с добро качество. Имам няколко неща на Адидас и Манго и те ми харесват.

Ще погледна дали ги има и тук.
Аз съм много доволна от дрешките на Вис Виталис-Рейни, ЧМ, Некст и Косара. Но най-любими са ми Рейни и ЧМ.

# 258
Момичета, ние да се похвалим спим и коликите взеха да отминават, но няма голямо желание да се храни и има силен рефлукс. Пробвах с Хип АР, но с него намали яденето и се върнахме на старото мляко. Чудя се много за Фризолак Вом, знам, че е много силен за рефлукса, но с голямото дете нямам добри спомени от него. Гъсто ли е много? Хип Ар беше много гъсто и успяваше да изпие едва 50 мл с огромни усилия.
Иначе да ви се похваля - попаднаха ми клипчета за обличане на дрешки през краката и вече всичко обличам така и малката се дразни значително по-малко.

# 259
Гъстичко е, но не мога да сравня с Хип, тъй като не съм го ползвала. Откакто му го давам ползвам шишетата на Lansinoh. Пак са размер S, но тече по-добре отколкото с шишетата на Philips Avent.
И също, понеже по трудно се разтваря, проверявам и дали не е останало нещо не разбито, което да запушва отвора, тъй като и това се е случвало и тогава нищо не тече. Simple Smile

# 260
Момичета, ние да се похвалим спим и коликите взеха да отминават, но няма голямо желание да се храни и има силен рефлукс. Пробвах с Хип АР, но с него намали яденето и се върнахме на старото мляко. Чудя се много за Фризолак Вом, знам, че е много силен за рефлукса, но с голямото дете нямам добри спомени от него. Гъсто ли е много? Хип Ар беше много гъсто и успяваше да изпие едва 50 мл с огромни усилия.
Иначе да ви се похваля - попаднаха ми клипчета за обличане на дрешки през краката и вече всичко обличам така и малката се дразни значително по-малко.

Гери, пробвайте с Аптамил АР , аз съм много доволна от него, бях с фризолак Вом, но не й беше ок и педито го смени с аптамил и за сега е добре, яде , не е много гъсто, изхожда се прилично и не връща…

# 261
Още един глас за Аптамил АР

# 262
Ние бяхме с Фризолак Вом, гастроентеролога ни каза, че се разтваря на 70 ° иначе после се охлажда да консумация иваче запича и то яко. Гъсто е и ние изобщо изхвърлихме Авента и взехме Томи Типи, като се храни с 2ка, но от прегледа спряхме всичко и Омни биотик Панда, тъй като каза, ме пробиотик се пие ако е било бебето на антибиотик в болницата или майката. Но от както ни предписа едно правено сиропче ситуацията с рефлукса е къде-къде по- добре и е изцяло и само на кърма.

# 263
С голямото дете преди 9год бяхме на фризовом. Взехме по-голям размер биберони и шишета на томи типи. Хранеше се по 20мин минимум. От една лекция казаха как да се празтваря по-лесно антирефлуксното мляко. Слагате в две шишета в едното отмереното сухо мляко в другото водата и бавно наливате вода към сухата част и бъркате. Дано съм полезна. 
Сега се замислих от капките за колики дали е правилно за се редуват тези със симетикон и тези, които разграждат лактозата ? Или като се мине на симетикон давате само него?

# 264
Здравейте, мами!
Днес водихме малката на ортопед, каза ни да вземем ергономична раница. Тя е на 2 месеца, а аз нищо не разбирам от тези раници😂доволни ли сте от дадена раница и знаете ли къде мога да пробвам тези раници. Простете за невежеството ми нова съм в това🤣🤣🤣🤣

# 265
Днес се върнахме като в началото, страшни колики, бях забравила какво е да плаче цял ден , да се превива от болка и нищо да не помага…. Ох…на 2м и 9дни сме, все си мислех , че са утихнали и днес се върнахме в изходна позиция…ужасно е

# 266
И нашата цял след обяд рев … и нищо не я успокоява. В 13:30 се събуди и от тогава до сега е спала 30 мин. Давам и дегазин на всяко хапване. Не знам дали заради колики или заради друго плаче.

# 267
И ние сме така, Molishein
От няколко дни има страшни газове…извива се, напъва се, става като домат и следва един истеричен рев.
Ние сменихме млякото и сме с Хип АР. За сега и се отразява добре, значително и намаля рефлукса. Не я запече, а аз го очаквах. Тя си е с шишета на Авент и успява да си изпие дозата с тях. Явно е мощна 😂
Започнах и да и давам лефакс, има някакво облекчение с газовете.

Аз имам друг въпрос, вие пускате ли телевизия в стаята, в която е бебето?
Майка ми твърди, че трябва да свикне да спи на шум, затова да и пускам телевизия, обаче аз и мъжа ми не гледаме особено ТВ.
Тя когато спи, аз все се занимавам с нещо, което вдига шум- ту съдове, ту прахосмукачка. Действително има някакъв шум, но не е постоянен. Майка ми е категорична за този телевизор. Голям спор пада 😂

# 268
За съжаление нашата иска телевизия да гледа, 1-2пъти и позволих да погледа детски песнички и сега  го търси, но е грешно.
Сега и пускам посните, но е с гръб към телевизора да не го вижда… иначе много я успокоява и ако я оставя ще го гледа и 30 мин

# 269
Ние много се стараем да не и показваме екрани, но в даден момент ни е ясно, че ще е неизбежно.
В случая майка ми иска да пуснем телевизора просто на заден фон за шум, и аз се колебая колко това е полезно 🤔
Иначе нон-стоп се старая да и говоря, но има и такива моменти, в които и на мен просто ми се мълчи 😂

Общи условия

Активация на акаунт