Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 557
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Ягода,  това е нашата кана. Преродих се. Преварява, поддържа после температурата на колкото си задал.
https://www.emag.bg/elektricheska-kana-lehmann-aqua-black-10-1-6 … 516/pd/D7F2J0YBM/
 За дрехите - вкъщи в най-силните жеги понякога е по памперс, памперс и тениска, най-често боди с къси ръвкав. Навън само до обяд и боди с къси ръкави и муселин отгоре. Климатик не пускаме в стаята, където е той, а и апартамента е южен и температурата вътре е 22-23 градуса.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 21:31 от Мануна

# 391

Момичета, аз понеже притоплям водата на малката в каната, сега забелязах две дребни мушички в нея 😳 Каната уж е с капак отгоре, смисъл плътно затворена е и с филтър, не знам как са влезнали гадинките.
Преди това и бях направила мляко с тази вода… дано не и докарам някакви зарази, ужас…
Вие какви кани ползвате?
Сега ще ходя да търся друга.

Аз още на 15тия ден реших , че това с топлене на вода и мерене на лъжички не е моето и си купих машина, настройваш я според АМ и желаните мл и температура и готово, по сполучлива покупка от тази машина и стерилизатора нямам…

# 392
При нас забелязвам, че хич не й се пие през деня, обаче спи като за световно. Вече поне 10тина дни поред, хапва каквото хапне през нощта - поне 2-3 пъти и до към 8 часа, после към 9-10 е един зор и борба със зърното, все едно за пръв път го вижда. Излизаме на разходка и към 12-13 хапваме пак, после сън върху гърдите ми или на мъжа ми - едно 4 часа си откарва без събуждане. Супер е, защото хем си я гушкаш, хем си четеш книга Simple Smile
После ставаме, хапваме и разходка около 2 часа навън, баня, хапване и към 10 часа заспива пак, този път в кошарката. Може да кажете, че е късно, обаче тя циркаден ритъм още няма, навън е светло в седем и половина, как да я сложа да спи? Ще видим докога ще изкараме така и после как ще ни боли главата, като трябва да вкараме реален режим на сън. Но това е за после, не мога сега да го мисля.
Иначе от доста време навън е само по боди с късо ръкавче и бутчета. Simple Smile
За сън я слагам с папмерс и едно тънко ромпърче + спално чувалче 1 тог, защото спим на отворено и сутрин си става хладничко. Днес пристигна новото й чувалче, което е 0,5 тог, ще го вкарам в употреба скоро Simple Smile

# 393
Момичета, след ротавирусната ваксина 3-4 часа рев с писъци и дискомфорт вече втора вечер. Мъжът ми я държи в момента и се е успала, но остави ли я почва пак. Като я чуя как се дере ми се къса сърцето. Направо съжалявам, че я подлагаме на това, нали не е от задължителните...
При вас имаше ли такива симптоми? Направо не ми се мисли другата сряда ще и бият всички останали ваксини (при личната ротавирусна, по пакет сме в Надежда и там останалите...)

# 394
И ние слагаме бебчето да спи към 22-23 часа и режимът ни е почти същия като Joss.
Вчера трябваше да сложат ваксини + ротавирусната, но пак  отмениха, защото сестрата я нямаше, а тя слага ваксините. Много тъпо, защото и мъжа ми специално си взе почивен ден, за да сме заедно, ако се криви много. Уж вече следващата седмица ще слагат.
На 2 месеца и 25 дена (приблизително, не следя точно дните 😃) е почти двойно на това колко се роди - 2,750 беше, сега я измериха 5,240, казаха, че е добре.
Миналата седмица се опитах да дам замразена кърма, но не я пие и падна голямо пищене, даже я бях смесила с прясно изцедена, не искаше, така че ви съветвам преди да направите голям запас от кърма да тествате дали изобщо ще влезе в употреба.
Сега остана да пробвам само с изцедена от шише, да не би проблемът да е от шишето, все пак ако се наложи някой път да я оставя за малко на някой.
Във фейсбук групата на мартенските бебета се заформиха няколко дискусии за захранването, вие кога смятате? Понеже моята е на кърма, смятам от 6ти месец да почвам. Може ли и препоръка за някоя книга за захранване, която ви е била полезна?

# 395
На нас ще ни я слагат другата седмица. Ще видим как ще е. Бяхме заявили за тази , ама не била останала за нас.

# 396
Ние сложихме първата доза за ротавирусна и двете задължителни и освен лека температура нямаше друго. Повече поспа този ден.

Днес е поредният ден, в който е яко кисела и цял след обяд и вечер плаче. Направо пищи. И нищо не помага. Освен това и отказва и да яде. Днес е яла общо 400мл за целият ден.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 21:58 от Пълнолуние

# 397
Ние сложихме първата доза за ротавирусна и двете задължителни и освен лека температура нямаше друго. Повече поспа този ден.

Днес е поредният ден, в който е яко кисела и цял след обяд и вечер плаче. Направо пищи. И нищо не помага. Освен това и отказва и да яде. Днес е яла общо 400мл за целият ден.

Луничке, точно така бяхме във вторник същото, кисела, плаче, мрънка и отказваше да яде
В сряда беше друго бебе…кротко и усмихната
Пожелавам ви утре и Вашата да е такава…

# 398
Моли, а дано. Но тя е така вече пореден ден. Вчера яде 450мл. Рядко има вечер, в която да е спокойна. И като и през деня е киселяк и е някакъв ад направо. Не се издържа на моменти. И двамата не успяваме да се справим, което е мега отчайващо. Колики ли са или друго не знам, но дано скоро в отпуснат … че скоро ще психясам.

# 399
Луничке, не мислиш ли, че е крива, защото е гладна? Възможно ли е бутилката да й е трудна? Или млякото да не я кефи вече?

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 06:38 от Joss Stone

# 400
Моли, а дано. Но тя е така вече пореден ден. Вчера яде 450мл. Рядко има вечер, в която да е спокойна. И като и през деня е киселяк и е някакъв ад направо. Не се издържа на моменти. И двамата не успяваме да се справим, което е мега отчайващо. Колики ли са или друго не знам, но дано скоро в отпуснат … че скоро ще психясам.

А не сте само вие, и ние бяхме няколко поредни дни така, стигнахме до отчаяние , имай предвид че аз дойдох при майка ми, тук е и снаха ми и племенницата (17години) та ако броим и нея сме 4ри жени и нашата кипра ни разказа играта на всички….по доктори я водих къде ли не над 4ри пъти заради притеснение да не би да не са колики и детето да страда, но уви всички заключиха единодушно …та се примирих накрая и го приех…всеки казва, че първия триместър е най трудния…дано е така почти го избутахме.

# 401
Здравейте, момичета!
Следя ви. За съжаление не успявам да пиша често, но редовно чета какво споделяте.
За ваксините: ние минахме първата, след 14 дни ни предстои втора. Първата мина зле. Вечерта след ваксината беше нещо страшно - истеричен рев, нищо не го успокояваше, въпреки че ден преди това дадох туя (хомеопатия), за да облекчи симптомите от ваксината. Никакъв ефект. Вдигна ми температура 38 и дадох панадол бебе. Всичко приключи. Етърва ми каза, че на децата им дала панадол веднага след ваксините и въобще не са стигнали до рев и вдигане на Т. Така смятам да процедирам при следващата.
Joss,  искрено ти се възхищавам как от изцедена кърма си минала на кърмене. Опитах ужасно много пъти, имам чувството, че е недохранен и от страх му връчвам шишето 😏 Ужасно много ми писва цялата тази галимация … цедене, стерилизиране и т.н, но имам чувството, че просто е недохранен. Суче по 1 час и писва, че е гладен. Стискам гърдата… Еми има мляко 🤷♀
Ние вече сме на морето. Ще изкараме цялото лято тук, ако всичко е наред. Тук след 12 часа жегите стават неописуеми, така че разходките са ни до 12 и вече след 18 ч.
Нашият татко ходи да тича всеки ден в 07 часа на плажа и го взима с него на морето. Нашият, разбира се, спи 🤣 Важното е да диша там каквото има да диша от морето. Онзи ден се върнаха вкъщи с пясък в количката … 😳 Без адекватен отговор защо 🤣 Мъжка му работа 😂
Иначе го обличам с гащеризонче с къс ръкав и къси крачоли и бос. Струва ми се нечовешко да го облека повече, при положение, че аз едва дишам от жега.
Купих си чадърче за количката , не съм сигурна дали има особен ефект . По скоро поредната джаджа върху количката, която ще пазя от вятъра.
Виктор , до скоро, повръщаше доста. Май поовладяхме нещата. Нищо не съм давала, но го държа изправен минимум 30 минути след хранене. Много е досадно, но както ми каза Ася Демирева “друга работа нямаш, освен да се грижиш за него”.
Момичета, ние до сега сме плакали със сълзички 1 или 2 пъти, а след 2 седмици прави 3 месеца. Доста съм притеснена. В края на първия месец имахме запушено слъзно каналче на едното оченце и то не спираше да сълзи и да пуска сълзички. Отпушихме го с масажи и от тогава ни следа от сълзи. До онзи ден не виждах и кой знае колко лиги, но установих, че след като му давам водичка започва яко да се лигави.
Факт, че покрай рефлукса не бях много сериозна с даването на вода. Просто за мен това беше още 30 минути изправен , защото и от водата повръщаше, а и смятах, че бебенцата , които са изцяло на кърма нямат нужда от толкова вода … а той си обича и това по никакъв начин не му влияе на храненето. Ходих при педиатърката за сълзичките. Уви, беше в отпуск, заместваше я един кретен, който въобще не погледна Виктор , а ни изпрати на детски ревматолог. Разбира се, майка му на Виктор е паника и след като първия ревматолог ни се изсмя и прати “много поздрави” на педиатъра ни, майка му , все пак, реши да изтърпи същия позор и пред втори ревматолог. 😏 Същата работа.
Едно от големите предимства на София: всички детски лекари са тук. Прибрах Вики до София , за да минем прегледа при детски кардиолог - доц. Маринов. Всичко, Слава Богу, наред. Сега ми е паднало да Ви се оплача от Токуда. Ако имам второ, живот и здраве, със сигурност няма да е там. Платихме си допълнително за кардиолог в болницата, за да ми напишат такива небивалици в епикризата, които , на първо място, ми създадоха супер стрес, което не мога да им простя и на второ място, на Виктор му отказаха ДЗО заради тези простотии. Както предполагах, оказаха се съвсем измислени неща, с идеята да отидем на втори преглед. Предположих го още , когато в болницата половината момичета бяхме с препоръка за 2-ри преглед На 3 м. Когато избухнах в паника, че детето ми има проблем, явно се пръкна някаква човечност във въпросния доктор и веднага ме репликира, че детето ми няма проблем, а просто трябва да се проследи. Ама иначе написал в епикризата, че има дефект на сърцето с такъв минимален размер, който , когато отида след 3 месеца спокойно може да каже, че е затворен 😏 Доц. Маринов беше потресен! Каза ми, че дори и с този размер няма как да се затвори за 2 м (ние отидохме при него тогава) и , че не иска да коментира кой какво е видял , защото това било практика. Няма и следа от какъвто и да е дефект. Толкова 😏 споделих си гнева 😂 Важното е, че с амбулаторния лист от доц. Маринов имаме ДЗО. 💙
Иначе в момента сме на 6 хранения по 120-150 мл изцедена кърма. Наддава добре.
Заспива към 22 - 23 часа. Съвсем не смятам, че е късно. В крайна сметка детето трябва да се адаптира малко и към нашия режим. Не мога всяка вечер лятото в 20 часа да си бъда вкъщи и да се приспиваме. Събужда се към 6 часа за хранене и веднага заспива. После се събужда към 10 часа. Баща му го кара на плажа в просъница, но дори и да си откара в кошарата, пак спи до към 10 часа.
Някой беше писал за електрическа люлка или шезлонг: имаме и двете. Едното ми е подарък от приятелка (втора употреба), другото си купих втора употреба от олх. Когато беше съвсем новороден съм го слагала 2 -3 пъти в шезлонга. Обожаваше го! Общо взето ползвах го за успокоение за по 5 минутки и го взимах. Притесняваше ме наклона. В последствие видях колко много майки си поставят децата още от 1-вия месец и за първи юни му купих електрическа люлка от олх на Кангару Ла Скала. Обожава я и нея. Майката , която ми я продаде каза, че от съвсем новородено си е слагала бебето там. Аз пак съм предпазлива. Изкарва час и половина максимум на ден.

# 402
И ние слагаме бебчето да спи към 22-23 часа и режимът ни е почти същия като Joss.
Вчера трябваше да сложат ваксини + ротавирусната, но пак  отмениха, защото сестрата я нямаше, а тя слага ваксините. Много тъпо, защото и мъжа ми специално си взе почивен ден, за да сме заедно, ако се криви много. Уж вече следващата седмица ще слагат.
На 2 месеца и 25 дена (приблизително, не следя точно дните 😃) е почти двойно на това колко се роди - 2,750 беше, сега я измериха 5,240, казаха, че е добре.
Миналата седмица се опитах да дам замразена кърма, но не я пие и падна голямо пищене, даже я бях смесила с прясно изцедена, не искаше, така че ви съветвам преди да направите голям запас от кърма да тествате дали изобщо ще влезе в употреба.
Сега остана да пробвам само с изцедена от шише, да не би проблемът да е от шишето, все пак ако се наложи някой път да я оставя за малко на някой.
Във фейсбук групата на мартенските бебета се заформиха няколко дискусии за захранването, вие кога смятате? Понеже моята е на кърма, смятам от 6ти месец да почвам. Може ли и препоръка за някоя книга за захранване, която ви е била полезна?

По-скоро е от шишето според мен и ние бяхме така. Докато се кърмихме, смених сумата шишета за водичка и после като започнах да се цедя и да й давам от шише (за мое успокоение, че да знам колко е изяла). Авент-НЕ ВЗИМАЙ, нервичките си скъсах, много трудно се засукват и изобщо не свикна с тях, препоръчвам NUK Perfect Match и ние сме на Tommee tippee close to nature, дават ги и двете близки до майчиното зърно. Иначе чи се наложи и аз да извадя замразена и я размразяване един ден в хладилника, преди да й я дам и нямаше проблем.
Относно яденето от време на време и нашата изваждане 80-90 мл и спира или започва да си говори или коремчето започва да я мъчи и след 15-20 минути й го додявам и си го хапва. Но пак наистина може да е от шишето, с Авента бяхме така ядеше в началото от глад и после се изгаряне да го дърпа и спиране без да си го е изяла и си оставаше гладна.
 А за заспиването, още от начало й се доспиваше много рано около 19 и 30, но я държахме до 22 преди да я разберем какво й е. Но все пак 19 ч ми се вижда много рано и сега я държим до към 20 ч и да се изкъпеме, гимнастики иида яде и 21 е в леглото, около 3-3:30 хапва после в 7 и си доспива до към 11-хапва и денят започва 😄 от скоро започна да спи много малко през деня, може би прави някакви 10-15 дремки, но много започна да се забавлява на разни неща.... вчера в магазина си беше харесала чадърчето на количката и така му говореше захласнато и му се смееше, че чак продавачката й се радваше 🤣 и изкарах и другите играчки закачих по количката да си приказват и от вчера извадих и активната гимнастика и там също прояви интерес, така че започваме вече да си играем 😆

# 403
В началото като се прибрахме от родилното, беше на смесено хранене и изпробвахме Авент, от които не можеше да пие, добре, че имахме и Nuk, от които пиеше. Сега пробвах с Nuk, уж цока, ама нищо не беше изпила, падаха капки кърма ама не ги пиеше, само пищеше. Като давах малко водичка в началото пак с Nuk давах и поне преглъщаше.
Имам и 2 шишета на кангаро и лорели, но пък техните дупки са много големи и се оливаше цялата.
Може би ще взема и на Томи да пробвам, доста добри мнения бях чела за тях.

# 404
Аз мога да пратя на някоя шишето на Томи типи. Купих го с идеята, че е близко до зърното, обаче не ми е удобно. Ние сме в bibs от първия ден и само на това караме.
Зари, мен също ме беше страх, че не яде достатъчно. Обаче точно по шишетата мъжът ми установи, че е започнала много здраво да смуче. Отделно 10тина пъти я мерех колко яде и се успокоих, че е поне 70-80 мл. В някои случаи над 100. И както каза Хедра, вашето бебе е сито бебе, тя гладна няма да стои, ако не е сукала достатъчно ще разберете 😄

Общи условия

Активация на акаунт