Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 002
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Пълнолуние, ваксините се нанасят в синята книжка и ще ти я дадат след втората година. Искат снимки на синята книжка за градина и ясла.

# 61
Друго да му се държат крачетата като на жабка и да не се подпира дупето.
Това за дупето може ли малко информация, Алексиев в Надежда ми каза, че няма проблем да се опира на дупе стига да има и други опорни точки..

# 62
Ще пробвам да обясня по-разбираемо. Краката трябва да са разтворени, а не изпънати, прави. А ако държим за дупето , сложим ръката си отзад е важно краката да те са изправени,а да ги държим разкрачени.  Защото така се имитира все едно седи на дупе, а са още малки за това.

# 63
Ние имахме облекчение на коликите 2 дни, направо се зарадвах , чак се страхувах да се похваля, бебето ми беше направо друго. Гукаше, смееше се, стоеше си и си махаше с ръчички и крачета, но днес от сутринта пак сме същите , кисела, плаче , не спи , пъне се, присвива се….пръцка…. Ох мамита, докога ще е така????
Теглих я днес точно 5кг, на 31.05 ще направи 2 месеца, надявам се да се движи добре, все ми се струва, че трябва да е повече…не искам сега и за това да се тревожа…

# 64
Моли, дано отслабват коликите 🤞
При нас един ден ни мъчат повече и плаче с часове,  на другия е по-поносимо . Стискаме зъби да минат скоро.
Аз имам питане вашите мъници по колко мл и колко пъти в денонощието хапват,  тези които са на АМ ? ММ е решил, че прехранваме малкия. Направихме в петък 1 месец и се храним 7 пъти по 90, 100мл.  Във вторник сме на консултация,  но да си сверя часовника и с вас.

# 65
Мила ние сме изцяло на АМ, нашата яде на поискване, но ако го сумирам някъде около 120-150мл , през 3-4ч-зависи колко е гладна.
Вечер става в 1ч и хапва 60мл, не можем да го премахнем нощното хранене още.
А и като я мъчат коликите все търси да яде, не знам защо…

# 66
О, нощното хранене при нас е с пълна сила, събужда се точно на 3ч . През деня като спи изкарва до 4часа, 4.30ч , обаче през нощта не пропуска да се събуди.

# 67
На 02.06 прави 2 месеца и яде през 2-3 часа. Средно яде по 60-70мл на ядене. Понякога яде по 50мл и много рядко по 90мл. Но аз имам чувството, че при нас не е нормално това.

# 68
Ние имаме схема на АМ, на ХИП сме. Там за 1 месец го дават 5-6 хранения по 135 мл., значи ако са 7 идват 110-120 мл на хранене. Ако са 8 вече става 90-100.
Вече за 2-рия месец дават по 5 хранения - 170 мл. И така с месеците се намалят до 4 хранения. До 6-ти месец.
Ние даваме 120 мл. на хранене, ама като сложим млякото и водата отиват към 140 мл. А кърмата я събирам, и като стане 120 мл, давам. С кърмата издържа 2-2.30 ч. А с АМ мляко 3-4 часа.
Пълнолуние, значи при вас прави 8-9 хранения.  Според мен нормално да изяжда толкова.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 16:59 от miki8713

# 69
Да, прави по 8-9 хранения и се събират около 550 - 650мл. Малко хапва в някои дни, но няма какво да я правя. При нас коликите още я мъчат. Иначе още сме на Hipp Combiotic HA1. Изглежда още време ще сме си на него.

Вчера и поръчах гелчетата за венци  на Mommy’s Bliss, за да имаме нещо като дойде това време. Поръчах и някакви залъгалки и дано ги одобри. Ако Вие имате препоръка за нещо, което да се запасим за този период споделете.

# 70
Чудих се аз какво е това затишие, а то имало нова тема. Записвам се, благодаря Кактусче! 💛
За коликите споделям какво помогна на нашият господин:
Комбинация колийф с омнибиотик панда и задължително изправане след хранене (извинявам се ако се дублира мнението ми.. не съм изчела всичко).
И пак има дни и дни.
По корем го слагам върху мен всеки ден по много пъти, а от скоро започнах и на твърда повърхност ( на повивалника) слагам прд него на 30см контрастни карти и надига глава плюс гръден кош.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 06:25 от Pipiilotaa

# 71
Не знам ние ли сме единствените, но всяка вечер заспиването е някаква батална сцена реване и успокояване 2-3-4 часа. Изцяло сме на кърма, което е нож с две остриета. Даваме и инфакол, но не знам изобщо има ли ефект. В момента мъжът ми я разнася из къщи, така е спокойна, после аз ще я поема, евентуално всичко завършва в слинга от който ако я извадя  много внимателно след като заспи, има шанс да заспи и на леглото.
Доколкото разбирам причините може да са много, свръхумора, възбуда, кортизол и адреналин натрупани от деня, но ние живеем в малко планинско село, колко да са и емоциите… оплаках се, и това ще мине, но ще ми е интересно да чуя при вас как е. (Според педиатъра всичко и е наред, но ние с мъжа ми определено не сме наред:))

# 72
Същата работа сме, разбрах за "вещерски плач"-може да прочетеш и в комбинация с колики,става ужас.
От 18ч до към 22 е рев...хем гладна,хем колики,хем превъзбуда явно.
Изцяло на кърма,слагам я да се успокоява и това не действа,дране та дране..не бях чувала този термин,но явно и Такова чудо има 🙈😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Не знам ние ли сме единствените, но всяка вечер заспиването е някаква батална сцена реване и успокояване 2-3-4 часа. Изцяло сме на кърма, което е нож с две остриета. Даваме и инфакол, но не знам изобщо има ли ефект. В момента мъжът ми я разнася из къщи, така е спокойна, после аз ще я поема, евентуално всичко завършва в слинга от който ако я извадя  много внимателно след като заспи, има шанс да заспи и на леглото.
Доколкото разбирам причините може да са много, свръхумора, възбуда, кортизол и адреналин натрупани от деня, но ние живеем в малко планинско село, колко да са и емоциите… оплаках се, и това ще мине, но ще ми е интересно да чуя при вас как е. (Според педиатъра всичко и е наред, но ние с мъжа ми определено не сме наред:))

# 73
Ето ме и мен в клуба, описвате моята вечер, за цяло денонощие от вчера не знам дали й се събират 2ч общ сън. Задремва едва едва за 10-15мин и става с рев, постоянно сме с включен сешоар, а си го спрял , а настава драма…изнервена е, боли я, мрънка….ние сме на хомеопатия и еспумизан, изкупих аптеките, включително капки от Холандия и Германия, нищо !!!!
Всеки ден се моля , следващия да е по спокоен и така вече почти 2 месеца….не заради мен, а заради нея, защото ми е жал…търпение момичета, ще мине …само да вметна, аз дойдох при майка ми , тук е и снаха ми , съответно сме 3 жени и ни скрива шапката, а тези които сте сами за мен сте майки героини -браво на вас.

# 74
А вашите бебчета на кърма или на адаптирано мляко са? Нашият е като цяло на АМ и няма чак такива крайности, общо за деня да му се събират 60-90мл кърма, останалото е АМ по 7 пъти на ден между 90-120мл. Обикновено надвечер мрънка, плаче, напъва се. Успокоява се, когато се изходи и се напръцка, много ми е жал. Иначе започнах надвечер за давам Дегазин капки минималната доза, на секундата разграждат мехурчетата в шишенцето, а при нас се образува доста пяна и направо изчезва. Дозата е 10-20 капки, а аз слагам 5-10 капки. Поне за момента е добре. През деня не давам, че да не му се наруши перисталтиката. Тези, които кърмите дали не е и от храната, която консумирате, също и колко са големи? Аз още вадя по 20-30мл на цедене 😒 Цедя се по три пъти на ден, слагам на гърда преди хранене от шише, мъчна работа като цяло 😅

Общи условия

Активация на акаунт