Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 484
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Момичета,много ви благодаря за съветите❤Наистина ми стана по-леко ,че каквото и да стане има варианти и това не значи ,че съм лоша майка.Стана ми доста по леко ,доста бях разтроена днес😊

# 631
Още нещо. Говорих с различни приятелки/познати.
Първата: След 20 дена нещата с кърменето се подобриха
Втората: Първите два месеца беше ад.
Третата: Първите три месеца беше много трудно.
Така че ако си и назад във времето, е често срещано и нормално за съжаление. Но явно нещата вървят към по-добро. И при мен първите 20-на дена беше най-трудно. И още е, но е в пъти по-човешко вече.

# 632
Да,в началото съм на 19 дни е бебето.Може би ако ядеше поне на 3 часа щеше да е друго усещането,но на 1:30/2 при кърмене 30/40 много ми дойде

# 633
Да,в началото съм на 19 дни е бебето.Може би ако ядеше поне на 3 часа щеше да е друго усещането,но на 1:30/2 при кърмене 30/40 много ми дойде
Още сте в началото и бебо е много мъничък, сега се напаствате.
Да, 6 изцеждания , за 6 хранения правя. През деня е на около  3 часа, а нощното само в 3, може би и затова все повече ми намалява, вече и аз незнам. Аз се цедя непосредствено след нейното хранене като го оставям в хладилника и го предлагам на следващото, така знам, че ще има. Изцеждам вече между 150 мл и 100 мл като си ги преразпределям от едното на другото. За на вън съм си взела хладилна чанта за съхранение, термос с гореща вода за затопляне, handfree помпа и стерилизирани шишенца и така стоим по-дълго навън.
Преди си изцеждах в сутрешните часове по 210  мл и до 120 мл привечер и в началото много замразявах, а сега се е и случвало да извадя от камерата за да скалъпя положението. Взех си да пия бирена мая и Лецитuн, но не виждам особен ефект, пия по 3 л вода, което преди ми беше дарбата за бял месец и гледам да хапнам редовно, но ситуацията с лактацията просто си е тегава при мен.
Не мога да си обясня как преди от едната цедях 120 мл, а сега дори от двете се е случвало да е 80 мл, но колкото изкараме, вече не мога да се ядосвам и както казвате, да изпускам прекрасни моменти с бебка в ядосване.

# 634
Още сте в началото и бебо е много мъничък, сега се напаствате.
Да, 6 изцеждания , за 6 хранения правя. През деня е на около  3 часа, а нощното само в 3, може би и затова все повече ми намалява, вече и аз незнам. Аз се цедя непосредствено след нейното хранене като го оставям в хладилника и го предлагам на следващото, така знам, че ще има. Изцеждам вече между 150 мл и 100 мл като си ги преразпределям от едното на другото. За на вън съм си взела хладилна чанта за съхранение, термос с гореща вода за затопляне, handfree помпа и стерилизирани шишенца и така стоим по-дълго навън.
Преди си изцеждах в сутрешните часове по 210  мл и до 120 мл привечер и в началото много замразявах, а сега се е и случвало да извадя от камерата за да скалъпя положението. Взех си да пия бирена мая и Лецитuн, но не виждам особен ефект, пия по 3 л вода, което преди ми беше дарбата за бял месец и гледам да хапнам редовно, но ситуацията с лактацията просто си е тегава при мен.
Не мога да си обясня как преди от едната цедях 120 мл, а сега дори от двете се е случвало да е 80 мл, но колкото изкараме, вече не мога да се ядосвам и както казвате, да изпускам прекрасни моменти с бебка в ядосване.

От кой термос си доволна? Аз нещо не мога да си намеря. Мерси. Simple Smile

# 635
Момичета, след последния болничен, прави ли се още нещо, за да "тръгне" отпуска по майчинство? HR-a искаха да попълня декларация с данните на детето преди месец, но друго не съм чувала/получавала от тях

# 636
Тази декл е към 3тия болничен
Като изтече се попълват други документи. Ние ги пращаме на майките, защото сме пичове и защото никоя не може да ги попълни правилно, но иначе си е задължение на майката да ги представи

# 637

От кой термос си доволна? Аз нещо не мога да си намеря. Мерси. Simple Smile
[/quote]
 Взех си ги от Sinsey

# 638
Ние взехме термос от Декатлон, но не ни се е налагало да го ползваме след 7-8 часа. За 5-6 часа ни върши чудесна работа.

# 639
Mi6enceto,колко време цедиш на гърда за това количество😀Аз за 20 Мин цедя 30мл

# 640
Кулпачът дали е окей да се реже на по-малки парчета?
Биха ни първата ваксина днес и сложих първата лепенка, но ми се вижда доста разхищение. И като минат часовете нова ли да слагам и до кога?

# 641
На нас сестрата на ЛЛ я сряза на 2 и залепи половинките на крачетата. Ние бяхме с 2 ваксини в 2те крачета. На нас ни каза да слагаме целият ден куул пачове. От следващият ден да слагаме компреси с риванол докато топчетата, които се бяха образували изчезнат. Сменяхме компресите на около 12 часа.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 09:08 от Пълнолуние

# 642
Куул пач може да се реже в желаната големина. Добре е преди това да се охлади в хладилник. Винаги се сменя с ново парченце.
Мануна, ние сме по същия начин 😁 5×150мл.+1×120мл.- това за бебок 5800гр. Понякога прави нощен сън от 6 часа и дори повече.
Руби, може да се каже, че сравнително леко ги кара коликите. Имали сме тежки дни, но кризите са надвечер по 2-3 часа и дори по-малко. Понякога и за около час минава, стига да може да се изпръцка или изака. Щом сте му давали Хип в болницата, може от него да си вземеш. Пробвай вечер с изцедена кърма, ако пак се събужда на 1-2 часа, вече вкарай и АМ. Консултант по кърмене ще ти помогне с режима. 🤗

# 643

Мануна, ние сме по същия начин 😁 5×150мл.+1×120мл.- това за бебок 5800гр. Понякога прави нощен сън от 6 часа и дори повече.

Вървят си те заедно от ден първи и това е 😊
Кога мислиш да промениш количествата и как? Аз мисля може би като мине 6кг и поне едно хранене да давам 180, ще питам и педиатърката де, но още един съвет не е излишен.

# 644
Mi6enceto,колко време цедиш на гърда за това количество😀Аз за 20 Мин цедя 30мл
По 20 мин на гърда, като искам да увелича количествата права powerpumping 20/10/10

Общи условия

Активация на акаунт