Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 023
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Има бочко гел за след ухапвания и върши работа.

# 721
Оххх с тези шапки и чорапи 🫣🤣🤣🤣 Аз имам мултифункционалния крем на Мустела при ухапвания, ожулвания, шарка и т.н.

# 722
За захранване най-правилно е да се слуша педиатъра. И аз препоръчвам уебинара алгоритъм на захранването на списание Кенгуру.  Припомних си доста неща, добре е обяснено всичко.  Да мятането на главичките, явно е нормално. При нас много странно от миналата седмицата започна през нощта да е неспокоен, спи със затворени очи и си мята ръцете и краката. Педиатъра предположи рефлукс,  от два дни почна да се сърди и плаче при хранене и включихме гастротус.  Странноно е че е на моменти,не след всяко хранене,  не мога да му хвана спатиите🤔

# 723
За захранване най-правилно е да се слуша педиатъра. И аз препоръчвам уебинара алгоритъм на захранването на списание Кенгуру.  Припомних си доста неща, добре е обяснено всичко.  Да мятането на главичките, явно е нормално. При нас много странно от миналата седмицата започна през нощта да е неспокоен, спи със затворени очи и си мята ръцете и краката. Педиатъра предположи рефлукс,  от два дни почна да се сърди и плаче при хранене и включихме гастротус.  Странноно е че е на моменти,не след всяко хранене,  не мога да му хвана спатиите🤔

Добре, че сте вие, да кажете какво да се гледа. Пускам си го ❤️

# 724
Нашата често спи и се превива, когато има тръцета. Рано сутрин почти винаги има такъв период.

За бибите сме със среден успех. Също сме имали нук, аеент и бибс (стандартните им). Авентът е най-добре, но и него често го плюе или трябва известно време да ѝ го придържам с пръст. Понякога и тя се опитва да си го придържа с ръчичка, много е смешна.
Иначе бях оопадала на видео как да се предлага бибата, но не помня гледах ли го цялото и не съм го прилагала.

# 725
Момичета, защо искате да ползват залъгалки? В смисъл, ако имат нужда и са свикнали, ок, обаче защо зорлем им ги тикате?

Иначе при нас предполагам захранването ще е от 6тия месец, защото сме при същата лична, като Пипи Simple Smile
Да видим. Хем ми е вълнуващо да й дам храна, защото аз много обичам, хем ми е притеснено. При всяко положение нямам търпение да стигнем до сладоледа 😄

# 726
Момичета, защо искате да ползват залъгалки? В смисъл, ако имат нужда и са свикнали, ок, обаче защо зорлем им ги тикате?
Защото използва гърдата да се самоуспокоява, преяжда, понякога повръща или пък пуска гърдата и се тръшка неспокойна. Предлагам и бибата, но не и я налагам, като я изплюе я оставям на мира. Не съм фен на тикането на каквото и да е на бебето, но търся варианти..

# 727
Залъгалката я успокоява.
Примерно ми помага да я приспя или ако е нещо нервна/плаче, да се кротне малко.

Също така има моменти, в които очевидно не я иска и тогава спирам да ѝ я предлагам, но в други тя директно я приема и просто според мен понякога не успява да я задържи.

Понякога ми помага и да се приентирам дали е нахранена, ако имам колебание. Ако вземе залъгалката, значи не иска повече храна.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 15:17 от zvezdait

# 728
Имам приятелка с деформиран пръст от непрекъснатото му смукане като бебе (рядко се случва) затова е по-добре биба.

# 729
Здравейте, момиче. От около две седмици забелязвам, че моето момиче е доста по-осъзнато. Търси ме постоянно с поглед, смее се вече повече, също и гукането се увеличи. Привързана е към мен, следобед успявам да я приспя на нашата спалня като легна до нея, след като заспи се измъквам тихо.
Относно храненето нормално ли е да се храним 7 пъти още? Опитвам да намаля броя, а да кача количеството за едно хранене. По формулата за нейните кг трябва да изяжда 130 мл 6 пъти. А тя хапва сега по 110 мл 7 пъти, понякога яде и повече, но почва да връща. Иначе е 5,140 кг. Роди се 2.630 кг и върна до 2.370 кг. Скоро ще удвои рожденото си тегло. При вас как е колко пъти хапвате ?

# 730
Аз давам на поискване, между 6 и 10 пъти, зависи на какъв кеф е, колко е яла и колко й се гушка Simple Smile.
Определено го има момента с гърдата, като залъгалка, обаче не се дърпам много, защото вече усещам как някои неща се променят и изчезват от поведението й и като че ли не искам да пускам всичко. Като ми писне, в един момент я вадя от устата й, разбира се.
Иначе бяхме 2.5 от болницата, сега гоним 6 кг. Имаме стабилни бицепси и мускули на гърба 😄

# 731
При нас храненията са между 7-9, най-често 8, но до скоро бяха 9-10. Въпреки, че аз само кърмя и при кърменето си е нормално да са повече храненията.
Определено са много по осъзнати и привързани към нас. И моят сладушко само си ме търси.

# 732
Момичета, вашите бебета имат ли тен вече?
Ние имаме стабилен, нищо че е все е под кърпи в количката и я пазим.

# 733
Нашият бебок е все така бял и прозрачен, а вече го и бебенося и крачетата са на слънце понякога.
Какво не съм предполагала ли - че така фанатично ще тегля бебето на кантара по няколко пъти на ден, защото не качва достатъчно. Не съм и предполагала това голямо бебе, с големи родители, да има такъв зверски рефлукс, че чак да не наддаде първия месец. Още го тегля и везната се нарежда сред останалите уреди, които ще отидат на клада пред блока - апарата за кръвно, глюкомера, помпата за кърма.
Четох назад и някой писа за детска ясла - аз съм направила профил в ИСОДЗ. Това може да се направи засега и да се види с колко точки са влезли в желаните ясли тази година. Кандидатстване за първа яслена догодина през май, живот и здраве.
Миналата събота бях открила отново еднократно кръв и слуз, микробиологията беше чиста. Другата седмица сме на първа ваксина. През август личната ни почива, дали може да се отложи с месец следващата доза?
За храненето - има 6 хранения и от тях сега му давам 2-3 пъти на ден по 180 мл и колкото изпие, другите по 150 мл. Качил е 900 грама точно последния месец, надявам се да е достатъчно това, денонощно гледам таблици за растеж и се тревожа. Майка-хипохондричка, това е положението.
Водихме го и при доц. Ралица Георгиева на трансфонтанелна, всичко му е наред, и главичката, и уменията. Вече държи главата, гърдите, обърна се веднъж от корем по гръб, хваща играчки, пее и се усмихва. За този месец съм му сложила таргет повече въртене и хващане.
Очите му още са сини, някой рецесивен ген е пробил и може и така да останат.
И само да кажа - изпитвам огромно възхищение към всички, които кърмят. Моето "кърмене" беше изпитание, с което вероятно нямаше да се справя. Бебето не искаше, аз цедях почти постоянно, една двойно помпа Спектра беше единственото хубаво нещо, което малко ме облекчи. Дори да не беше тромба и лекарствата, с които не може да се кърми, пак щях да се откажа. Така че вие сте героини!

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 13:45 от Мануна

# 734
Не му разбирам много, ама 900 грама звучи съвсем добре. 👍

Общи условия

Активация на акаунт