Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 581
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Нашият господин също днес се криви, много странно. Да няма магнитни бури? Скоро имаше слънчеви изригвания, отделно и пълнолуние. Може да влияе на бебчетата. Естествено надвечер си ритка и малко поплака за кратко.

# 271
И нашия днес, особено следобед, е в ужасно настроение, гърчи се, плаче, иска на ръце, а това се случва рядко, явно наистина има нещо. Изведохме го за пръв път на втора разходка за деня, за да се поуспокои.
Аз също бих се радвала на препоръки къде да отидем на консултация за раница за бебеносене - Рошаво, Слинготека, Слингомания? Да се водя по марка и да избера съответния вносител, или е по важно кой ме консултира?

# 272
Ние също не гледаме и не пускаме тв, от раждането, просто не ми се гледа, мъжа ми по същия начин. Но ние не мълчим, говорим, смеем се, докато спи, няма проблем на този етап.

# 273
Ние много се стараем да не и показваме екрани, но в даден момент ни е ясно, че ще е неизбежно.
В случая майка ми иска да пуснем телевизора просто на заден фон за шум, и аз се колебая колко това е полезно 🤔
Иначе нон-стоп се старая да и говоря, но има и такива моменти, в които и на мен просто ми се мълчи 😂

Здравната работничка, която идва у нас, ни посъветва да пускаме радио в стаята, в която спи, за да спи на шум. Аз забравям, честно казано. Понякога му пускам бял шум, но не винаги. Прахосмукачка понякога го събужда, защото е кратък шум изведнъж, според мен. Иначе си говорим спокойно и не пазим тихо през деня докато спи. В хола тв винаги работи, така обича мъжа ми ( аз хич, но това е положението 🤣), но бебето не спи на всяка дрямка там.

# 274
Ох и ние сме очудващо кисели... днес бяхме за двете задължителни ваксини и го отдавах на болка и дискомфорт от тях, но тя се и напъва немога да разбера коремче ли е, ваксина ли е, но досега не е ревала така от коремче, надявам се да минава бързо ... ЛЛ ни каза обаче, че ротавирусната не практикува да е с тях и другата седмица ще сме и за нея. Също така питах за слънцезащита и каза, че няма проблем и е желателно да я мажем, като препоръча Мустела и най-вече А-дерма, вече незнам и аз какво да правим с тия мазила .... 🙄

# 275
Момичета, в физическите магазини на HM има намаление и днес взех няколко неща на Кая за лятото и есента. ММ се смили над мен и ме пусна за шопинг.
Малко да разтоваря стреса. За мен нищо не си взех, но не съм и гледала 😀

# 276
доволни ли сте от дадена раница и знаете ли къде мога да пробвам тези раници.
Много съм доволна от нашата Babybjorn Harmony https://dundio.com/babybj%C3%B6rn?product_id=103386. До 3 годишни е възможно да се носят, дишаща материя, нашата я взех почти нова в olx. Дори в жегите спарването е минимално, е, не я извеждамв най-топлото. Като си върша нещо вкъщи свикна да си я слагам в раницата и да шпионира:) на мен ми е много удобна. И е печелила разни награди за удобство/дизайн (red dot award)

Кактусче, мислех си вчера - на мен ми казаха да не слагам ръкавшчки, защото през смученето на ръчичките опознават тактилно тялото си и им носи самоуспокоение и удоволствие. Според бота (chatgpt) след 6та седмица трябва да се махнат....

Момичета, днес обявявам личен празник - на 9 седмиици и 2 дни бебчето за пръв път спа от 11 до 8 с 3 кратки паузи за кърмене, а аз успях да се отпусна и да спя също!Чувствам се Човек

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 08:45 от Belronika

# 277
Нашата вчера заспа към 22:30 и се събуди чак в 5:20 да хапне едни 60мл и пак заспа. Стана в 7 часа.

Вчера беше някакъв кошмар и се надявам в следващите дни да е по-добре.

Момичета да питам и тук. Каква везна ползвате за мерене на бебчетата. Малката започна да яде по-малки количества на дневна база и започнах да се притеснявам. ЛЛ каза да я мерим няколко дни и да видим как наддава. Но ние нямаме везна, а не ми е удобно да ходя до кабинета и за да я мерим там. Та обмисляме да вземем някаква и моля за препоръки.

За раница аз съм ходила в Сгушени. Ако не бъркам само в съботите са им консултациите и се намират близо до Билата в Лагера. Аз бих се спряла на няколко модела раници и да отида там където ги има за тест. Иначе на мен са ми дали една на Thule, но тя е за 7кг плюс. А нашата бубулечка е около 4,4кг.

# 278
Belronika, вече е на 52 дни и от вчера е без ръкавички 🤗 От около седмица прави вечерни паузи между 5 и 6 часа, но после търси мляко на три  часа 🤣 малко по-късно през деня на 3,5-4ч.

# 279
Луничке, ние сме с една LEICA на заем. Съветът ми е каквато и везна да вземете, да има бутонче за стабилизирана и да изписва точен резултат, иначе става едно шаване, едно гадаене и е супер неприятно.
От няколко дни имам чувството, че на нашия юак 7 х 120 вече не му стига, започва да мрънка преди 3я час от последното хранене. Някой дава ли повече от 120 мл на хранене и колко често? Мисля да преминем на 6 х 150, но утре ще питам и педиатърката.

# 280
Нашата вчера заспа към 22:30 и се събуди чак в 5:20 да хапне едни 60мл и пак заспа. Стана в 7 часа.

Вчера беше някакъв кошмар и се надявам в следващите дни да е по-добре.

Момичета да питам и тук. Каква везна ползвате за мерене на бебчетата. Малката започна да яде по-малки количества на дневна база и започнах да се притеснявам. ЛЛ каза да я мерим няколко дни и да видим как наддава. Но ние нямаме везна, а не ми е удобно да ходя до кабинета и за да я мерим там. Та обмисляме да вземем някаква и моля за препоръки.

За раница аз съм ходила в Сгушени. Ако не бъркам само в съботите са им консултациите и се намират близо до Билата в Лагера. Аз бих се спряла на няколко модела раници и да отида там където ги има за тест. Иначе на мен са ми дали една на Thule, но тя е за 7кг плюс. А нашата бубулечка е около 4,4кг.
Препоръчвам вариант за наем на везна, ние така направихме, срещу 15 лв. Я ползваш цял месец, защото иначе според мен си е покупка, която много бързо спира да се ползва.
https://dundio.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%87%D0 … %D0%B5%D0%BC.html

# 281
Ние даваме между 120 и 150мл на хранене. 😊
Мануна, колко килограма е бебчето ти в момента? Струва ми се, че му даваш малко повече мляко. На 40-тия ден педиатърката ни каза, че може да разредим храненията на 4-ри часа.

# 282
И ние сме на различни мл, понякога изяжда до 130, после обаче си намаля храната на 100 или по-малко даже. Не я тъпча, тя си показва колко иска да яде. Иначе ми повръща, ако й бутам постоянно шишето, за да си изяде порцията.

# 283
Имате ли представа колко дневно общо изяждат Вашите бебоци. Нашата изяжда около 530мл и ми се струва малко. Имаме дни с по-малко от това и по-рядко с повече от това.

Благодаря за препоръките.

# 284
Кактусче, 5350 гр е на точно два месеца, като гастроентеролога ни каза по толкова да даваме, тя си го следи (нали дълго време поврщаше, не наддаваше и т.н.). На ден се пада по около 840 мл.

Общи условия

Активация на акаунт