Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 588
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Аз знам, че трябва да е около 700-800 на ден. Не съм следяла точно, утре ще сме на преглед и ще я измерят и изтеглят, ще й сложат и ваксините. Какво да очаквам? На вас казаха ли ви да си стоите вкъщи или пак ще имам възможност да излизаме на разходка?

Луничке, от днес ще почна да записвам, колко изяжда и утре ще пиша. Започвам от храненето в 9. Тя яде понякога на части, понякога наведнъж. Чакам да огладнее хубаво и да яде повече, но не винаги се получава.

# 286
За разходка след ваксина не сме питали, но ако искаш си вземи едни Kool patch да сложиш където е боцкано и за всеки случай да имаш на разположение един панадол. На нас ни казаха само да не мокрим мястото първият ден. Но може да се сложат водоустойчиви лепенки и да се изкъпе. Първият ден слагах куул плачовете, а от следващият ден правехме компреси с риванол докато се махнат топчетата и слагахме водоустойчиви лепенки.

# 287
Нашата вчера заспа към 22:30 и се събуди чак в 5:20 да хапне едни 60мл и пак заспа. Стана в 7 часа.

Вчера беше някакъв кошмар и се надявам в следващите дни да е по-добре.

Момичета да питам и тук. Каква везна ползвате за мерене на бебчетата. Малката започна да яде по-малки количества на дневна база и започнах да се притеснявам. ЛЛ каза да я мерим няколко дни и да видим как наддава. Но ние нямаме везна, а не ми е удобно да ходя до кабинета и за да я мерим там. Та обмисляме да вземем някаква и моля за препоръки.

За раница аз съм ходила в Сгушени. Ако не бъркам само в съботите са им консултациите и се намират близо до Билата в Лагера. Аз бих се спряла на няколко модела раници и да отида там където ги има за тест. Иначе на мен са ми дали една на Thule, но тя е за 7кг плюс. А нашата бубулечка е около 4,4кг.
Аз мога да препоръчам да не вземаш kikka.boo lyra.
Едно, че ми се е случвало да я премеря три последователни пъти и да видя различни стойности (явно като шава не може да в хване коректно), второ че такива преди/след ядене също не измерва като хората.

# 288
На кутията на АМ пише какво количество трябва да се приема според възрастта.
При нас все има някакво разминаване с броя на храненията и количеството. Като беше на месец и половина имаше период, в който ядеше на три часа и се събираха около 900-950мл на ден.
Сега вече на почти три месеца и с по-чести разходки има дни, в които приема само 600мл.
Нашият педиатър казва да си се водим по детето, което и правим още от началото.
Важното е да наддава, дали с повече, дали с по-малко все пак още се ориентират във външния свят, а и сега започват жегите и като съдя по нашия юнак, не му понася никак топлото.

# 289
Кактусче, 5350 гр е на точно два месеца, като гастроентеролога ни каза по толкова да даваме, тя си го следи (нали дълго време поврщаше, не наддаваше и т.н.). На ден се пада по около 840 мл.
Много е това 😅 5,350÷0,7×100= 765мл за ден Дори по кутията с АМ идва над препоръчителното.
Ние даваме малко отгоре. Нали сме с един ден разлика? Значи твоят бузан няма два месеца. Нашият е на 52 дни и тежи 5.200. Яде между 680 и 790мл/ден. На 20 юни ще направи два месеца.

# 290
Вчера стана на два месеца 😊 качил е 1200 грама над рожденото си тегло. По термин бяхме с ден разлика, обаче аз родих с планово секцио заради кръвното.

# 291
Вчера стана на два месеца 😊 качил е 1200 грама над рожденото си тегло. По термин бяхме с ден разлика, обаче аз родих с планово секцио заради кръвното.
Олеее, аз съм гледала терминът ти 🤣🤣🤣 щом лекар ви е казал да давате по толкова. На мен майка ми ми мрънка, че не го храня достатъчно. На 40тия ден беше с 1090гр. над рожденото си тегло. Яде си като бебе над 3 месеца по кутията, защото е над 5 кг 😁 Тази формула е супер:
0.000кг.÷0,7×100=мл. мляко за денонощие

# 292
Кактусче, това ли е формулата, по която се смята колко яде на ден? Ние онзи ден я измерихме 5200 г. Значи 5,200/0.7*100=743. Правилно ли съм разбрала?
Нашата днес става на 2 месеца. В събота сменихме млякото и ние да пробваме на Аптамил. Спря повръщането, което през последните две седмици се беше увеличило доста. Имаше адаптивен период 2 дни. Вече си имаме едно ангелче вкъщи. Два дни успявам да свърша всички задачи без да ме прекъсне. Спинка си, като е будна си гледка и гука. Мрънка само, ако е гладна, за биберон, докато спи, давам й и продължава да спи. Естествено мрънка и за внимание 🤣. Само дето вчера пропусна да отиде по номер 2 и днес още не е. Ще видим кога, дано не се запече. Давам й дегазин и Инфакол за газовете, но май ще остана само на Инфакол.

# 293
Аптамила е супер! 😊
Кактусче, с качването голям проблем беше, затова е така, започна да качва стабилно последните 2 седмици, иначе докато намерим правилния режим и мляко ми се скъса сърцето да го гледам гладен.

# 294
Мики, точно така 🤗 Нашият бузан също е 5,200 😅 5,200÷0,7×100=743мл. Понякога даваме малко по-малко, друг път повече, водим се по него, но гледаме да сме близо до милилитрите по формулата 😊
Мануна, радвам се, че всичко вече е наред 😍 Ние сме на Аптамил Пронутра 😊

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 16:08 от Kactus

# 295
Изглежда само ние сме най-назад с нашите 4,4кг.

# 296
Луничке, ще наваксате. Може да й буташ шишенцето по-често. Майка ми, само докато я чуе да реве и й бута шишето. Хич не го одобрявам, но май това помогна, за да иска повече да яде. Иначе в началото, понеже не се е наяждала с кърмата, ядеше по-малко. После си оправи храненето.

Докато съм писала предния пост, че май се е запекла, свършила работата 🤣. Ама този път беше различно на цвят и консистенция, беше по-рядко и по-тъмно, като много тъмно зелено. Да се притеснявам ли? Досега си беше в цвят горчица. Явно е от млякото, защото го сменихме. Но не знам дали е нормално.

Кактус, и ние избрахме Аптамил Пронутра.

# 297
Важно според мен е не цифрата, а индивидуалния темп на бебето. Защото 5 кг може да изглежда много, ама като си се родил 4125, не е чак толкова. Така че всичко е наред.

# 298
Луничке, ще наваксате. Може да й буташ шишенцето по-често. Майка ми, само докато я чуе да реве и й бута шишето. Хич не го одобрявам, но май това помогна, за да иска повече да яде. Иначе в началото, понеже не се е наяждала с кърмата, ядеше по-малко. После си оправи храненето.

Докато съм писала предния пост, че май се е запекла, свършила работата 🤣. Ама този път беше различно на цвят и консистенция, беше по-рядко и по-тъмно, като много тъмно зелено. Да се притеснявам ли? Досега си беше в цвят горчица. Явно е от млякото, защото го сменихме. Но не знам дали е нормално.

Кактус, и ние избрахме Аптамил Пронутра.
Най-добре направи изследване на акото за адено, рота, норовирус. Моята дъщеря е с тъмно зелено ако и се оказа норовирус и алергия от белтъка на млякото. И десети ден борим разстройство и ще се гръмна вече…. Да не говорим, че снощи от 7 вечерта до 4 сутринта е спала разпокъсано по половин-един час и яко рев. 🙃🙃🙃

# 299
Пълнолуние и ние сме 4,5 кг. Утре правим 2 месеца. Нашата е качила 750 гр. Общо 1,6 кг. За двата месеца. Малко е, но това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт