Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 537
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
При нас е същото, но на шише. Вечер и сутрин, докато яде, стиска биберона, превива се, напъва се и доста често си върши само така работата. Особено сутрин, задължително със шишето ходи по нужда номер 2, затова и сутрин не се навивам да кърмя, че започва едно усукване на зърната... Тази вечер пак така си беше, плака и яде, понякога не си изяжда всичко и после си наваксва през нощта, като е спокоен. Не знам как ще махне нощното ядене и кога, но аз вече съм доста отчаяна. Задължително към 3/4 яде. Последните вечери поне се опитвам само да го кърмя на това ядене, та да не ставам да му топля шишето и да се цедя.

# 421
Понеже видях по-надолу няколко мнения за Philips Avent. Ние имахме само тях, когато се прибрахме от болницата и беше голяма драма, тъй като за 30 мин. изпиваше по 10 мл. … мъка. После видях в интернет, че има едни дупчици, които трябва да бъдат изравнени - https://youtube.com/shorts/I2c1ws68wKs?si=l93ow1-clt8fY50i

Няма го като официална информация от Филипс, но при нас сработи. Сега с антирефлуксното мляко ползвам основно Lansinoh, но и Филипс понякога на flow 4 и няма проблем. За вода си ползвам Филипс flow 2 или 3.

# 422
Ха, при нас яде по 3-4 пъти през нощта, като стигнем до едно ядене на нощ ще празнувам Joy
Има юздичка на езичето, което прави latching-a за гърдата по-труден, но не знам дали за това яде по малко, но често. Или просто си ме ползва за пацифайър. Бибите ги плюе.

Някой беше споменал за опцията в DM app да се добави дете - Благодаря! - вчера купихме 6 пакета BabyLove номер 3 памперси с 15% отстъпка. Повече ми харесват от pampers premium, по-меки са.

# 423
Снощи пробвах да и дам от Нук-а само. Пак си изяде 70мл и повече не иска. Иначе тези дупчици на Авента при нас си съвпадат, така ги слагаме. Ще видим все пак с Бибса дали ще имаме по-голям успех. Във вторник или сряда трябва да ми ги доставят.

Белроника, при нас последните дни изведнъж стана това с 1то нощно хранене. Снощи пак имаше драми, но Grape Water-a този път помогна и заспа към 9 и нещо. Стана към 4 да яде и пак заспа. След това чак в 7 и 15 стана. Лошото е, че не увеличава количеството храна, а намалихме броят хранения. За вчера имаме изядени 385 мл …

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 14:17 от Пълнолуние

# 424
  • Смолян
А как смятате изяденото количеството вода или готовата смес тези, които сте на АМ?
Нашата е с Филипс с 4ка биба и пак на моменти и 20 минути яде.

# 425
Аз меря количество вода. Винаги след добавяне на АМ се увеличава минимално количеството, а когато добавя Дегазин ми се вижда поне с 10-15мл. отгоре 😅 Явно, защото разбива пяната.

# 426
Аз отчитам готовата смес. 3 дози АМ Хип с 90мл вода го считам за 100мл АМ. На кутията така си пише, че готовата смес е 100мл и така си я отчитам. И после отчитам колко е останало.

# 427
Аз пробвах всевъзможни марки памперси и накрая се спрях на Baby love от ДМ за през деня и Памперс през нощта.

# 428
  • Смолян
Аз отчитам готовата смес. 3 дози АМ Хип с 90мл вода го считам за 100мл АМ. На кутията така си пише, че готовата смес е 100мл и така си я отчитам. И после отчитам колко е останало.
И ние сме с Хип и правя същото, но исках да си сверя часовника дали е правилно

# 429
Момичета, малко страничен въпрос.
Как е цикъла след раждане при вас?
Защото аз вчера сутринта бях в спешното с кръвоизлив, изписаха ми дицином и Вит Ц, но си е доста силен и днес не като кръвоизлив, но се доближава😂
Миналия месец пък ми продължи някъде 15 дни. А този месец втория ден имах много съсиреци. След няколко дни пак съм на гинеколог, но ми е интересно, дали и друг има такъв проблем. Също чета, че можело това да се оправи с противозачатъчни, но никога не съм пила.

# 430
Аз още нямам цикъл, макар че не кърмя, но от поне 2 седмици съм в ПМС и не спирам да ям и да се нервирам.
Иначе аз меря водата - 120 мл с 4 лъжици формула сигурно вдига до не повече от 125.

# 431
На мен миналият месец ми продължи около 14 -15 дни, като 2-3 дни беше по-скоро беше зацапване. През другите дни си беше доста обилен … Преди да забременея бях със слаб цикъл, който продължаваше 2-3 дни. Сега ми е втори цикъл и пак е доста обилен. Лекарката ме предупреди, че в следващите месец може да очаквам обилен и странен цикъл, да имам болки около О и такива неща.

# 432
Явно зависи от АМ. На моята кутия си пише колко вода да сложа и колко лъжички АМ. На всеки 30мл. се слага по една равна лъжичка, не пише, че милилитрите се променят. На Аптамил сме и количеството нараства малко, с Дегазин нараства повече. Важно е колко вода с колко лъжички се смесват, а не крайният обем. Поне за Аптамил е така. Отчитам количеството на водата. Пие между 670-800мл. на ден, смятано по количеството на водата. След седмица ще направи два месеца 🩵
Моите лохии още не са спрели напълно, а ще станат два месеца.

# 433
Аз около 10 май имах нещо като цикъл, но много слабо. Моята АГ, каза, че е нормално, и ще е така, докато спра да кърмя. Но не попитах дали ще имам промяна в цикъла после. Не се сетих изобщо. Иначе сега пак ме боли, все едно ще ми идва, но нямам още нищо. На прегледа каза, че са почнали пак да се образуват фоликули и даже ми ги показа. Предупреди, да внимаваме да не забременея в близката година, че не било хубаво, защото съм секцио. Но ние си имаме проблем със забременяването, така че едва ли ще стане по естествен път.

Аз смятам общото количество, като смеся 5 лъжички със 120 мл вода, се получава 130 мл. И отчитам 130 мл., ако го изяде цялото.

# 434
Хип-а е също така. На 30мл се слага по 1 лъжица АМ и 90мл вода с 3 лъжици АМ накрая са общо 100мл готова храна. В шишето също си показва 100мл. Дегазина не го броя, защото често го даваме с лъжичка преди ядене. Рядко го слагам в шишето, защото тя не изяжда цялото количество.

И мен лекарката ме предупреди да се пазим една година заради секциото. Ако има нова бременност да направя консултация за включване на аспирин в началото, защото може пак да се появят проблемите с водите или с плацентата, но на по-ранен етап. Ние нито планираме 2ро, нито пък бързаме. Но имаме 4 замразени ембриончета, които мислим да ги пазим за сега. Пък ще видим по-натам. С Кая ми отне 6 години да забременея, а съм над 40г и едва ли ще имам отново късмета да забременя спонтанно.

Общи условия

Активация на акаунт