Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 536
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
На мен вчера ми дойде 2ри цикъл, подрани с 3дни, първия ми дойде на ден 50 от раждането, за сега ги отчитам като нормални., не кърмя!
Нашата преди си ядеше 150мл готова формула на 2:30-3ч но от една седмица леко намали на 120-130мл, понякога и 90мл.
Вечер заспива към 20ч, става към полунощ за ядене, после към 03ч пак и после към 6ч сутринта, тогава има будуване  и реване в повечето случаи и заспива към 8ч ….горе долу така сме като график.
Като заспива често по 30-40мин, а на мен ми се ще да прави по дълги дремки, ама ….
Нашите прословути колики продължават 1-2 дни е по спокойна, следващите пак рев и нервност…в омагьосан кръг сме, честно ви казвам не знам кога ще спрат тези гадни колики…струват ми се от цяла вечност, когато не я боли направо имам друго дете….
Днес към 9:30ч я изкарах с количката, през цялото време мрънка и се пънеше, накрая ревна и не издържах  и се прибрах, а така ми се иска да й сложа рокличка, да я кача в колата да идем някъде да пием кафе , да се разходим… но знам какво ще стане…затова предпочитам вкъщи или наоколо покрай нас с количката…

П. С
Имам въпрос , как пазите ушите, моята доста ги е пернала , а искам да й са прибрани.
Вариант с ленти или шапки не става има крайна непоносимост, още в болницата и сложихме шапка и се скъса да реве докато не я свалим, за лента пък даже като си го помисля и тя вече плаче …други идеи ?

# 436
Знае ли се... аз на 39 забременях спонтанно, сестра ми на 42... без да съм набожна, Божа работа:)) но и аз се чудя дали да не замразим сега ако някой ден се решим на второ
Хаха установих, че всеки пост ми е с правописни грешки - така е като пиша докато с другата ръка я бутам количка, я придържам кърмаче Joy

# 437
Леле, всички гледате готово количество 😅 Значи аз  давам повече АМ, отколкото си смятам, хаха. Явно, защото повечето сте на Хип или сте били. За Аптамил още в болницата ми казаха, че са с това мляко и така си продължихме. На кутията не пише, че е увеличено количеството след смесване и наистина увеличението е от пяната, когато сложа Дегазин и се виждат едни 10мл отгоре, реално разбитата пяна.

# 438
Явно и аз давам повече, от понеделник ще правя по 150 мл, много му личи вече как не му стига 120 мл, пък колкото изпие.
Пожелавам на всички, когато искат следващо бебенце, да им се получи веднага 🍀

# 439
Знае ли се... аз на 39 забременях спонтанно, сестра ми на 42... без да съм набожна, Божа работа:)) но и аз се чудя дали да не замразим сега ако някой ден се решим на второ
Хаха установих, че всеки пост ми е с правописни грешки - така е като пиша докато с другата ръка я бутам количка, я придържам кърмаче Joy
Моите постове са по същата работа, даже се радвам, че някой го спомена, за да го кажа и аз 🤣 не съм неграмотна, просто често пиша с лявата ръка или диктувам на телефона какво да пише. Той граматика не познава, а и пловдивският ми диалект не му помага особено да пише вярно 🤣🤣🤣

# 440
Според мен си питайте ЛЛ как се смята АМ, за да не стане някой малчо да хапва по-малко по погрешка. А и вероятно всяка храна е различна. Просто аз така го смятам и на опаковката на Хип така е написано. Не значи, че е правилно, особено за друг вид АМ.

Моли, малката не заспива ли при движение в колата? Кая обикновено заспива, като колата потегли.

Шапки също не търпи. За лента не съм и помисляла. Иначе при нас едното ухо е по-голямо от другото. Дали защото често го притискаме и е сгънато докато яде … Не знам. Главата ни крива, едното ухо е по-голямо … ММ само ми прави забележка, че много я гледам и намирам за какво да се захвана. Аз се замислях за някакви лепенки да слагам 😀

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 20:50 от Пълнолуние

# 441
И моя мъж вече не издържа да намирам постоянно за какво да се захвана. Ще започваме да си забраняваме chat gpt, особено въпросите с is it normal ...

# 442
Луничке, заспива в на брат ми колата, че е по шумна и друса, моята е много тиха и обезшумена и тя не е доволна от това, а и смених и амортисьори скоро та и вози меко и това не харесва 😂 в стола преди обичаше, сега мрънка и в него иска в ръце да се държи , абе капризи до небето…дано ги израстне
скоро…чувствам се като затворник на собственото си дете😟
Ушите и двете вече леко стърчат …изпускам ги 😂 ама какво да направя с тиксо ли да ги залепя

# 443
Луничке 😅🤣🤣🤣🤣🤣 Как ме разсмя, хаха.
Моят бебчо днес изпи повечко, даже ме изненада 😃 дадох 20мл кърма, после 150мл. АМ, но реално в шишето се виждаха като 160-170мл. Всичко си изпи 😅 Това му е рекорда за едно хранене, а няма два месеца. Вашите бебчета след първия месец местят ли се в кошарата? Сега съм при свекърите, а тук кошарата е с решетка, от тези 3 в 1. Веднъж го заварих напълно завъртян и краката му се подаваха от решетките 😃 Преди малко пък главата си беше подпрял. Не мога да си представя какво ще е като започне да се обръща 🤣

# 444
При нас редовно се завърта в кошарата и все е опряна в мрежата (ние сме със сгъваема с падаща стена, която съм вдигнала почти на последното ниво.

# 445
И ние сме с ленена кошара с падаща стена, но решетките при свекърите ме притесняват 😅

# 446
И при нас се върти в кошарата. Пъха си крачето, или понякога ръчичката и мята, удря се, дразни се, че се е ударила. Наложи се да сложа обиколник. Засега не съм я видяла навряна в него. Но поне като мята, да не се удря.

# 447
Моят цикъл още го няма (почти 3 месеца след раждането). На моменти имам чувството, че ще ми дойде,  но не идва само си търпя нещо като ПМС.😃 Кърмя изцяло моя лакомник- та явно като намали папканията тогава, ще го очаквам.
Иначе и при нас бебчо всяка сутрин е със забита глава в мрежата на кошарата или си провесва крачетата над матрака на нашето легло, с next to me сме. Скоро имам чувството, че ще започне да се върти- почти му се получава ии обмислям през деня да го държа предимно на килимчето му на земята да не ме изненада с някое салто. 😃
Имам въпрос през деня къде ви спят бебчетата? Нашият има едно плетено кошче което вече му е малко и се чудя дали да си го слагам в кошарата , само че в хола, за да прави разлика с нощното спане. Мислех гнездо да му взема, но ще го ползваме много малко с оглед на това, че скоро ще започне да се върти.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 11:21 от Pipiilotaa

# 448
При нас спи в количката през деня, а понякога си заспива в ергономичната раница. Но ние сме в къща с двор и спането през деня е основно навън.
Въпрос за чистене на сополи- колко често ви се налага и как ги чистите? Аз първо наливам физ разтвор в ноздрите, пада рев горкото:(

# 449
Засега през деня най-често спи в гнездо, ама като гледам скоро ще ѝ умалее.
Нослето засега само сухи сополчета накрая на носа чистя с клечка за уши и съвсеем леко бъркане.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 17:55 от zvezdait

Общи условия

Активация на акаунт