Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 523
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
През деня спи в гнездо в дневната. Като умалее ще си спи в кошарата, която си спи и през нощта. Мести се в кошарата, защото има място. Като пътувахме тези дни я оставихме да спи в гнездото и вечер и нямаше на къде да се разхожда и си спеше на възглавницата.

Днес бяхме на физиотерапия. Голям рев.

# 451
А аз да кажа , много съм доволна от хомеопатия за запек , нашата от събота се беше запекла и дадох 5гранули опиум ch5 и 5гранули Алумина ch 5 и 30минути по късно се изходи леко и меко и заспа,  преди давах сироп лактулоза МИП , но частната педиатърка ми забрани, че при бебе със силни колики усложнявало нещата , споделям го като информация, ако някой има проблем…да знае

# 452
Мерси, Моли, ние имаме проблем с изхождането, днеска пак 3ти ден не е ходила. Преди хранене ли даваш или не спазваш? Предполагам го разтваряш във вода? 
А аз да кажа , много съм доволна от хомеопатия за запек , нашата от събота се беше запекла и дадох 5гранули опиум ch5 и 5гранули Алумина ch 5 и 30минути по късно се изходи леко и меко и заспа,  преди давах сироп лактулоза МИП , но частната педиатърка ми забрани, че при бебе със силни колики усложнявало нещата , споделям го като информация, ако някой има проблем…да знае

# 453
Мерси, Моли, ние имаме проблем с изхождането, днеска пак 3ти ден не е ходила. Преди хранене ли даваш или не спазваш? Предполагам го разтваряш във вода? 
А аз да кажа , много съм доволна от хомеопатия за запек , нашата от събота се беше запекла и дадох 5гранули опиум ch5 и 5гранули Алумина ch 5 и 30минути по късно се изходи леко и меко и заспа,  преди давах сироп лактулоза МИП , но частната педиатърка ми забрани, че при бебе със силни колики усложнявало нещата , споделям го като информация, ако някой има проблем…да знае

Ние имахме също проблем с изхождането, сменях АМ, аз правих диета, защото сме на смесено хранене. Накрая се оказа, че се запича от Биогая, смених я с Омнибиотик Панда и нещата се оправиха.

# 454
Много съм доволна и аз от прехода към омнибиотик, особено след като пи антибиотик.

# 455
Момичета, в 10-20 мл вода се слагат гранулите, раздрусвате до пълното стопяване и давате водичката, преди ядене аз го давах  сутрин … ако не се изходи до следобяд и вечер , така ми е казано от педиатър- хомеопат-, не крие риск за бебето никакъв…

# 456
До миналата седмица давах омнибиотик панда, но почна да се изхожда на 3 дни и го спрях, давах го почти от раждането, четох, че някои бебчета ги запича. Тя като се изходи си е доста течно, не бих казала, че е запек чак, а и я кърмя, така че нормално по-рядко да се изхожда, ама мисля, че я боли коремчето така като се застои повече време.  Като спрях пробиотика се изходи 3 пъти за един ден и после всеки ден по веднъж, ама сега пак има затишие.  Не съм давала капки за колики скоро, а и когато давах бяха по 1 път на ден само ако много я боли, така че не и от тях.

# 457
Момичета, днес минахме през Фурлакис (благодаря, Пипи) на контрола. Ще трябва на бебеносим, иначе всичко е наред.
Така че освобождавам един час за 21 юли, ако някой го иска, да пише на лично.

# 458
Мануна, любопитно ми е какво ви каза за бебеносенето, би ли споделила

# 459
При бебеносенето позицията на ставите на краката ще е идеална, за да няма изкривявания.

# 460
Ние крачетата хубаво сме ги разкрачили (при следобедната дрямка е върху нас и са на М), обаче прави една извивка, докато е на нас (или в раницата) на гръбчето, явно й е по-удобно да спи леко на една страна и се чудя дали няма да ни направи лоша шега това...

# 461
Момичета, идвам с въпрос за АМ. Не мога да овладея това повръщане и вече не издържам. Вчера бяхме на консултация, наддава си добре според педиатърката и изобщо не се впечатли, макар и в кабинета да повърна пред нея. След като попитах дали да не сменя АМ ми препоръча Новалак AR, но не го намирам никъде. Сега и аз макар и да знам, че не е правилно ще търся варианти да сменям млякото. От болницата е на Хип и други проблеми освен повръщането и газове като цяло няма. Чета, че повечето сте на Аптамил, но виждам, че има доста варианти. Как да избера? Не държа да е антирефлуксно, защото знам, че запичат, а моето бебе така или иначе се изхожда на два дни. Какви опасности всъщност крие смяната на АМ на своя глава?

# 462
[quote author=Puppiii link=topic=1777458.msg49861802#msg49861802
Момичета, идвам с въпрос за АМ. Не мога да овладея това повръщане и вече не издържам. Вчера бяхме на консултация, наддава си добре според педиатърката и изобщо не се впечатли, макар и в кабинета да повърна пред нея. След като попитах дали да не сменя АМ ми препоръча Новалак AR, но не го намирам никъде. Сега и аз макар и да знам, че не е правилно ще търся варианти да сменям млякото. От болницата е на Хип и други проблеми освен повръщането и газове като цяло няма. Чета, че повечето сте на Аптамил, но виждам, че има доста варианти. Как да избера? Не държа да е антирефлуксно, защото знам, че запичат, а моето бебе така или иначе се изхожда на два дни. Какви опасности всъщност крие смяната на АМ на своя глава?
[/quote]

Аз сменях млякото 4ри пъти, докато попаднем на подходящото.
Моят съвет е да вземете точно антирефлукс мляко Аптамил АР, аз съм много доволна от него, при нас не е запичало, запек имахме заради капки против колики, но го регулирах с хомеопатия, както се изрази нашата педиатърка, рефлукса е от първостепенно значение, после останалото, така че по добре овладейте него , а ако се запече тогава ще регулирате и изхождането, нищо сложно и притеснително няма.

# 463
Аз давам Аптамил комфорт и съм доволна , вече се изхожда всеки ден , също действа против колики за рефлукс не знам дали ще има ефект.

# 464
Момичета, вашия педиатър каза ли ви нещо за дозата на вит. Д сега през лятото? Днес ме осени този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт