Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 490
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Да добавя нещо, може да е полезно  - в ДМ в мола на Хемус Park Center има удобна станция за повиване. Не знам дали има в други ДМ, но е супер, ако си на разходка в кучешката и се наложи. Има и памперси от тяхната марка, ако нямаш свои

# 601
Момичета, можете ли да ми препоръчате памперси номер 3 и номер 4, които със сигурност имат джоб за акита 😅

# 602
Pampers Premium Care имат такива. Huggies мисля, че също.

Ето обяснението от книгата за седмиците:

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 16:52 от Пълнолуние

# 603
Благодаря за полезната информация.  Пълнолуние ще чета по-късно. Кактусче ние сме на пуфис 2, нямат такъв джоб, но пропускат много рядко, включително и аките. И ние минахме първите ваксини, притеснявах се от жегите, но беше само поспалив, не вдигна температура.  Вече сме на 2 месеца и една седмица, измериха го 5кг, 54см. С храненето сме добре като изключим нощното ставане, но това е положението. Започнах да чета и аз за спането,  за режима и тн. Очаква ни в 4 месец регресия, чести събуждания. Не знам дали не ни е започнала по-рано. От една седмица през нощта е неспокоен и след като се нахрани, минава половин, един час и започва да бушува.  Мята ръце и крака със затворени очи, едвам го успокоявам.  Педиатъра предположи скрит рефлукс и каза да го държим по-дълго прав. Опитвам се да го спазвам, но е трудно защото почти веднага заспива. При баткото имахме рефлукс,  но си имаше повръщане  . Това ми е странно.

# 604
Мила, благодаря ти, ние сме в Пуфис 2 и моите имат джоб. Вече са му малко малки и минаваме на 3-ка, гледам да използвам малкото останали 😁 на ДМ също ползваме 3-ка, както и от турските. Не знам обаче 4-ката кои имат джоб. Заради височината 2-ките му идват плитки вече.
ПП майка ми има специалност педагогика, по-специално ясли и детски градини. В момента кара специализация точно за психология на детското развитие, скрининг на детското развитие в яслени групи, психология на семейството, филогенетично развитие и други, като ѝ преподават много добри професори. Тези така наречени "скокове" се оказват бла бла, има съвсем различни по наименование етапи от развитието и т.н. Реално това е развлекателна литература и не е писана от специалисти, които с години са учили висше за психология на детското развитие. Още не съм прочела лекциите, но когато го направя, ще споделя интересни факти, които са истина, а не свободни съчинения. 🤗

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 16:36 от Kactus

# 605
И аз имам ваучера за water wipes, може би се отключва след пазарене над определена сума?
До края на месеца големия пакет на Бебо е намален в Лили.
Обмислям да си купя някоя книга за развитие на бебчето, може да взема тази, мерси за препоръката.
Ние ползваме памперс премиум кеър, имат джоб. Купувам и по 1 2 пакета от на Лидл, доволна съм и от тях, ама те май нямат джоб. Премиум кеър поръчвахме от Гален и излизат на добра цена.
Гледах в Лидл сега имат памперс актив бейби, но май те нямат джобче отзад и са по-тънки. Някой ползвал ли ги е? Доволни ли сте от тях?

# 606
Кактусче, ще се радвам да препоръчаш някоя книжка тогава.

Изтрих снимките,  за да не подведа някой с грешна информация . Съжалявам за препоръката на книжката. За в бъдеще ще се въздържам от препоръки.

# 607
Момичета днес бях на лекар за слузта в акото сутринта, че се притесних и звъннах на частната да ни приеме по спешност, за щастие в другото ако няма нищо, но отидох за едно, установихме друго.
Нашата е с начална фаза на рахит, главата отзад и около ушите е супер мека, пипнах я и аз, докторката  каза, че го хващаме на време, увеличи ни вигантола на 4 капки 2 сутрин-2 вечер ! Изписа ни и калций за 5 дни. Казвам го , защото тя се ядоса, че в сряда бях при личната уж я прегледа, ама главата пипна само фонтанелата …а проблема се разбира като се опипа цялата глава, другото това със зачервените очи вероятно е алергия , изписа хомеопатия, и още нещо също ми изписа хомеопатия за преди и след ваксина, за изчистване и помощ на организма… настоявайте за хубав преглед, че така стават грешките ,че някои лекари са просто на работа…

# 608
Луничке, няма проблем, нямаше нужда да ги триеш 🤗 Просто майка ми ме скастри като ѝ разказах аз какво чета/за скокове и разни други/ и тя ми е принтирала лекциите си 😃 Трябва само да ми ги даде и да ги прочета 😁 Няма как да споделям снимки на лекции, но ще споделям полезна информация от тях 😊
Моят казус с акото...така и не се свързах с педиатърката, защото само два пъти имаше малко кърваво, след това нямаше за сметка на разстройство, което беше еднократно 😁

# 609
Ох, отново видях кърваво в акото и аз. Ще го следя и в понеделник ще занеса отново микробиология. Не искам пак да пие антибиотик и отново да се отлагат ваксини. Дано е еднократно.
Аз четох и в разни университетски статии за growth spurts, така че има нещо вярно.

# 610
Имам бакалавър по начална и предучилищна педагогика и за съжаление не бих казала, че това, което се преподава в българските университети, отразява най-съвременната наука и изследвания.

За скоковете в растежа чух от документалния сериал по нетфликс "Babies": учени измерват краката на бебета ежедневно и откриват, че могат да пораснат с до 1 см само за една нощ. Това доказва, че физическият растеж не е плавен, а настъпва на пристъпи – така наречените "растежни скокове". Освен физически, тези скокове често са съпроводени и с внезапен напредък в уменията и развитието на мозъка.  "In the Netflix documentary series "Babies," episode 3, titled "Crawling," features Michelle Lampl's groundbreaking research on infant growth spurts. This episode highlights her work documenting that babies and children grow in spurts, with measurable growth occurring overnight.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 21:33 от Belronika

# 611
И аз мисля, че си има скокове на растежа, защото както е спокойна, после става супер нервна, раздразнена, плаче, мрънка. И после пак мир и спокойствие. И изведнъж осъзнаваш, че се научила да прави нещо.

Ние продължаваме да се сърдим, като я слагам по корем, голяма драма е. Но си надига вече главичката за няколко секунди. Понякога не я слагам, като знам какво ми предстои, но осъзнавам, че е за нейно добро и пак издебвам момент да я обърна по корем. На момента се почва рев. Каквото и да сложа пред нея не се признава, няма песнички, няма дрънкащи играчки, които да я успокоят, после чакаме да мине периода на оплакване 🤣, и да се успокои. Гушкането също не я успокоява.

# 612
Имаше бебчета с бактерии може ли да споделите какви бяха симптомите и изследванията на акото, извинявам се, ама не откривам къде бяхте споделили? Че и на мен ми се вижда като са ива слуз и да са доста редички. Ние както си вършехме работата веднъж на 4 дни сега при всяко хранене, вече не знам кое е нормалното.

# 613
Аз споделих- стафилококи, кръв и слуз в изхождането. Много малки количества бяха, не е имал други симптоми. Беше 7 дни на антибиотик, след това 10ина дни всичко беше наред и днес пак имаше следа от кръв

# 614
Аз също вярвам, че си има скокове в растежа, защото от прочетеното до момента припознавам доста от случващото се с бебо. Освен това е полезна информация на какво може да се наблегне в отделните периоди, особено за родители без опит. На българската литература имам по-малко доверие (застаряла информация) и все пак с интерес, ще очаквам Кактус да сподели любопитни факти.

Общи условия

Активация на акаунт