Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 494
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
От известно време следя групата и сте супер полезни и позитивни. Благодаря ви!

Относно белега, отзад на вратлето- родилно петно е и може да отмине след няколко години - https://www.namama.bg/calendaritem/zdrave-ili-bolest-5/

# 586
Луничка,благодаря,  поръчах очила, дано да са ни от полза , макар че се съмнявам да ги носи, защото не търпи нищо, нито шапка, нито лента, нищо-нищо…по нейната глава не трябва да има…
Днес сме в края на 3тия скок в растежа и е направо …..мъка.
Цял ден е цигулка и не спи , нервира се и яде от яд по малко , но постоянно е с шишето.

# 587
Ей това е нашият топ хит:
Скрит текст:

Петънцето си има име, но го забравих. Нещо с капилярите е. Ходихме на лекар за това, че нашето е горе на главичката и ме притесняваше. Каза, че следим дали ще порастне и дали ще стане по-ярко. Но като цяло може да го израстне, може не, зависи.

Ние вчера бяхме на ваксина и после беше страшно. Спа целия ден, когато не спеше ревеше, а през нощта ми разказа играта със ставане на всеки час и искане да суче. Днес стана в 6 и отказа да заспи цял ден. Направо ми вижда сметката...

Иначе ние се къпем във ваничка от както пъпчето зарастна, супер радост е. Даже я карам да "плува", като й държа главичката и дупето и й е много голям кеф.

Вчера ни измериха 57 см. и 5,5 кг. Предвид колко мъничка се роди, много се радваме на всеки см Simple Smile Почти на 3 месеца сме.

# 588
И ние минахме геройски първите две ваксини, точно четири дни след като направи 2 месеца. Юнакът е 5800, 61см., глава 39, гърдички 41см., яде около 900мл. на ден и дори ЛЛ се изненада, че е с повишен апетит 😅 Нали уж лятото им намалял апетитът.... Роди се 3780, 55 см. Забелязах, че има малко кръв в изпражненията, предполагам е от ваксината против ротавируси. Звънях на педиатърката, но не вдига. Иначе няма температура, надявам се всичко да е наред 🙏🏻
Моят сладур също има ангелска целувка на тила отзад 🤗🩵🩵🩵 Таткото казва, че е от мен го е взел 😅 Дори не знаех, че имам и на врата, хаха, като не винаги се забелязва. Иначе аз си имам на кръста като облаче. Имайте предвид, че това на вратлето може да се появява и да изчезва в зависимост от температура, емоции и т.н. Казвам го от личен опит 🤣 Имала съм и на лицето, но там бързо е изчезнало петното, другите си ми останаха...като за това на врата научих от мъжа ми 🤣🤣🤣

# 589
Мами , от вчера ми е много нервна момата и нещо кисела, плаче не силно, но почти постоянно… яде по малко, после плаче пак за храна , мрънка, не иска да спи, отдавах го на скок в растежа , в края на 13 седмица сме, но сутринта видях и малко слуз ( малко беше) в акото, което си е нормален цвят и консистенция и сега се притесних.
Нищо ново не съм добавяла, в сряда беше на ваксина в крачето, възможно ли е от това да е ?
Мястото на убождане е хубаво и чисто, почти незабележимо…

# 590
Момичета, някой спомена, че е ходил на бебешка група.
Мислите ли да ходите на организирани занимания с бебета през първата година, какви и откога? Набелязала съм си плуване с бебе засега. Събирам идеи.

Molishein, да не е прословутата регресия на съня, където им става като на възрастните спането? Поне по седмици съвпада

# 591
Ние все се каним и на флотация да я закараме, ама все отлагаме.

Понякога и аз съм забелязвала слуз, но след това минава. Моето бебе така се криви ако я боли коремчето и като се изходи й минава. Може и да е от скок в растежа, дано бързо да й мине.

# 592
Моли, ако бебето изглежда здраво бих следила дали ще има нова слуз. Около 11-12 седмица започва третият скок, ако в родена на термин. Тогава може да станат такива раздразнителни.
Скрит текст:

Това е малка част от книгата за този скок, ако някой му е интересно може да снимам още

Ние сме родени по-рано и за сега сме минали само вторият скок.

За плуване и ние сме го планували, но още е рано според мен. Защото искат да има по-голям интервал на будуване. Ние понякога се храним един час. За друго още не сме планували.

Момичета, при вас текат ли лиги, когато си бъркат в устата. От вчера е по-активна в това упражнение и остава големи петна лиги по чаршафите 😀

Преди няколко дни получихме един биберон за даване на лекарства и за сега се получава номера, когато даваме Grape Water-a.

# 593
Не е на термин, 23 дни преди термин е родена, не знам има ли значение.

# 594
Има значение, да. Седмиците се смятат според термина, а не според деня на раждане.

# 595
На мен в приложението на ДМ не ми излиза талонче за кърпичките 😞 Имам само за Ариел и някакви други неща.

# 596
Аз май не съм изчислявала правилно скоковете, броят се седмиците след термин, съответно не е 13та седмица , а 9та , така ли е?

# 597
Да, Моли, броят се седмиците след термина, а не след раждането. В книгата е посочено да се броят седмиците на термина, защото развитието на мозъка започва от зачеването, а не от раждането.

Например първоначално аз бях с термин 24 април и реално се водим 9та седмица, а не 13та.

https://iztok-zapad.eu/image/catalog/materials/chudnite-sedmici-otkas.pdf

За жалост го няма в тази извадка. После ще снимам какво са писали.

И аз нямам талон за Water Wipes. В Ebag имаше някаква пакетна цена и май излизаха по 6лв бройката.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 11:50 от Пълнолуние

# 598
Хм, Луничке, това е доста полезно. Аз нали все го следя моя син дали прави това или онова и се притеснявам дали се бави с, а той се роди 11 дни преди термин.
Платила съм един курс в КиндиРу от есента, нямам търпение. Ако бяхме започнали навреме ваксините, щях да го заведа сега през май.
Талонче за кърпички нямам, излезе ми за Нук, Бебо, и Babylove. Взех сенник за кола и един дъждобран за количката.

# 599
Книгата “Чудните седмици” е страхотна! Благодаря, Луничке за препоръката.Аз също си я купих, но за жалост нямам много възможност да я чета.
Ники е точно в 12та седмица и това което виждам е, че заспиването през деня му отнема мноооого време (осъзнах, че за това плаче и в количката) иска да го приспиваме, защото не може да се успокои сам. Дори и на ръце с шъшканв и бял шум му отнема 10-15мин да заспи. За сега нощния съм му е перфектен (като заспи в 21:30 се буди за едно кърмене към 6:00 сутринта), но през деня има проблем със запсиването. Ако пък му изпусна интервала на будуване по-дълго от час и половина става ужас..

Общи условия

Активация на акаунт