Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 496
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • Смолян
В ДМ има купон за waterwipes, ако сте регистрирали бебчето.
Взимате два пакета с 50% или за 6.70(ако не се лъжа) са 2 пакета.
До 5 пакета е офертата
Намаление с купон и на козметика, памперси , Ариел, Бочко, НУК и техните неща като комарници и друго.

# 571
Добавих го, обаче никъде не виждам талони...

# 572
  • Смолян
Добавих го, обаче никъде не виждам талони...
Виж в неактивни
Аз и на мъжо го добавих и взех и от него

# 573
Как сте момичета? Ние вчера бяхме при ЛЛ за втора доза ваксини. Едната беше инжекция в крачето, а другата в устата (за Ротавирус). След месец имаме още и приключваме с ваксините за тази година.

Малката я премериха 4,580гр или 600гр от преди месец и 4 дни. Последните дни започна да наддава по малко. Главата е 38см и е висока 58см, ако е правилно премерена. Според приложението сме вече 5ти персентил по кг. ЛЛ каза, че е наред.

Не знам заради ваксините или жегата, но цяла нощ не беше пишкала. Даже се чудех през нощта дали да не я водим до спешното. Но след това си ходи нормално и вече имаме 4 мокри памперса и един зелен.

Извадихме и ваната и вече я къпем в нея. Харесва и за сега, но да не прекаляваме с времето. После с масажите се скъсва да плаче.

Взела съм и една шумяща книжка с животни със стърчащи опашки от страни. Много я харесва. Пее и , полудява като шуми и хваща опашките с ръка. Споделете, ако някоя играчка е любима на Вашето бебе за да разнообразим. Обича да и пееш и така правим упражненията. Даже гука докато и пеем.

Иначе и при нас започна ерата да си слага ръцете в устата.

Взех и изгодни дрешки от HM за лятото. Поръчах и от АУ и BS  няколко дрешки на изгодни цени за есента и зимата.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 13:39 от Пълнолуние

# 574
Няма ли да има още дози да се поставят от ваксините през няколко месеца? Аз сложих линк на имунизационния календар и видях, че през няколко месеца има реимунизация, но може би зависи от вида ваксина, която са сложили.
При нас вечер не пишка вече от месец и половина, после обилно си наваксва, четох, че и при други е така.
Нашето момиче много обича вечер банята и масажа и гука и говори. Много обича и песнички.

Ходихме в една бейби група и мисля, че й хареса, много в любопитна и харесва да гледа хората.

За играчки засега сме си само с активната гимнастика и една въртележка, трябва да отидем да купим още нещо.

# 575
Ние май месец сложихме първите дози за 2 задължителни ваксини и ротавирусната. Вчера бяхме на втори дози от едната задължителна и ротавирусната. Следващият месец сме на третата последна доза.

Като ходим в парка обича да я държа в ръцете и да клюкари. Обича да гледа хора. Обича и в огледалото да се гледа 😀 Кифленце …

# 576
Да, сега видях, че 7ми месец е проверка само за белег за БЦЖ.

# 577
Нашата харесва музикални играчки - имам един проектор звезда на Фишър Прайс, който има и мелодии, който беше любим на каката, но е отдавна изчерпан. Иначе имаме и един Мики Маус, който говори и на него се радва. Закачила съм и ред с мечета, които дрънкат, на количката и тях много ги гледа и им се радва. Много обича да гледа лицата. Каката много я забвлява.

# 578
Въртележката над леглото е голям хит в момента, постоянно й говори и пее. Лица обича, слагам го всеки следобед и на активната гимнастика. Още не хваща, само посяга и бута с ръчички.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 18:33 от Мануна

# 579
Нашата в сряда беше на ваксина в крачето, 60см/6080гр е в момента , след 3 дни живи и здрави става на 3 месеца.
Има любима играчка една мини Ми 😂 когато е кисела само с нея се успокоява, тя и свири като се дръпне, закачихме я на пердето и него обича, така си ги гледа и гука.
За мое съжаление Елис продължава да не обича навън, дори на двора на люлката едва издържа 10 мин, никъде не ходим защото плаче и предпочитам да е мирна вкъщи, много асоциално дете, дано се промени…. Защото почва да ми тежи това.
Последно на разходка ходихме в неделя и беше недоволна през цялото време…а и проблема с почервеняването и сълзенето на очите при дневна светлина го има още, а уж педиатърката каза, че няма какво да ме притеснява, подозирам че защото стоим само вътре…… оффф

# 580
Моли, пробвахте ли да сложите очила за слънце. Ние взехме на Ki et la и не мога да кажа, че много ги търпи, но седи някакво време с тях. Има ги в Дундьо и може да се видят на живо. Иначе ги има и в Baby.bg, където има промо код за -15% на не намалени.

Не съм сигурна на какви стоки хваща.

# 581
Искра на 11 седмица и 3 дни (онзи ден) беше 60.5см и 5450г. Роди се 3060 и 51см. Върви висока и тънка, дано да се е метнала на татко си Simple Smile)

Много я занимават контрастни карти и тази въртележка

Къпя я с мен под душа за няколко минути и много и харесва. Педиатърката каза, че може, на слаба водна струя се получава масаж на кожата/кръвоносната система. Аз сядам, за да е максимално близо до земята ако нещо стане. Лошото е, че татко и като я вземе да я изсуши след това е бурно неодобрение/рев...

При нас продължават едни сухи сополи и почти всеки ден ги чистим с физиологичен разтвор и уред за изсмукване. Мъчно ми става за нея, хич не и харесва. Не знам от какво се получават, живеем на 1300 надморска, въздухът е чист...

Има червено петно отзад на тила, още от раждането, все забравям да питам педиатърката. Някой знае ли какво може да е?

Иначе почна да гука, усмивките все повече, и нощното спане се стабилизира. Да видим 4тия месец и регресията какво ще донесе. Мамите, които карате 4 месец, как върви сънят?

Изобщо, става все по интересно

# 582
Berlonika, и ние имаме такова петно и аз се чудех какво е, все чакам да мине. Щях да питам и аз педиатърката, но все нещо става и забравям.

# 583
И нашият юнак постоянно се усмихва. Харесва си много активната гимнастика. Хваща висящите играчки и ги дърпа. Най-много гука когато се е наял- истински мъж. Забавлява се и когато го сложа по коремче и гледа контрастни карти.
Но все още любимо си му е яденето- нищо друго не го впечатлява така както ситото коремче. 😂😂
10 дни преди да навърши 3 месеца го измериха 5,830/61см

# 584
Явно ние ще си вървим по-мънички, но все пак Кая се роди по-малка ( 2,7 кг и 48см) . На 02.07 ще правим 3 месеца и от изписването е дръпнала 10см височина и 2кг тегло. Ние сменихме бибероните с 4ти размер, който е за 3м+ и вече хапва малко повече АМ. Вече започнахме да достигаме предните количества от 530 - 600мл готова АМ. Не помня дали Ви казах, че и дадох една доза Аптамил. Изпи същото количество, както и от сегашната и храна. Аптамила доста се пени в сравнение с нашият Хип. За сега си продължаваме с Хип-а.

Belronika Ние имаме подобна панда на Tiny Love, която и закачам за количката. Харесва я.

И ние имаме червено петно. ЛЛ беше предложила от претопляне преди, но то мина доста време. И аз забравям да я питам.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 15:41 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт