Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 497
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Сега, да не ми излиза име на скъперница, но май открих най-добрата цена на Аптамил. Магазина е на Патриарха близо до кръстовището с Витошка, имат и онлайн. Намерих ги покрай кампанията за връщане на празни опаковки WetWipes (5 празни големи и подаряват 1 нова от малките)

https://ti-bebe.com/product-category/hrani/adaptirani-mleka/

Е верно ли? Всичко опаковки ли са така или трябва да има маркирано за промоция. Сигурно вече съм изхвърлила 20 пакета, много ги харесвам.

Че то не само на аптамил са добри цените. Премиум кеър е също на страхотна цена, както и water wipes-a.
Благодаря ти, ще го уважа със сигурност

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 22:12 от Al.dencheva

# 556
Вижте и сайта на bubu.bg, там цената на Aptamil Pronutra е 38.50, за 800 г.
Добавям и линк: https://bubu.bg/category/adaptirani-mleka

# 557
AI.dencheva, ето кампанията, няма маркировка на опаковката:
https://moe-bebe.com/emptypacks/

# 558
Сега, да не ми излиза име на скъперница, но май открих най-добрата цена на Аптамил. Магазина е на Патриарха близо до кръстовището с Витошка, имат и онлайн. Намерих ги покрай кампанията за връщане на празни опаковки WetWipes (5 празни големи и подаряват 1 нова от малките)

https://ti-bebe.com/product-category/hrani/adaptirani-mleka/

Сигурно и аз съм скъперница ама…. Аз взимам Аптамил за 18 евро, (понеже не ги обръщам в лева, за нас са си 18) тези цени в бг ми идват в повече..

# 559
Наистина не мога да си обясня какви са тези надценки в България, а минималната ни заплата е в пъти по-ниска....
Чудя се дали да пробвам Aptamil Cesar Biotik 1 Мляко за кърмачета 0-6 месеца x800 г, не знам има ли разлика в консистенцията и дали ще е по-добре за коремчето.

# 560
И аз се чудех дали да пробваме Aptamil Comfort. Не знам дали няма да има адаптивен период. Сега поръчах мляко за около 2 седмици и ще има време да мисля, ако някой е сменял млеката на Аптамила, моля да сподели как е минал прехода. Дали изобщо има някакъв преход.
Нашата започна да си регулира храненията сама и вече пак си издържа 3-4 часа. Доста ме устройва това, защото ми се струваше, че много яде. Продължавам да й давам на части, но по-рядко вече. Гледам като ревне, тогава да давам.

Аз не й давам Витамин Д на капки, защото в Биобаланса има Витамин Д. Питах педиатърката дали да давам допълнително, каза, че за лятото няма нужда. Юли месец на прегледа ще питам, пак. Мисля, че Биоамиката се даваше до 3-ти месец. А Биобаланса не знам до кога, но мисля и него да спрем, разбира се, след консултацията. Иска ми се всичко да спра да давам вече.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 06:39 от miki8713

# 561
На мен още в неонатологията ми казаха, че бебчетата нямат нужда от пробиотик първите месеци. Просто по лекции и групи имало подвеждаща информация и даже питаха коя води лекции и че ще се свържат с нея 😃 Казаха, че майката може да си приема пробиотик ако иска. Разбира се най-доброто е кърмата. При кърмене не се дава пробиотик в никакъв случай, няма смисъл.

Иначе в началото ние бяхме по часовник с аларма, защото, ако бебчето ревне, значи е прегладняло, а това не е хубаво. Сега си следя часовника и не винаги правя аларми, понякога чакам да се разплаче.

# 562
Да, аз също следя, за да знам кога да й давам млякото. Гледам я, че точно по часовник се буди. И й давам, но като е будна, чакам да се разплаче,  защото не винаги като й дам е гладна, почва една игра с биберона, или суче и излива всичко навън. В такива случаи просто спирам и чакам.
Не знаех, че като ревне е прегладняла, то понякога е истеричен рев, горкото.

Биобаланса ни го изписаха още от болницата. И си го давам всеки ден по 1 път.

# 563
Хм, според описанието вигантолът се дава по една капка

# 564
Да, Мики, на няколко лекции го казаха различни акушерки и други специалисти. Щом започне да плаче силно, вече е прегладняло бебчето. Трябвало да се нахрани, когато стиска юмручета, започне да зяпа, да се плези, да лапа ръчички или суче бибата усилено. Реално малко след това започва да плаче 😅 Иначе съм го събуждала да яде и като се разсъни е като прегладнял 🤣
Аз на своя глава давам по 2 капки Ойлесен. Иначе педиатърката каза по 1к..

# 565
Сега и аз да се изявя като " скъперница" хехехе. Погледнах само на нашето мляко- Лактана Био цената в този сайт, малко по скъпо е от един друг от който поръчвам- https://befit.bg/. Има доста неща за бебета, не твърдя че на всичко цените са най добрите, но за нашето мляко по добра цена не съм намерила.

# 566
Момичета, от кои камери сте доволни? Ние имаме камера, но не може да прави записи и снимки, а сме сложили карта памет. Излъчва само на живо с хубава картина, но и звукът не е от най-добрите. Така исках да имам на запис първото "мама", когато го каза несъзнателно преди няма и седмица. 😞
Вие съгласихте ли се за пожелателната ваксина Rotatex, която е през устата? Аз днес се съгласих, казаха ми, че е жива ваксина и да му дам Панадол след два часа. Иначе сложиха и задължителната в крачето.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 16:40 от Kactus

# 567
Rotatex му сложиха (дадоха) вчера за втори път плюс задължителната в крачето. Още веднъж през юли и сме готови🥳
На нас ЛЛ ни каза само ако вдигне към 38 да даваме панадол. Не е имал реакция и двата пъти след ваксините и не сме давали нищо.

# 568
И ние бяхме на ваксина в крачето днес, понесе я добре, но нещо стана много кисела следобяда и предполагам нещо я боли или някакъв дискомфорт и и дадох панадол 3мл, той е и болкоуспокояващо та малко се успокои…предната ваксина я проспа, цял ден и цяла нощ, тая бая си поплаква… температура няма за сега…

# 569
И ние днес две ваксини.
Доста е раздразнителна, и я носим постоянно. Нашата педиатърка ни каза да даваме панадол дори да няма симптоми, 2,5 мл на най малко 4 часа. И това мина...

Бтв някой чете ли като мен групите за деца родени в 2024 да види какво го чака Scream Joy

Общи условия

Активация на акаунт