Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 500
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте.. да попитам при вашите бебета и двете ваксини ли сложиха наведнъж ( задължителните) 6 Валентна и пневмококова или ще ги редуват.. Нас педиатърката не ни и пита..директно каза,че ги редува и слага по 1 всеки месец..

На моето му сложиха 4 наведнъж😊 три в крачето и една в устичката , не е драма просто минава наведнъж последиците вместо всеки месец.

# 541

Аз също ги редувам гърдите. Много рядко съм предлагала втора, защото не може да изцока напълно една, а е важно да достига до “задното” мляко- да не се нагълточва само с “предно”. Единствено когато правеше клъстерни хранения вечер съм давала и двете, че им разказваше играта тогава.🤣
Аз не го правя заради лактозата (пу-пу няма колики), а заради съдържанието на мазнини (тоест, за да се засища повече). Пробвсла съм да изцедя гърда от която не е ял 5-6мин и след това в отделен съд още 10тина мин, е има дори визуална разлика в кърмата. “Предното” мляко е много по-воднисто и бяло, докато “задното” е гъсто и наситено, а цвета лееко по жилтеникав (като каймак на прясно мляко).
За ваксините ние утре сме на втората доза- пак ще са две в крачетата и една в устичката след месец пак и после чак към годинката.

# 542
Здравейте! Някой беше споменал по-надолу в темата, че не е препоръчително да се използва слънцезащита преди 6ти месец. Миналата седмица като ходихме на преглед, педиатърката каза да използваме задължително на всяко излизане, защото слънцето било много силно. Препоръча ни на wooden spoon. Вашите педиатри какво казаха по въпроса?

# 543
Аз взех тази

Пише , че  е подходяща и може да се използва от 3ти месец, вече съм мазала Елис няколко пъти, когато сме излизали.

# 544
Относно слънцезащитната , като човек от семейство с дерматолози , това което става за бебета е wooden spoon, но по-добро и подходящо за 0 + е на биодерма PEDIATRICS. Почти всичко други са или от 3м+ или 6м+

# 545
Аз също си мислех, че този продукт на Биодерма е подходящ, но се оказа, че е с нано частици.....това е причината да спра да го препоръчвам. Една от специализациите ми е медицинска козметика. Препоръчвам wooden spoon от 0+. До скоро нито една марка МК/ДК нямаше право да отбелязва на опаковките 0+/3+ месеца и се пишеше 6+, но има определени продукти, които стават от 0+, въпреки надписа, защото той е по наредба.

# 546
Момичета, връщам се към темата за вит. Д, вие по колко давате аз 2 капки Вигантол, струва ми се много. Но си намерих рецептата от първия преглед и видях, че така пише. При вас как е?

# 547
Първоначално давах по 1 капка, след втория месец педиатърът каза по 2 капки.

# 548
На нас ни казаха по една, май за зимните месеци каза по две, ама вече забравих....

# 549
Миналата седмица като бяхме на консултацията за 3ти месец и педиатърът ни каза, че вече може да даваме само по 1 кап., защото лятото, колкото и да го пазим, все ще има леко излагане на слънце.

# 550
На нас от началото каза 1

# 551
След първия месец сме на 2 капки, педиатърката каза, че е голям за 1.

# 552
Ние от първият месец сме на 2 и продъжаваме с такава доза.

# 553
И ние сме с 2 капки на ден Вигантол, питах изрично педиатърката, каза че такава е дозата , защото няма гаранция , че ще се усвоява качествено.

# 554
Сега, да не ми излиза име на скъперница, но май открих най-добрата цена на Аптамил. Магазина е на Патриарха близо до кръстовището с Витошка, имат и онлайн. Намерих ги покрай кампанията за връщане на празни опаковки WetWipes (5 празни големи и подаряват 1 нова от малките)

https://ti-bebe.com/product-category/hrani/adaptirani-mleka/

Общи условия

Активация на акаунт