Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 512
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • Смолян
В Смолян нямаме големи жеги, но къщата ни е на високо и е на постоянен припек по цял.
Имаме пречиствател на инстант пот и като го пусна на ръчен режим на 3 и охлажда от самия въздух, та за сега така се спасяваме
Вечер все още е с боди с дълъг ръкав. Това е хубавото на планината.

# 526
За кърменето, има различна информация, но при нас така се получава, че я кърмя само от една гърда и на следващото хранене от другата и така сме от самото начало. Много рядко кърмя и от двете на едно хранене.

Днес става на 11 седмици. При мен недоспиването продължава, посвикнах, но определено ментално не ми се отразява добре. Буди ме по 3-4-5-6 пъти на нощ, търси комфорт, търси храна. Бебочето е прекрасно и ми дава сили като я погледна, но нещо ми се реве вече от целия този огромен транзит през който минавам.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 14:06 от Belronika

# 527
Точно днес и аз така се чувствам, все едно нещо не ми е както трябва, вчера си направих “ почивен” ден и бях цял ден навън с приятелка , на шопинг , на обяд, на кафе, в парка …. Без бебето, липсваше ми ужасно, но в същото време се чувствах добре… дори за момент ми залипсва безгрижния живот… но ….вече сме майки и трябва да носим отговорността .
Чесно казано физически не съм изморена, на мен ми помагат и майка ми и снаха ми много, но психически съм доста лабилна…дано е временно…
Искам да излизаме, да обикалям с нея, но тя не обича навън, не обича в количката, мрънка ми и в колата и предимно стоим вкъщи, което ме побърква…и ме изолира от живота, който имах и харесвах,  вероятно звучи много грозно, но … тук мога да го напиша без да се притеснявам от упрек.

# 528
Моли, звучи като най-нормалното нещо на света.

Аз всеки ден работя поне по 6 часа. Баща й я гледа в тази част на деня, разхожда я, спи с нея. Ако той не може - дядо й, защото баба й (моята майка) е на същия зор, като мене, с работата. Едновременно се чувствам горда, че успявам да отхвърля тази работа, от друга се чувствам виновна, че не съм с нея, от трета ме е яд, че пропускам тези мигове, когато е толкова мъничка и има нужда от нас на 100%, защото ей сега ще минат.
Отделно искам да се кача на Витоша, да отива в Италия, да изляза с приятелка, да пия аперол, да отида на фитнес, да тичам, да си бия берберина за ИР, да ям фъстъчено масло с банан, да карам колело, да видя половин ден в Маймунарника, да мога просто да стана и да изляза. Искам и непрекъснато да я гушкам и да ми е на гърдата, да я галя по главичката и по ръцете, да я целувам, да я гледам как се смее и гука. Да сме майки е сложно нещо и никой не бива да те кара да се чувстваш недобре от всичко това.

Момичета, споделям нещо, което на мен много ми допада:

https://www.lisaleonard.com/?srsltid=AfmBOorJablXN3rz-Qcz8q0u4q7 … nymNF-wI9W_uQ_Sye

Преди много години напълно случайно я открих, първо покрай блога й. Имам няколко неща от нея, сега правя планове да си поръчам пръстен с рождени камъни и още 2 тънки пръстена. Нещата й само специални и можете да ги персонализирате, което е супер яко. Мисля, че е хубаво да си правим подаръци сами на себе си, защото хората не се сещат за нас покрай бебетата LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 14:30 от Joss Stone

# 529
Главно кърмя от една гърда,другата я давам за "десерт",както една акушерка ми каза,кърмиш от една,после вдигаш да се оригне и даваш другата за десерт,ако се е наяла от другата суче 2,3 Мин и това е.
Та така си действам от началото,а вечер на бързо за 5,6 Мин изцоква от една и заспива веднага.
Спрях отдавна да изцеждам,за да си се регулират сами.

# 530
Аз също ги редувам гърдите. Много рядко съм предлагала втора, защото не може да изцока напълно една, а е важно да достига до “задното” мляко- да не се нагълточва само с “предно”. Единствено когато правеше клъстерни хранения вечер съм давала и двете, че им разказваше играта тогава.🤣

# 531
И при мен цока от едната, много рядко и от двете. Спрях да се изцеждам, макар че точно днеска много се бяха напълнили, защото ащна вечерното хранене яде малко.
Защото яде от гърдите и както ви споделих не искаше от шише (дали заради биберона или заради замразената кърма) и няма как да я оставя за повече от 2 3 часа, а ми се иска малко време да прекарам отделена от нея, но в други моменти не искам. Единствено събота или неделя мъжа ми я разхожда в морската градина, докато аз съм долу на плажа да се попека за 1,30-2 часа и то сама и пак доста се зареждам така.
Иначе сме сутрин от 10 до към 12-13 на разходка и после от 5-6 часа ако можем пак излизаме малко. Седи си в количката, изкарвам я като седна на пейка да погледа и да я погушкам, слушам аудио книги, рядко се уговарям с някого да излезем, особено с това кърмене, не че няма варианти, ама и е много жега по обяд. Сега лятото като стане по-горещо даже се каня от 6 до 9 да излизам и после пак вечер.
Смятам да взема преносимо вентилаторче за количката или като пътуваме с колата, че климатикът в колата хич го няма.
Иначе ще пускам климатик в стаята, няма как, само тук е климатикът, но като е на ниска степен и се почиства редовно смятам, че не е проблем.
Вечер спи само по памперс в чувалчето.
За юли месец резервирахме за 2 нощувки едно хотелче в гората, нямам търпение. Само дето майка ми ме наплаши за кърлежи и сега не мога да спра да го мисля.

# 532
Mollshein, на твое място бих пробвала слинг

# 533
Mollshein, на твое място бих пробвала слинг

😢 пробвах, постои 10мин и започва да плаче , всъщност тя циври и недоволства !!!
Все си казвам , че е още малка затова, много се надявам като минем сега живи и здрави 3-4 месец да стане по социална и любознателна и да не иска да стои само вкъщи, хубавото е, че сме в къща с голям двор и сега купихме шатра с голяма градинска люлка, чакам да я сглобят , та се надявам поне там да й хареса😂 все се надявах да прилича на мен, да обича да обикаля, уви на бащичко си е…домошар….

# 534
Здравейте.. да попитам при вашите бебета и двете ваксини ли сложиха наведнъж ( задължителните) 6 Валентна и пневмококова или ще ги редуват.. Нас педиатърката не ни и пита..директно каза,че ги редува и слага по 1 всеки месец..

# 535
На втория месец ни сложи 2 ваксина+за ротавирус. След месец ще ни сложи 1 ваксина+за ротавирус

# 536
И при нас сложиха двете наведнъж + ротавирусната, а сега тази седмица сложиха една + ротавирусна.
Следващия месец май пак са две наведнъж и доколкото разбрах после чак на годинката има ваксина. Изненадах се, защото сякаш с баткото ходихме повече месеци един след друг.

# 537
При нас по една слагат + ротавирусната, обаче сме с 1 месец назад.
Ето линк за имунизационния календар : https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

# 538
И ние сме с месец назад и живот и здраве началото на юли ще започнем с ваксините. Това означава ли, че точно на същата дата след месец се прави втория прием? Защото личната тогава е отпуска и се притеснявам да няма още забавяния.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 23:05 от Мануна

# 539

Аз също ги редувам гърдите. Много рядко съм предлагала втора, защото не може да изцока напълно една, а е важно да достига до “задното” мляко- да не се нагълточва само с “предно”. Единствено когато правеше клъстерни хранения вечер съм давала и двете, че им разказваше играта тогава.🤣

Общи условия

Активация на акаунт