Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 506
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
На нас ни изписаха Ойлесен по 1 капка от 20-тия ден. Имало е дни да пропусна, но напоследък му давам по 2 капки в устичката или млякото. Една капка е 400IU, а той е голям и ми се струва, че една капка не е достатъчна.
Скрит текст:

Аз съм ужасна майка и съм много притеснена....оставих бебчо на подложката за повиване, докато му приготвя млякото и през това време се е изтласквал с крака нагоре и е паднал на земята по корем. Височината е 50 см., върху балатум. Татко му веднага го е вдигнал, огледахме го целия, веднага си изпи млякото, че беше прегладнял.....бяха минали почти 5 часа от вечерното му хранене. Изпи си всичко, оригна се, дори сега се смее и си лапа ръчичките, гледка си. Звънях на педиатърката, но не вдига...на някоя от вас случвало ли се е да падне бебчето 😞

# 511
Кактус, запази спокойствие. Голямата е падала от дивана като бебе. Нямаше последствия. Следи се дали има загуба на съзнание и трябва да не спи веднага.

# 512
Кактусче, не познавам майка, която да не ми е казвала, че бебенцето й е падало Heart

# 513
Кактусче рано или късно се случва. Първият път е най-стресиращо за нас. Не можем да ги опазим напълно. Недей да мислиш, че си лоша майка.

Аз преди няколко дни бях оставила малката на активната гимнастика за да и направя ядене. С краката се изтласкала и главата и беше в шкафа с книги. Да на пода е, не може да падне, но пък все ще се намери къде да се удари.

# 514
Благодаря ви, момичета 🤗❤️ Бебчо е добре и това ще ми е за урок. 😁

# 515
Момичета, пила ли е някоя бирена мая за лактация? Има ли някакъв ефект и знаете ли как се приема? Пиех Лактил и чай на Хип, като свършат се си викам, че положението се е урегулирало и мъките започват на ново....

# 516
Мами, напоследък забелязвам,че бебка иска да гледа и като я взема на ръце си гледа, много е спокойна,обаче...ми тежи и не искам да се учи така.
Коша на количката има за регулиране на матрачето,мога да го повдигна но се притеснявам,че не е ок, положението става полулегнало...вашите кошове имат ли такава опция и правите ли ги така? 🤔

# 517
Аз си я вадя от количката и си я гушкам. Даже така спим понякога в парка. Толкова бързо ще мине времето, в което ще мога да я гушкам така, не искам да изпускам нито един момент

# 518
При нас понякога плаче, ако е легнала. Не зависимо дали е в коша или съм я гушнала в мен. Иска да е изправена и да разглежда. За сега я нося на ръце, но още е малка и за няколко минути не е проблем. Шегувам се, че ще стане голяма клюкарка.

# 519
  • Смолян
При нас понякога плаче, ако е легнала. Не зависимо дали е в коша или съм я гушнала в мен. Иска да е изправена и да разглежда. За сега я нося на ръце, но още е малка и за няколко минути не е проблем. Шегувам се, че ще стане голяма клюкарка.
Ние на нашата и казваме Кокорчо.
Все да види, да огледа.
Взимам и нося постоянно, защото това време няма да се върне.
Дори за вечерен съм заспива от изписването в ръцете на баща си. Просто я взима, гушка и за 5 минути в готова. Знае си вече рутината и като се наложи да отсъства е шоу у дома.

# 520
Аз днес започнах да чета книгата Чудните седмици. Още съм в началото, но за сега ми допада как  описват скоковете и какво се променя за бебето. Има и информация  какво да правиш при всеки такъв скок и др.

Кактусчето е сложила информация в първият пост. Важно е обаче да изчислявате седмицата на бебето спрямо термина. Не е от значение кога е родено, а кога е термина. И да успокоя някой, ако има дете, което се нуждае от повече внимание:
Скрит текст:

# 521
То и аз искам да си я гушкам и да я вадя,но тя все е с мокра глава,а при нас има студен вятър тези дни и ме е страх да не настине.Точно така се беше случило като беше на 1м,разболя се и бяхме в болницата 🫤
Другото е пък ако няма вятър,слънце я хваща,ако съм тръгнала по работа нещо.
Аз си я мажа,но не мога на 100% да опазя.

# 522
И наш Ники е голям любопитко, но и мен ме е страх да го изваждам от количката заради силното слънце. Само вкъщи си се носим или ако е плътна сянка навън. През деня предимно спинка в мен. Но сега в жегиге малко се притеснявам да не го претоплям като го гушкам. Вие охлаждате ли се вкъщи? Климатик няма да му пусна със сигурност, но се замислям за някакъв вентилатор🥹

# 523
Ние от едната стая, охлаждаме другите две стаи, и е супер. И мен ме притеснява, че като я държа я претоплям, като сме навън, но обикновено има и ветрец. Ако почне да се криви я слагам веднага в количката или ставам да я разнасям малко. Очарована е от листата на дърветата, гледа ги в захлас.

# 524
Гушкаме си я поне по 4 часа следобед. Не не съм супер гореща, но съпругът ми е и не е имало проблем. В едната стая пускам климатик, другата е сенчеста и не е проблем, държим 24-25 градуса, но в хола става 27 и няма как.
Иначе листата и дърветата са голяма любов.
Вчера купих и една въртележка за креватчето на tiny love - няма такава радост, тази сутрин откара 50 мин да го гледа и да рита и гука. Simple Smile

Момичетата, които кърмите - децата от двете гърди ли взимат? През нощта последните дни пие само от едната, аз после сменям, но явно сутрин не е кой знае колко гладна и гърдите ми бая се подуват и стават даже твърди. Цедите ли?

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 10:23 от Joss Stone

Общи условия

Активация на акаунт