Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 509
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Глюкозата не помага за апетита 😁 Единствено сладкият вкус на водата кара бебчетата да я пият. Едно време на бебоците са слагали захар във водата, за да я пият. Все пак кърмата е сладка и така ги залъгват да пият и вода.
Мики, аз също почти винаги си хапвам с почивки 🤣 бебчо обаче прилича на баща си 🤣🤣🤣

# 496
Вчера претеглих нашата мадама, 5900гр на 2 месеца и 20дни, претенция голяма е, когато е в настроение цялата къща разбира, гласовито гукане, пищене, радване на всичко, дори когато не й обръщам внимание издава силни звуци да ми го привлече, но когато нещо не й харесва, вече и комшиите разбират, при нас си остава този рев до захлас за всичко, няма мрънкане , директно рев до червено….
Има моменти е много гладна вчера дори изяде 210мл на едно хранене, чак се притесних искаше още и още…
Вода не иска да пие, когато и разтварям хомеопатия в нея я пие с желание, защото и сладни…явно като мен обича сладичко.
Приспиването е само на ръце, не заспива по друг начин, което ме притеснява, но пък взех да я усещам кога й се доспива и веднага я взимам за 5 мин е готова, но иска да съм до нея , не знам как ме усеща, но стана ли и тя се размърдва…
А за целуването, няма страшно нашите бузи са големи, не можем да се сдържим без целувки🥹😂 нищо й няма, щом сме здрави не е проблем, да свиква, няма в инкубатор да я гледаме я, трябва и имунитет…
Главата още не я държи стабилно, изправя я , но на почивки, иска да се обръща , но още не може…не обича по корем, гимнастиката ни е голям проблем, мързи я 🧐
Не й давам зор за нищо, когато детето е готово ще си покаже, живи и здрави не съм от хората , които държат на всяка цена детето да прави това , което трябва в тази възраст, ще го направи когато иска…за всичко съм така…а и така ме посъветваха да следвам желанието й, а не статистиката.

# 497
Ние сме 55 см, но сме 4750 на 2 месеца и 9 дни.
Пълнолуние, отидете на гастроентеролог, може би е скрит рефлукс.
След лечението Ана се успокои, вчера спа много и днес със ставането се завъртя по корем.
Не й харесва да седи по корем, но гледах клипчета, че има начини да я носиш с ръце, за да подпомогнеш и вече е много по-стабилна. Иначе е супер подвижна и предполагам, че и това е една от причините да не качва.

# 498
Здравейте, момичета. Нямам много време да пиша, но Ви чета. Ние вече сме 58см, при условие, че се роди 46 см, теглих я тази сутрин 4,780 кг, а бяхме спаднали до 2,360 кг. Тези дни е изключително гладна трудно изчаква 3тия час, особено ако е яла кърма. Аз й давам 700 мл. 7х100 мл, изчислявам дозата по формула, не искам да я прехранвам, хапва си и през нощта. Тези дни съм притеснена за формата на главата на малката, издължена е, педиатърката каза, че ще се оправи, само да я въртя в леглото, но аз четох много страшни неща в Интернет и търся подходящ лекар сега. Иначе за времето по корем аз купих от тези сензорни карти, малката е много впечатлена и се задържа по дълго , слагам я върху възглавницата за кърмене, много се вдига и когато е върху мен.

# 499
Върху нас се вдигат лесно, защото центърът на гравитацията е изместен и е по-надолу от главата, докато на пода е на една плоскост и им е трудно. На нас също се брои, така че смело ги слагайте на гърдите.
Ние сме 5 300, като см вероятно сме към 55-56.
Не меря колко яде, тази нощ ме буди три пъти, вчера 2. През деня определено яде по-малко и е станала някаква много драматична на гърда, явно струята й е силна и е едно реване и гърчене. Направо ми писна. Дано да е период, а не за постоянно това.

# 500
Molishein, все едно моят дундьо описваш 😃 Същата работа с гукането и плаченето 🤣🤣🤣 Вчера докато нещо протестираше и каза "мама" 🫨 Знам, че е несъзнателно, но с татко му бяхме шастисани, защото бяхме до него, когато го извика съвсем ясно. Представям си, когато започне да говори....на майка си се е метнал по това 🤣 Аз много говоря, хаха. Днес правим втора месечинка 😍 Теглихме го 5600/5700 с леки дрехи и сух памперс, височина 60-61см. Май е добре 🤗 Равносметката е почти 2 кг. и 6 сантиметра за два месеца от раждането. 🩵 Аз много се бях притеснила, че е малко, но той се роди голям все пак и педиатърката, както и Гери ми каза е напълно нормално това развитие. Другата седмица сме за ваксини и малко се притеснявам. Кърмата ми падна на 10-15мл. на цедене, но и кърмя от време на време, не знам колко суче. Задължително едното кърмене е 02-03ч. през нощта. Ако смятам готовият разтвор АМ, излиза 860-900мл. за денонощие.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 09:48 от Kactus

# 501
Здравейте, момичета. Нямам много време да пиша, но Ви чета. Ние вече сме 58см, при условие, че се роди 46 см, теглих я тази сутрин 4,780 кг, а бяхме спаднали до 2,360 кг. Тези дни е изключително гладна трудно изчаква 3тия час, особено ако е яла кърма. Аз й давам 700 мл. 7х100 мл, изчислявам дозата по формула, не искам да я прехранвам, хапва си и през нощта. Тези дни съм притеснена за формата на главата на малката, издължена е, педиатърката каза, че ще се оправи, само да я въртя в леглото, но аз четох много страшни неща в Интернет и търся подходящ лекар сега. Иначе за времето по корем аз купих от тези сензорни карти, малката е много впечатлена и се задържа по дълго , слагам я върху възглавницата за кърмене, много се вдига и когато е върху мен.

ЦВете, според мен е рано за притеснения, малка е още, ще се оправи главичката сигурна съм, сега са си още много бебета, до 3ти месец са като вътреутробни , но навън .😇🤣
След това започват да се издигат в ранг човечета и нещата си идват на място, дай малко време на времето ☺

# 502
Цвете, за формата на главата и аз бях притеснена. Питах педиатърката, каза, че според е наред,  но ме прати при доц. Ралица Василева за мое спокойствие. Питах и Фурлакис, каза "физиологично е, ще го израсте, няма нищо притеснилно". Ще видим и доцентката какво ще каже на трансфонтанелна.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 13:48 от Мануна

# 503
Miki, доколкото знам на тази възраст е съвсем нормално да си лапат ръчичките и не е добре да се тика биба в устата. Едно, е е като успокоение и при глад, второ е, че така почвали да опознават себе си в един момент.

# 504
Момичета, които кърмите, аз пробвах различни чайове, моята кърма леко се увеличи от Лактеса, но аз гледам да го пия в максимално количество по 6 чаши на ден. Дохранвам я, но намалихме АМ. Може да пробвате.

# 505
Miki, доколкото знам на тази възраст е съвсем нормално да си лапат ръчичките и не е добре да се тика биба в устата. Едно, е е като успокоение и при глад, второ е, че така почвали да опознават себе си в един момент.
И аз така знам от психолог, да ги оставяме да си лапат ръчичките е важно, аз затова и ги мия всеки ден

Хич не обичам чай, но откакто кърмя ексклузивно, тече повече. Просто колкото повече кърмиш, толкова повече кърма има и обратното. Но ако тръгне да намалява, ще пробвам и чай...

При нас последните вечери един пурпурен рев от нищото, по 3 часа се приспиваме и успокояваме...

Изслушах аудио книга на име Matrescence. . Много ми помогна да разбера какво ми се случва емоционално, откакто станах майка. Авторката говори за този преход като за „второ съзряване“ – нещо като юношеството, пълно с противоречиви чувства, съмнения и открития за себе си. Много ме успокои идеята, че е нормално да се чувствам объркана и че промяната е част от пътя към нова, по-зряла версия на себе си. Имам чувството, че всички се вълнуват как е бебето, но нас майките не ни бръснат за... сещате се... предвид какъв товар отнасяме

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 13:40 от Belronika

# 506
Момичета, да съгласна съм за бибата и ръчичките. Инстинкта ми говореше точно това, което казвате, но майка ми ме убеди, че не било хубаво да си лапат ръчичките и аз сложих биберона. Тя й го тикаше в устата, казвах й, че не искам, но ми се казва, че аз нищо не знам. За пореден път се убеждавам, че трябва да слушам инстинктите си.

# 507
Аз помолих свекървата да не целува бебето по ръцете, защото вече ги лапа и уж прояви разбиране. По главата я целува и по крачетата.
Майка ми пък не целува бебето точно защото я е страх да не я зарази нещо.
Това, че в момента не са болни, не означава, че не пренасят нещо, не че не могат бебчетата и от нас да хванат.
По принцип я оставям да си лапа ръцете, бабите се карат и пред тях и аз махам ръката от устата, иначе оставям.
Вчера сложиха 1 ваксина + ротавирусната, доста плака, но пък и бързо отмина и заспа, дремна около 30 минути и пак си беше същата.
Ще видим кога ще сложат другата задължтелна.
Снощи вдигна температура 38 и дадохме Панадол, днес е около 37, правя компреси на главата с вода. Иначе си е активна, яде, играе, смее се.
На челото като меря е по-ниска от температурата отстрани на главата, при вас как е?
Колко време е нормално да са с по-висока температура след ваксината, забравих да питам личната?
2рия месец я претеглиха 4,680 55 см +2 см от предния месец и + 700 грама.
Сега 3ти месец +2.5 см и +800 грама

# 508
Нормално е да вдигне температура в следващите 48 часа.

Аз също не давам да ми целуват бебето, освен по главата отгоре примерно.
Иначе аз я целувам цялата, ям й ръцете и т.н., обаче ние все пак се кърмим, тя ми е постоянно на гърдите, така че не ми е толкова притеснено от мене си.

Мисля, че е ясно, но ако някой има херпес, без значение сега избухнал или зарастнал, въобще не му давайте да се доближи до бебето. За нас същото важи.

# 509
Мами имам важен въпрос :
На вас вигантол ли ви предписаха да давате, по колко капки ?
На мен ми казаха по 2 капки на ден, но сега реших да включа нов пробиотик много похвален H-biota Kolicare , четох в съдържанието че съдържа и витамин Д(400mg) което е препоръчаната доза за бебета и да не се дава допълнително, но аз досега й давах 2 капки вигантол като 1 капка е 500, което прави 1000mg , което всъщност ме изненада, не знам какво да правя , да давам пробиотика и 1 капка или да спра вигантола изцяло, само H-biota Kolicare да давам…
Много се обърках , защо са ми изписали 2 капки ???
Не е недоносена, 3350гр се роди… според мен това е много голяма доза …
Ще питам и педиатъра в понеделник , но да си сверя часовника и тук с вас !

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 20:03 от Molishein

Общи условия

Активация на акаунт