Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 513
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Изяжда по 50-60мл най-много, ако яде по-начесто. ЛЛ каза да слагам малко повече АМ без да увеличавам водата. Ще видим дали това ще помогне. Днес я мерих с новият кантар 4370 грама …

# 481
Луничка спокойно, нашата от 150-180мл падна на 120мл, предполагам от жегата….
Момичета днес й сложих въртящата се играчка на кошарата, досега не се заглеждаше много и не я слагах,  обаче днес направо ще счупи леглото от подскачане, гукане, пищи чак от кеф…аз стоя и гледам чак не вярвам на очите си, такъв интерес….

# 482
На мен също ми се струва, че Радост яде по-малко, но не мога да съм сигурна, защото вече не я меря при храненето. Със сигурност през нощта яде с по-голяма охота, предполагам защото е полу-заспала и не й идва да прави щуротии Simple Smile

# 483
Луничке, ние от 2 седмици не качваме и яденето рязко се влоши. Голямо дърпане, борба и рев на всяко хранене. Ходихме на гастроентеролог и ни насочи към проверка на юздичката. Оказа се, че и горната и долната са къси и сега сме записали час за 1 юли за консултация с хирург. Междувременно сме на премляко и от него започна да качва. Имаме голям проблем и с рефлукса, но от антирефлуксните млека сме на тотатлен отказ - от тях изпива 10 мл. Гастро тус даваме много трудно и гастроентврологът ни посъветва да го слагаме в млякото и като че ли е малко по-добре. В момента сме 4700, като Ани качи за 2 дена от млякото около 150 гр. Лошото е, че било много натоварващо за бъбреците и не трябва да сме мн дълго време на него.

# 484
За тази юздичка все се каня да питам ЛЛ дали може тя да провери дали не е проблема в това, но все забравям. Ще я следим сега с кантара и ако няма покачване по 25 гр на ден ще я завеем при лекарката. Иначе след седмица сме на ваксини. Знам, че от жегата може да не ядат толкова, но все пак да не качва не мисля, че е ок.

С ММ си говорим, че е взела ината и на двамата и го е умножила по 1000. Аз съм доста злояда, но си похапвам добре, просто не ям много неща.

Сега и дадох пак да яде, час и половина от последното ядене и се отчете с едни 40мл …

# 485
И при нас много не харесва да седи по корем ако я сложа на леглото, но й е хубаво като е в мен. Днес става на 3 месец и се обърна сама нацяло, при предните опити се завърташе настрани само.
Днес накупих хомеопатията за запек, но тя си свърши работата и без нея, така че остава за всеки случай.
И при мен днес не искаше много да седи в количката, но мисля, че беше заради корема. Повдигнах малко матрака на количката, има функция за антирефлукс и се успокои, не знам дали заради това или беше съвпадение.

# 486
Някъде бях чела, че 3тия и 4тия месец са най-трудни май предусещам истина..😅
Оо недей така, нали бяха 6та до 8ма седмица...

И Искра е с къса юздичка, не знам за хирург, Хедра каза да изчакаме да видим как ще я израсте, но докато не пречи на храненето бива

Резервирах 5 дни в Гърция в края на септември като ще става на 6 месеца да си имам нещо, което да си чакам лятото Joy

# 487
Оххх, само моят юнак ли е все гладен 🤣 утре става на два месеца, а от седмица още вдигнахме дозата, няма изхранване 😃 Никъде не намирам Аптамил на промоция....
Колко качиха бебчетата ви от рожденото тегло до втория месец 🤗 Като килограми и височина 🌻
Аз пък нямам търпение да стане на три месеца, че да спрат коликите 🤣 някои дни е супер, други плаче

За зъбките ми препоръчаха Осадент пилули, много били доволни 😊
Луничке, не е добра идея да се увеличава АМ за сметка на водата за разтваряне. Задължително през деня ѝ бутай в устата шише с вода. АМ води до дехидратация на организма, за това и никога не се пълнят лъжичките с връх, а се изравняват преди да се сложат в шишенцето. Явно педиатърката не е наясно с този факт.....особено в жегите това е много опасно.

# 488
Ние пораснахме за два месеца с 4 см, и точно 2 кг е качила. Роди се 50 см и 3180 г, сега е 54 см и е към 5200. Нашата вече я усещам, че не й стигат тези 130 мл на ядене, огладнява  на 2.5 ч, рядко издържа на 3 часа, с кърмата няма проблем. Издържа малко повече от 3 часа, а и давам от нея 120 мл.

Аз също нямам търпение да стане на 3 месеца 🤣. Ние вече нямаме колики, но почна да се криви, ако не е спала и реве от инат. Усещам как ще ме разиграва и мен, и баща й.

# 489
Аз и давам и вода отделно, но след като се наяде и не иска повече храна.  Иначе много малко отгоре слагаме АМ. Говорим за 1/5 лъжичка и то не на всяко хранене. Това е временно за да видим дали ще започне да наддава докато ЛЛ си дойде от отпуск. А и тя много често хълца и даваме вода, ако е яла.

Днес я мерихме и е 4,440 😔. За днес е яла 500мл готова АМ.

Това кремче за венците ни го бяха подарили на едно събитие и ще го тестваме, като му дойде времето.

Само нашата ли се е научила да бута с езика всичко, което и попадне в устата. Голяма борба е с храненето. С бибероните също го прави. Имам чувството, че стачкува.

Днес и закачих играчка за коша на количката и много му се радва. После я сложихме по корем и да прави упражненията и голям рев падна. 30мин не можем да я успокоим.

# 490
1/5 лъжичка нищо не е, аз помислих, че става въпрос за цяла лъжичка 🫣 Радвам се, че се справяте с водата. Юнакът ми буквално само си изплаква устата и започва да се мръщи, много рядко да го излъжем да засмуче повече 🤣 10-20мл вода на ден изпива, което е малко, но пак е добре. Аз май трябва да започна да гледам количеството на готовото мляко 😃 Само по вода излиза около 800-810-820, значи трябва да добавя още едни 70-80мл. към тях от готовото количество. 😅 Само, ако е спал повече, тогава падаме на 700 мл. вода преди разтваряне на АМ.

# 491
Трябва да отбележим, че с третия месец нещата не стават по-лесни само по-интересни. 😃 Коликите определено отминават, НО започват да опознават света и всяко нещо за тях е ново, съответно изпадат в състояния. Започват да имат предпочитания, интереси, социални умения и става шоу. Та много чести всички новости за тях водят до рев и кофти фази през които преминават (както нашият юнск с количката 🥲). Та понеже ние сме вече почти на 3 месеца, спокойно не става по-ленсо само по-весело. 😆
П.с
За стоенето по корем и изобщо всякакви двигателно-развиващи упражнения стигнах до извода, че бебчето трябва да е спокойно- да не му се спинка най-вече, за да се справят и да не киселеят за това и най-подходящия момент е след вечерния сън, когато са добре отпочинали.. При нас това работи, а ако го усетя, че почва да недоволства не го закачам.

# 492
На нас физиотерапевтката каза преди всяко хранене да я слагам по корем. Може да е за 5 мин, но да го правим. За другото упражнение, което пак е по корем и подпираме с ръце крачетата, за да се изтласква напред го правим по 1 път на ден. Последното най-много не го харесва и голям рев пада.  Но за нашият проблем е много важно да заякне врата и да започне да си върти главата при спане, че е доста крива.

Кактусче, нашата си изпива едни 20-30 мл на ден, но понякога се мръщи на водата, друг път си пие добре.

Днес си поръчах книгата Чудните седмици и ще видим какво пише в нея. Но по съдържанието пише, че сега в 12 седмица имаме скок.

# 493
Момичета, плаче ми се от моята си тъпотия. Дойде бабата на нашия бебчо и веднага започна да го целува по бузите и по ръчичките. Точно където аз не искам да го целуват...и направо не мога да мигна, главата ме боли, пак ми става лошо от притеснение.  Нищо не казвам, не ми е удобно да й правя забележки, моля ви, кажете дали е опасно, или ако е здравичка, няма проблеми. Благодаря ви предварително

# 494
Мила, няма проблем, ако бабата е здрава. Аз и баща й я цункаме непрекъснат по бузката, челото, ръчички крачета. Ръчичките, не по дланите, обаче, защото все пак в началото особено си ги слагаше в устата. Забелязала съм, че вече става все по-рядко. Като я видя, че слага ръчички в устата, веднага махам и слагам бибата. Засега се отказа да си смуче палеца. Като е гладна или иска да се успокои, а няма биберон, слага ръчички в устата, така разбирам, че най-вероятно е гладна, оказвам се на 90 % права.

На мен това слагане по корем ми е голяма мъка, всеки път плаче, после не мога да я успокоя половин час. Ама я слагам 1-2 пъти на ден. Вчера най-после си надигна доста главата за няколко секунди и после започна да реве. А като реве, не знам дали има смисъл да продължавам да я държа по корем. Иска ми се да е спокойна.

Луничке, давали ли сте й глюкоза в началото. Ние първия месец вместо вода, давахме глюкоза, има 5 % глюкоза, останалото е вода, но подслажда водата и нашата я пиеше. Според мен това помогна и за апетита, но може и само да си въобразявам. Най-помогна, непрекъснатото бутане на шишето, когато реве. Ако не успее да доизяде, млякото, например от 120 мл, остане 50-60, изчаквам 1 час и й го давам. Нямаше протести, изпиваше си го. Понякога количеството делях на 3 части, на час по колкото пиеше, после пак и пак й давах, така успяваше да си изпие всичко, повечето пъти. Баща й вика, че прилича на мен, яде на почивки 🤣. Аз хапвам, почивам си от храната и после си дояждам.

Общи условия

Активация на акаунт