Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 521
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
И аз имам въпрос относно разходките с количка.
Нашият юнак от раждането си до преди 2-3 дни букавлно нямаше никакъв проблем с разходките (спинкаше си по 2-3 часа навън, е случвало се е да проплаче, но нещо моментно без да има голяма драма).
 От 2-3 дни обаче нещо се случи и това бебе не желае по никакъв повод да е в количката… дали е някакъв период??
Излезем ли навън се почва един рев до почервеняване и не спира докато не го взема на ръце (няма бял шум, залъглака, вода нищо не помага. Също няма колики- вкъщи се смее, игрив е). Не мога да си обясня на какво се дължи тази рязка промяна.. да отбележа изкарваме го (пробваме) сутрин рано или надвечер не в жегите. Замислих се да не му пречи светлината, но и това няма много логика предвид, че до сега не го е притеснявала..🥹
След малко повече от седмица прави 3 месеца. Някъде бях чела, че 3тия и 4тия месец са най-трудни май предусещам истина..😅

# 466
Благодаря за отговотите, момичета. Аз вчера питах дали да продължавам с две капки вит. Д и ми итговори да продължавам и лятото така.

# 467
Миналата седмица на една онлайн лекция педиатър обясни, че дозата витамин д през лятото не се променя.  Причината е че бебетата не трябва да ги излагаме на слънце, няма как да си набавят витамин от слънцето.
Пипилота,  да не се е уплашил нещо?
При нас само количката е спасението.
Още нещо се сещам за слънцезащитата , не се препоръчва преди 6 месеца. Добре е да ги пазим със сенници,  чадъри и на сянка.

# 468
И нашата нещо последно време не я иска количката, замислих се да не й е топло…уж и отварям прозорците с мрежа…вчера реших да излезна на кафе и да хапна навън , е познайте ….звънях на майка ми да идва да си я прибира по спешност, аз просто си останах навън…тя не спря да реве, чак ме хвана срам от хората , които просто си се наслаждаваха на кафето ….сложа ли е в количката почва едно мърморене, проплакване и циврене, не я ли взема…рев до захлас
Те май всички бебета по един калъп са правени 😂😂😂

# 469
И нашето е така по отношение на количката от седмица насам. Не че е живяла в нея, но беше приемлив вариант, особено докато я возиме. От около седмица е някакво чудо, макар че днес като че ли беше по-добре. Може би е някакъв период, не знам. Всеки ден е ново двайсе Simple Smile

# 470
И на нас педиатърката ни каза да продължаваме с дозата вит.Д до една годишна възраст.

При нас се случи същото, но със столчето за кола. Нямаше преди никакви проблеми да се вози в него, но забелязвам последните дни и е страшно некомфортно. Пробвах всякакви начини за нагласяне, ама безуспешно.

Аз имам друг въпрос, вашите бебчета успяват ли да стоят на tummy time вече? И по колко време ги оставяте?
Нашата се съпротивлява докато не я обърна. А понякога просто си лежи върху коремчето, като си извива главата на едната страна и тогава няма драма, може да си полежи така 30мин.
Това се случва само ако я сложа на по твърда повърхност. Иначе върху гърдите повдига главичка, или ако и помагам аз. Не знам дали е много мързелива или има някакъв проблем, но вече сме почти на 3месеца и това малко ме притеснява…

# 471
Здравейте,
Всички вече сме във филма Simple Smile рядко пиша, но когато мога ви чета. Много ме успокоявате.
Нашата госпожица спи в гнездо през нощта, през деня ако спи е в нас. Много рядко да поспи за 20 мин. В люлка , гнездо или в креватчето и.
Хапва по 4 пъти … ( може би е малко) по 5 лъжици ам ( на хип сме). Бих казала, че нямаме режим. Горе долу последно хранене е към 20ч. И се буди към 4-5 ч.
Когато излизаме с количката рядко заспива в нея. Малко завиждам на майките със спинкащи бебоци  в количките Simple Smile
За шишетата, мога да кажа, че с първото ни детенце изпробвахме доста марки на пазара и накрая хапваше най добре от Д-р Браун. Но сега не открих шишета с обикновеният биберон .
 Сега малката яде от авент , но обикновеният биберон. Имаме цял комплект от тези тип зърно, но си беше голямо мъка с тях и бързо взехме други. Имаме и Томи типи също, но за момента обикновеният авент е екстра. Често след храна повръща по малко, най често когато се напъва( примерно от газове, когато ще има номер 2 в памперса или нещо я мъчи). Струва ми се, че коликите отминаха, надявам се да съм права. Да питам майките с две дечица, случвало ли се е да излезе зъбче на 3 месеца. Долу на венеца има две бели черти … ръката и е почти постоянно в устата и редовно си я бута и в бузите и сякаш към носа..
Витамин Д и ние продължаваме, въпреки, че фонтанелата е много малка и не знам какво ще каже сега на прегледа .
И аз си мисля, че може би им е топло в количката . Вчера махнах всичко , което може да задържа някаква топлина и чак тогава се успокои.
Желая по спокойно бебчета, за да може и ние да сме спокойни и приятни разходки.

# 472
Ягода, при нас е същото. Ако го взема на ръце, вече държи врата изправен. Върху гърдите ми ако лежи, вдига и главата и гърдите. Но по корем на повивлника се върти на ляво и дясно и реве основно.

# 473
Не съм забелязала да се е стреснал от нещо. По скоро забелязвам напоследък, че дремките през деня са му почти мираж ако не го приспивам на ръце/гърда.
 Та явно е в някакъв период в който не може да се успокои и заспи сам и пада рев докато не получи ръце или гърда, а в количката със сигурност му се доспива много. Щом има и други бебоци в това положение се надяам, че е период и ще отмине.👌🏼 ще го пробвам с ергономичната раница, въпреки че и в нея плаче при поставяне..
На коремче стои и много добре си кординира главата вече. Повдига и гърди даже ако го оставя може да се заъврти от по корем настрани, но малко се хвърля рязко и го пазя .😅

# 474
1-во нали не е хубаво да се излагат на слънце и за това вит.Д си остава да се дава,обачеее моята хубавица и тя така нещо напоследък в количката не и е добре,и я взимам на ръце,купих и една голяма шапка,обаче пак слънце има да я хване,гледам да вървя по сянка,ама все ръчичка,крак ще попадне на слънце,мажа я със слънцезащита,как да я опазя на 100%-не мога.При вас как е?
2-ро за количката мисля,че и е много горещо,като я вдигна направо гърба и ври, гледам да излизаме преди обяд,после след 18ч,но пак е жега.
И забелязвам,че вкъщи си спи по-спокойно,на по-прохладно по 2 часа си ги прави.
3-то мисля,че вече им е скучно да гледат само един кош или небе 😀 и аз да съм и на мен ще ми е, направо нямам търпение за другия кош,да си гледа,да изучава света,че ми натежава доста а и искам да я пазя от слънцето,че е силно.

# 475
Момичета, ние сме с контактно спане всеки следобед. Поне 4 часа спи. На мен ми е супер да си я гушкам, не ме е страх, че ще я разглезя за момента. Вечер и през нощта си е в кошарата.
Ако нямате притеснения, пробвайте така. Особено, ако дребните не спят много през нощта, ако не си наваксат през деня стават много нервни, което си е нормално

# 476
И нашият може да откара 2-3 часа в мен и си го гушкам през деня (много честно така спинка, въпреки че сега в жегите го оставям в кошарата му след като заспи и спи спокойно). Вечер пу-пу спи добре с 1-2 кърмения на разсънване. Просто този обрат с количката малко ме шокира.. 😅, но явно е фаза и да наистина стават много любопитни. Може би вече могат да плачат и защото им е скучно..

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 23:35 от Pipiilotaa

# 477
Момичета, идвам с въпрос за АМ. Не мога да овладея това повръщане и вече не издържам. Вчера бяхме на консултация, наддава си добре според педиатърката и изобщо не се впечатли, макар и в кабинета да повърна пред нея. След като попитах дали да не сменя АМ ми препоръча Новалак AR, но не го намирам никъде. Сега и аз макар и да знам, че не е правилно ще търся варианти да сменям млякото. От болницата е на Хип и други проблеми освен повръщането и газове като цяло няма. Чета, че повечето сте на Аптамил, но виждам, че има доста варианти. Как да избера? Не държа да е антирефлуксно, защото знам, че запичат, а моето бебе така или иначе се изхожда на два дни. Какви опасности всъщност крие смяната на АМ на своя глава?
Здравейте! Дано да ви помогне това което напиша! Моето бебе е недоносен и пиеше ПреНан етап 2 - от него започна да повръща като на фонтан и от неонатологията докторката ни каза да го сменим на Фризовом 1, от два дена е с това мляко и не е повръщал! Ака си всеки ден по 1-2 пъти. Не се е запечил. Директно преминах с новото мляко не съм смесвала (просто така ми каза д-рката да направя) . Може да имате рефлукс...

# 478
Чела съм и за други бебета, които отказват да се возят в коша за новородени , но нямат проблем с другият кош за след 6м. Нашата все още лежи в коша, но явно и е топло и понякога се смъква много надолу.

Напоследък се е научила да бута бибероната с езика и на моменти е мъка докато започне да яде. Взехме шишетата на Бибс, но и с тях нямаме голям успех. С бибероната с номер 1 е най-добре, с другите явно и идва в повече потока на АМ и изтича от устата и го плюе. Най-много до 90 да изяде. От снощи пак коликите много я мъчат и днес пак яде малко. Взехме кантар и започнахме да я мерим, но май не наддава. Но как да с стане като тя изяжда под 500мл на ден.

При нас само върху мен стои по корем. Ако я сложа на диван, легло или твърда повърхност пищи. Физиотерапевтката каза, че е нормално да се сърдят. Трудно им е и е нормално.

Иначе много обича да я държа с гръб към мен, за да разглежда. Огледалото и е любимо.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 17:37 от Пълнолуние

# 479
Луничка, ако я храните по често или отказва?

Общи условия

Активация на акаунт