Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 466
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Rubitooo, направо се припознах в поста ти. Моето бебче също яде през час, час и малко и то по доста време, така че усещането ми е е, че по цял ден и нощ само кърмя. Наистина е изключително изтощително и емоционално и физически. Бях чела, че кърменето отнема 30% от енергията ни, наред с недоспиването и липсата на време да ядем като хората, нищо чудно, че емоционално се сриваме на моменти. Аз се допитвах до различни консултанти като последно бях при Хедра. Никой не ми помогна, а Хедра доста ме напрегна, като съвета беше, ако давам шише с АМ да цедя. Каза също, че е нормално да се хранят толкова често, което някак не ме успокои. Не намерих отговор при консултациите и това, което правя сега е просто да кърмя както преди и, в моментите, в които ми идва в повече да давам АМ. Обикновено замествам с АМ или изцедена кърма 2 или 3 хранения - като излизаме, защото не се чувствам удобно да кърмя навън и вечер последното хранене, за да съм сигурна, че е хапнал достатъчно и ще спи поне 2 часа. Преди мъжът ми му даваше АМ и в 2 през нощта, докато аз се изцеждам и храненето в 4 беше от изцедена кърма, за да мога да поспя поне 3 часа плътно, но се отказах от тази схема и сега го кърмя на всяко ставане. Моето бебче след 5 дни става на 2 месеца. Приятелка ми каза, че след 4тия месец се нормализирали нещата, дано е така, понеже наистина не се издържа, а лошото е, че в момента и гърдите ми се пълнят много бързо и, ако не кърмя повече от 2 часа сами потичат, така че не мога и да излизам особено. С 2 думи супер тегаво е, но се надявам да се помени. Вършиш страхотна работа, не се притеснявай да заместваш с АМ или изцедена кърма понякога, нищо няма да стане, много бебчета са изцяло на АМ и си растат здрави и прекрасни. Стана много дълго, а исках просто да кажа, че не си сама. Успех и браво на всички мами за всеотдайността!

# 661
Гърдите се пълнят супер бързо, защото детето яде много често и съответно те трябва да са готови за нужните му. Когато детето започне да се храни по-рядко, производството се променя.

В началото кърменето наистина е по цял ден. Аз много се противих и ядосвах, че ми е по час и половина на гърдата и след час пак е гладно, но всъщност това е нормалното. От дистанцията на времето осъзнавам, че моето нежелание да приема някакви неща са ми коствали част от удоволствието.

Иначе ние бяхме на АМ, цедене и кърмене. После минахме само на цедене и кърмене. В началото на 2рия месец се престраших да минем само на кърмене. В един момент децата започват много здраво да дърпат - то се вижда по бутилките, като им давете. Затова и няма опасност според мен, да останат гладни.

Кърменето ми беше и си остана да ми е трудно. Изключение правят някакви моменти, в които тя е супер чил и се храни, като войник, но такива през деня са рядкост. Вечер я храня към 2030 до 2130 и след това се приспиваме до към 22 часа. Имаме 2 хранения през нощта задължително, понякога и три, но това е положението.

Все още не знам дали си струват всичките усилия. Аз реално заради кърменето напълнях след раждането, докато през цялата бременност не бях качила нищо излишно. Няма предвидимост, детето иска да яде когато му дойде кефа, няма кой да те замести.

След време ще видя дали е имало файда от цялата работа, надявам се да е по-здрава и с по-добър имунитет, ама гаранция-франция.

# 662
Рали, аз спя с памперсите, които ми останаха след раждането, слагам и еднократен чаршаф за всеки случай 🤣 ужасно е.....Ще водим малкия на ортопед, дали да питам за гимнастика и за фонтанелата, нямам идея дали би ми отговорил на такива въпроси 😁 Какви обувчици за прохождане ви препоръчаха 🤗

# 663
Даа, и аз напълнях покрай кърменето, недоспиването, и да си го кажа право, монотонноста на гледането на бебето.
За мен с кърменето важен е бондинга, даже не го правя за имунитета. Но на фона на това, че не се наспивам, и съответно съм по-кисела, дали си заслужава, едва ли ще разбера. Представям си, че който храни с АМ има по предвидими нощи и се наспива повече...

# 664
И аз така си го представям, ама чужд гръб и тоягите ми идва на ум 😄

# 665
Аз съм на обратното мнение, така ми е тъжно, че нямам кърма и да си го гушна вечерта при мен, че понякога и да спим, докато е на гърдите ми.....а аз имам ставане, приготвяне, притопляне, бъркане, хранене, после миене, стерилизация.....а иначе го взимам, кърмя си го и обратно в кошарата. Правила съм и двете неща, но сега е на АМ, а кърмата е гурме 😉 Сега прави малко по-големи паузи вечер, но като цяло хапва често и по много 😅

# 666
На мен също ми е мъчно, че не кърмя, точно заради създаването на връзката с бебето, гушкането на голо и тн, затова честно казано, си наваксвам. Гушкам го много често, не се тревожа, дали ще стане "велкро" бебе, слагам го и на гърдите си да спинка, всеки ден, поне по една дрямка. Всяка възможност използвам да сме близо един до друг.

# 667
А аз си мислих, че е при мен е зле, защото седя на едни и същи килограми. Явно имам най-послушното бебче - кърми се на график по 3 часа, понякога и на 2 ама много рядко, вечер спи и не се събужда за хранене, последните дни даже трябва да я будя да яде в 7:30 че да мога да се оправя и после да й дам 2ри път и да излизаме.
След като беше навършила месец вече ми беше доста приятно кърменето и вече усетих връзката.
За мен кърменето е по-лесно отколкото приготвянето на мляко - в началото беше на смесено хранене и ми беше голяма занимавка. Отделно ако е много гладно бебчето направо няма време кога да затоплиш млякото.

# 668
Ние сме на АМ, но и аз качих килограми, но не винаги ям нормална храна, но ще трябва да помисля как да го правя. В корема приличам на бременна в 5-6 месец.

Малката си изтегли доста нощният сън и вече заспива в 20:00 - 20:20 и става в 6. Искаше ми се да ляга в 21:30, че поне да можем да се разхождаме по-късничко в парка, но диването не иска да прави дрямка след 18:00 часа. Иначе още става през нощта да яде, понякога по 1 път, друг път 2 пъти.

# 669
Санче, твоето бебе прави нашите да изглеждат зле 😄

Момичета, кое е вашето "нямах никаква идея, че" за бебето?

Моето определено е, че щях са се вълнувам и радвам толкова много от това, че пръцка и ака 😄🥹

# 670
Аз нямах на идея, че ми липсва търпение. Мислех се за много търпелив човек, сега се опитвам да надградя и да стана още по-търпелива. Да умея да изчакам момента.

# 671
И аз в клуба с повече кила. Освен че нямам цикъл не съм свалила нищо от изписването.  Корема успях да го прибера с колан, бях свалила около кило и хоп онзи ден се мерих пак толкова. И с потенето се включвам,  преоблеичам се по няколко пъти на ден.
Момичета,  които кърмите всички сте герои.Стискайте зъби и това ще мине.
Бебетата са различни , някои се будят повече, други по-малко. Нашия баща му го наричаше часовник, до скоро се будеше на 3 часа през нощта. Вече малко разреди ставанията, но пак не мога да се наспя и се чувствам супер изтощена.

# 672
Нямах никаква идея , че съм толкова голяма паника, за най малкото нещо отиваме на лекар, добре че съм на частно и си плащам, иначе щяха да ме изгонят като ме видят 😂😂😂
Интересното е, че като цяло съм над нещата и съм непукист пълен, но за Елис явно съм точно обратното…

# 673
Мила кърмиш ли, за да нямаш цикъл? Аз също нямам, но не кърмя, а се цедя и давам и АМ... Иначе килата ми си седят едно 6 за сваляне и не мърдат. Всички ми казват, че изглеждам все едно не съм раждала, ама дрехите не ми стават...
Аз не подозирах колко спокойна мога да бъда. По принцип съм паника за всичко, а сега съм спокойна, че Ани ще е добре.
Вчера бяхме на първите ваксини и Ани беше много кисела и вдигна температура. Дадохме панадол и резултатът беше плачевен - не стига, че го изплю, но и повърна част от млякото, въпреки че беше минало около час и половина от последното ядене. Имам свещички, но пишат, че са над 5 кг, а ние сме на ръба на 5 кг. Имате ли опит и съвет? Днес отново е топличко, но смятам да не давам и да се опитам с повечко водичка и охлаждане да спасим положението. Вторите ваксини как бяха, виждам, че повечето сте ги минали?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 12:29 от Gery666_

# 674
1. Нямах никаква идея, че е възможно да прекарвам 24/7 с бебето ми, да ми е в ръцете през целият ден и когато заспи за вечерният си сън да ми липсва и да гледам негови снимки, ку-ку..😅😅
2. Също нямах никаква идея, че би ми струвало кански усилия да го оставя на някого да го гледа дори за час и в това време да съм спокойна (още не съм го оставяла на никого). Май  бебето ми си има велкро-мама.😅
П.с
-Моите кг също не мърдат, каквото оставих в родилното това е. Имам едни 2-3кг за сваляне, но гледам да не се вглеждан в тях, така и така 80% от времето съм с пижами и вкъщи..😅 моят сладур още на моменти преодолява битката с количката ..😅
-Нямам цикъл и аз- ккърмя изключително, но мога да кажа, че чак сега 3 месеца по-късно усетих някакво наместване на хормоните и се почувствах себе си, успокоих се доста. От ден на ден нервачката в мен изчезва. Мъжът ми е най-доволен от това.😅

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 11:22 от Pipiilotaa

Общи условия

Активация на акаунт