Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 457
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
1. Нямах никаква идея, че е възможно да прекарвам 24/7 с бебето ми, да ми е в ръцете през целият ден и когато заспи за вечерният си сън да ми липсва и да гледам негови снимки, ку-ку..😅😅
2. Също нямах никаква идея, че би ми струвало кански усилия да го оставя на някого да го гледа дори за час и в това време да съм спокойна (още не съм го оставяла на никого). Май  бебето ми си има велкро-мама.😅

Пипи, как така не си го оставяла на никой ???
От къде енергия, аз всяка събота и неделя я оставям на майка ми и излизам, къде с приятелки, къде сама, къде на женски процедури, намирам си работа…аз го правя не толкова за мен, колкото за нея, да свиква и с други хора да стои без мен, вярно че като се прибера привечер я гушкам и целувам все едно не съм я виждала 1 година, но така е по добре за всички ни, аз поне имам нужда от това женско време да презаредя 🥺🥺🥺

# 676
Гери, нашата имаше 37.2 при първите ваксини, но с вторите нямаше никакви проблеми. Плака 5 мин, когато и ги поставиха и това беше. Дано бързо мине и при вас.

Момичета имате ли на идея кога се кандидатства за ясла за София . Знам че може да се даде детето на ясла когато е на 10м, но колко по-рано се пуска молба. Питам информативно. Не ми се иска да се връщам на работа по-рано, но с 730лв за втората година …

Иначе аз нямам проблем да оставям малката на баща и , както и на бабата за някакво време. Но бабата не е в София и се случва рядко.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 14:24 от Пълнолуние

# 677
Моите и за бебето, и за раждането.
Аз нямах идея, че яде толкова често (и продължително) и че съответно ще ми е доста трудно да изляза да свърша някоя задача.
Нямах идея и че АМ е годно едва час?!
Нямах идея, че бебето може да спи шумно, да се превива и да тръцка на сън.
Нямах идея и че с кърменето ще е толкова зор в началото, добре че майка ми доста съдействаше и че викнахме и консултант.
Нямах идея и че ще ми е толкова сложно на моменти с насмогването дори на елементарни домакински дейности като пране и съдомиялна...а мога да си представя с още 1-2 деца...
Нямах идея, че такова голямо нещо може да излезе от мен. 😂 Хем го видях с очите си и пак ми беше съмнително. Grinning
Нямах представа и колко ценна е помощта от бабите.

# 678
Гери, не кърмя.  До 12 ден се мъчех с цедене , но поради минималното количество преустанових/ една чаена лъжица/
Аз не съм имала очаквания , надявах се да не плаче, колкото баткото. За сега е по-спокоен, пу,пу. А баткото каза, че не е знаел,  че бебетата се гледат толкова трудно.😅
А аз продължавам да се изумявам от къде намираме сили, всички майки 🥰

# 679
Моли, не съм го оставяла, защото едната баба е доста работна, а майка ми живее в друг далечен град. Освен това както споменах го кърмя изцяло и понякога яде по-често.. та определено се притеснявам, че ще трябва да търча към вкъщи с 300 ако го оставя. Но захраня ли го със сигурност, ще си наваксам с помощта. 🥹

# 680
Малко извън обсъжданите неща. В baby.bg има намаление на памперси и някои видове АМ, но Аптамила и нашият Хип не са сред тях.

# 681
Аз давах Панадол и при двете ваксини до сега. Наистина не го иска и го плюе, но голяма част пое. Със спринцовката изсипвам съвсем по малко към бузата, не отгоре върху езика. Пак плюе, но и някаква част взе, но си е зор наистина. Освен това намерих по - тънка спринцовка, че тази от панадола е бая дебела.

# 682
И ние дадохме панадол в деня на ваксината. Не го е изплюла за щастие, но го даваме малко по малко. Иначе ей такова взех, но спринцовката на Panadola е по-дебела и не става. За Grape Water-a обаче свърши работа.

# 683
Нямах представа, че човек може месеци наред да не спи по повече от 2 часа наведнъж и пак до е функционален.
Че дрешките ги израстват светкавично.
Сигурно има още много...

Почнах да давам на бабата сутрин до я гледа в количката на двора и тия час два са манна небесна
39 години съм живяла без такава отговорност - за 3 месеца ми се обърна света от self centered към центриран около нейните нужди
Сега въпросът е как да си го правя този транзит да ми е по малко труден... харесва ми как Моли си е намерила начин.

И още като гледам майките от 6-7 месец какво пишат тук, през какво минават, си викам Веронико стегай се

# 684
И аз го давам към бузата, малко по-малко и с други спринцовки съм пробвала преди това и за Гастротус, не става работата. Не стига, че плюе ами и повръща след даване на лекарства. Лекар ни посъветва да смвсим Гастро туса с млякото и така го пие, но за панадола няма как. Явно ще давам свещички следващия път, ако вдигне температура.

# 685
Здравей, отдавна не съм писала. Аз още кърмя, но и дохранвам с АМ. Наистина е много уморително. Мисля да се мъча, докато я захраня. Иначе и аз качих след раждането, откакто кърмя съм все гладна.

# 686
Здравейте, момичета. Отдавна не съм се включвала. Как сте мами и бебоци?
Joss, прекрасен въпрос. Колкото и клиширано да Ви звучи, онзи ден стоя и го съзерцавам моя прекрасник малък и си мисля, че никога не съм предполагала, че мога да обичам друго човешко същество толкова много, ама толкова много. Да бе, бях чувала за майчината обич и дрън, дрън, ама наистина не съм очаквала да е толкова силна. Чак на моменти си мисля, че толкова го обичаме това създание (аз и баща му), че сигурно ще го задушим с обичта си. Не знам дали са Ви минавали такива мисли през главата.
Нашият се храни изцяло на кърма (изцедена) и това ми помага да имам предвидимост в храненето, съответно и режим. Яде 6 х 150 мл изцедена кърма или общо 900 мл на денонощия. Давам АМ само когато сме навън, защото ми е притеснено да нося шишенце с кърма в тези жеги. За 1 месец не може да изяде половин кутия НАН (от малките) и винаги изхвърлям половината, защото е минал 1 месец от както е отворена.
Иначе вечер преди лягане понякога си хапва доста (около 170-80-90, стигал е и до 200 мл) и после спи като пън 😂. Спи от 22:00 до 06:30 ч. Буди се за ядене в 06:30 и после пак заспива до 10:00 ч.
Момичета, нашата главичка се сплеска отзад. Нашият спи толкова много и както и да се върти накрая все е по гръб. Бяхме при Фурлакис отново, каза, че е леко и ще се коригира, но вече сме с ортопедична възглавничка.

# 687
Накъде бях чела, че да имаш дете е като да си пуснеш сърцето да се разхожда извън теб . Не съм сигурна колко правилно съм запомнила точно какво беше написано и може да не е точно така.  

Ние сме с възглавницата на Фурлакис, но спи по няколко часа с нея. Обикновено я намирам под нея, защото не я харесва и се плъзга по леглото и се измъква от нея.

Гери, при вас явно повече не и понася и повръща Sad

# 688
Гери,  дай инфо как гастро туса в млякото,  че и ние сме от вчера с  него и давам с лъжичка, но е трудно.

# 689
Ами докторът ни посъветва да се дава с млякото. Аз давам първо кърмата в шиленце и с АМ смесен Гастротус в друго шишенце след първото. 2,5 мл смесвам с водата преди да сложа сместа за АМ. Намали повръщането много.
Не съветвам да се смесва с кърмата. Няколко пъти съм смесвала с кърмата, малката направо се потриса от вкуса и не иска да го пие.. С АМ също се дърпа, но го прекарвам някак си.

Общи условия

Активация на акаунт