🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #15, ФИНАЛ: от вторник до четвъртък, 20:00

• 303 566
  • 6 792
  •   1
Отговори
# 1 770
Бяха обсъждали в някой подкаст, че Данчето е дребна, просто тия вимета явно създават илюзия, че е с едър кокал.

Не мисля, че Мартин се изложи, защото той не е направил нищо ново. Хората буквално му се кефят, заради това му отношение, което е показвал не един път. Не е някакъв паднал ангел, който до момента е държал на някакво топ поведение.

Плюс това, Даниела не е харесван персонаж, не мисля че буди съжаление.

# 1 771
В моите очи, най - голяма излагация направи Мартин. Защо! Баща на две дъщери, съвсем не му е мястото сред ергените. Да беше помислил за децата си, какво им показва, каква ценностна система, но не било. Важна е славата и лукса да се живее на макс. Абсолютно глупав, елементарен човечец. Даниела му подхождаше абсолютно най.  
Васил, какво за него. Усеща се харесван и съответно защо да се обвързва сериозно с момиче, я, като може да си живее прекрасно и сам. Момите сами си свалят гащите като го видят, да не е глупав да не се възползва от това положение. Роси е грозновата и от самото начало се виждаше, че е план две, но тя, като неопитна девойка не го усети, помисли си, че кадифените очи са подействали на Васко. Има още да учи.
Виктор, абсолютно е в лявата лента, но не му стиска да бъде себе си. Има задръжки, но като намери опитен софийски бохем, ще се отпусне и ще бъде себе си!
Много ми хареса Ади. Много, много симпатична и обиграна мацка. Не я мислете, знае си цената.

# 1 772
С този г@з и тези дебели, увиснали ръце не ми се вижда дребна хич, може би по Балкански стандарти…

Пръстенът там на дясната ръка ли се слага??

Бяха обсъждали в някой подкаст, че Данчето е дребна, просто тия вимета явно създават илюзия, че е с едър кокал.

Не мисля, че Мартин се изложи, защото той не е направил нищо ново. Хората буквално му се кефят, заради това му отношение, което е показвал не един път. Не е някакъв паднал ангел, който до момента е държал на някакво топ поведение.

Плюс това, Даниела не е харесван персонаж, не мисля че буди съжаление.

# 1 773
Да, на дясната. Полша, Русия, Гърция, България главно носим пръстена на дясната. В наши дни няма голямо значение де, другата част от Европа го носи на лявата, в Азия също, макар че в края на деня е, който както си прецени.

# 1 774
Благодаря за инфо🌸
Аз на дясната не бях виждала досега.Интересно. А слагате ли халката отгоре или тя е на другата ръка?

Много интересни неща научих тук. Така че съм доволна от “преживяването”, ако шоОто да беше пълно @к0🥤🥤

Да, на дясната. Полша, Русия, Гърция, България главно носим пръстена на дясната. В наши дни няма голямо значение де, другата част от Европа го носи на лявата, в Азия също, макар че в края на деня е, който както си прецени.

# 1 775
Аз на дясната не бях виждала досега.Интересно. А слагате ли халката отгоре или тя е на другата ръка.

Зависи, слагат ги тези, които са ги купили, за да съвпадат, моите, примерно, не са от тях, затова, когато се омъжих, сложих годежния на лявата ръка и халката на дясната.

# 1 776
Чувството ми за справедливост ще бъде възнаградено, когато валидиращата проституцията бъде върната там, откъдето иска да забрави, че е дошла.

По горната причина, ще бъда на страната на Мартин в предстоящата битка, която е предрешена. Даниела не знае с кой се е захванала да се подиграва.

Колкото до нужните на Мартин 3 дни за осъзнаване, според мен, докато той се забавляваше и гледахме, мама и тати са изпаднали в тих ужас като са видели кандидат снахата. Изровили са всичко де що има официални и не само данни за нея. Мама - нотариус е направила всички възможни справки.  България е една шепа, да не говорим за София. Не са глупави хора, събрали са 2 + 2 и когато Мартинчо се е прибрал е имало семейна оперативка, на която са му докладвали с каква жена се е забъркал. Даниела се е опитала да оправи (замаже) положението за някой и друг ден. Имало е най - вероятно разговори  между Мартин и любовника й (може и чрез трети лица -
-  посредници) за финални уточнения и изнясняване на фактите. В случая, мнението на Мартин е съвпаднало с мнението на баща му (и мама),  за който тук се твърди, че му е казал да я разкара. Даниела няма как да го съди за клевета, не е толкова глупава, а и любовникът й  няма да й позволи да го замъква и него и семейството му в подобни мерзски битки. Спекулирам си просто, но картинката ми е слънчево ясна пред очите. Запозната съм с хора от чергата на семейството на Мартин. Няма да си оставят каруцата в дерето, нито пък някаква си Даниела да им се качва на главите.
На 40 години толкова да зависиш от мама и тате е тъжна работа. Особено когато и ти самият си баща. Жалка работа.

# 1 777
Доди да искат всички да са необвързани, за момичетата говоря, кастингите им са половин година преди снимките, за тази половин година може би трябва да ги пратят в манастир, знам ли?

Скрит текст:
Финалния ми обзор

Абе гледам аз и се чудя за какво е цялата тази дандания. Като финалния епизод минава така както очаквах, въпреки, че горещо се надявах Мартин да отреже уонаби писателката, златотърсачката сменила името си, въплъщението на пошлата меркантилност, Айгюл Рупецова.
Фейса се тресе, в Бг мама 1100 човека онлайн, мнения през секунда се пускат. WTF? A то било заради пустите финални надписи, хаха. Добре, че ги изгледах, защото след като Мартин подпря коленце пред мошеничката мислех да спра с гледането и изобщо с Ергенът като формат, но стоически издържах и добре направих, защото ако бях разбрал за тези официални разкрития послеслов, нямаше да я има тази изненада и щеше да ме е яд.
За мен най-интересното нещо от целия сезон, продължил рекордно дългите почти пълни 3 месеца са именно тези надписи на финала, които ще се коментират много дълго време.
Финалния монтаж и музикалния съпровод бяха един път. Особено с последния кадър и смеещата се Даниела. Абсолютен хийл образ. Класика!

Първо искам да поздравя Ники Николов, че даде тези разяснения, т.е. уважи публиката си! Нещо което Радо Тушев никога не би направил, нито пък Нико Тупарев. По принцип в продукциите на bTV (почти всички) винаги я е имала тази връзка със зрителите и винаги е имало прозрачност. Другаде са им слабостите, но сега няма да пиша за това.
С тези надписи и обяснения, реално Николов валидира моите твърдения, че този сезон ние гледаме сериал (но това значи и сценарий и то истински такъв, колкото и да лъжат в Надкаст, че такъв няма), а не риалити телевизия. Защо? Защото само на сериалите има посткредит обяснения... Целия сезон си беше сериал и ни се разкриваше малко по малко самата история. Изключително добре им се получи и работи отлично специално за подобна концепция. Николов ги търпя, направи си рейтинг на техен гръб и сега ги разкри пред цяла България. Както се казва, който каквото си е заслужил. Никой не ги е карал да лъжат и мажат, така че сега ще трябва да се справят с последствията от всичко това. Славата си има цена и тя е на гърба на монетата...
Виктор се покри в Къщата на инфлуенсърите, което само доказва колко е жалък. Даниела постигна целта си. В момента чета как буквално я разпъват на кръст във Фейсбук и Инстаграм. Наричат я вещица и че е за кладата, нещо страшно е. Само че това води до популярност и книгата и ще хвърчи. Мартине, Мартине, какво сътвори, човече?

НО, всичко по реда си.

Доволен ли съм от сезона?
НЕ!
Прекалено дълъг, излишно разточителен и в огромната си част скучен.
НО, имат извинение, че нямаха време и трябваше да се работи с набързо скалъпения материал. Всъщност за малкото време с което разполагаха направиха доста добри неща, повечето много дръзки, защото бяха без никаква гаранция за успех. Напротив. Но рискуваха, факт! Ако догодина обаче пак същия екип прави шоуто (а то очевидно ще е така) вече няма да имат право на същите грешки. И прошка няма да има.
Най-голямата критика от мен е, че вкараха гей, може би обвързан мъж (визирам Васил, но не съм сигурен, признавам си, имам разнопосочна информация) и обвързаната Даниела. Аз това за нея го писах отдавна, но почти винаги бях трит. Т.е. явно от продукцията се следи и пускат докладване с цел да не се изнася инфо. Нямам друго обяснение. Разбирам и няма никакъв проблем. Сега след като всичко лъсна в национален ефир означава, че съм бил прав и съм спокоен.
Само един въпрос и спирам. Кой е платил за цялата тази реклама на пасквила наречен книга на Рупецова (преписване и сглобяване от вече публикувани книги, нищо авторско разбира се), хмм? Кой? Не и тя, със запорите. Спирам дотук.

Наум излъга, че това е бил най-гледания сезон. Вече писах, че рейтингите са близки, но константно сезон 4 бие само сезон 3.

Като стойност/цялостно ниво аз ги класирам така:
1. Сезон 2
2. Сезон 4
3. Сезон 1
4. Сезон 3

Но нека Ники Николов и сие да запретват здраво ръкавите, за да ни предложат по-добър продукт догодина, защото на хората им писна от лъжи!
Да, на 2 място сте, но само защото в сезон 1 имаше обвързан мъж и платена победителка, а сезон 3 беше тотален провал.

Хора,
Толкова ли е сложно да направите следното. Простичко е.
Намерете трима необвързани и хетеросексуални мъже! Или двама или един. Не знам каква ще ви е концепцията догодина.
Намерете 20 или повече или по-малко необвързани, хетеросексуални жени и под необвързани имам предвид не само да не са в истинска връзка, но и да си нямат богати спонсори или връзки в самата продукция. Знам, че живеем в мутренска и корумпирана държава, в която и шуробаджанащината е на пиедестал, така че това моето явно ще е глас в пустиня. НО, ако можете го направете и рейтингите ще хвърчат в небесата. Гарантирам ви го!

Плюс е това, че беше дадена свобода на участниците и особено на момите. И това, че нямаше много целувки, което винаги ме е отблъсквало. Минус е това, че над 80% от каста беше много скучен и не предостави почти никакво съдържание за 3 месеца ефирно време, с по три епизода на седмица, със средна продължителност от 1.50/1.55 часа без рекламите!
Голям минус са ви готовите сюжетни ниши, които ми станаха ясни още на втората седмица, а на по-късен етап с мен се свързаха и ми писаха някои известни хора от тези среди да споделям истината, защото съм бил четен.
ОК, за сериал става, но г-н Николов - искам риалити телевизия, искам нещо истинско по дяволите.
Не е задължително да има щастлив край. В крайна сметка, в световен мащаб процентът на истинските връзки след края на Ергенът (тези завършили с брак) е много нисък.
Това което публиката (или поне аз) искам/е е автентичност! А не фейк риалити телевизия от откровени лъжци и треторазрядни актьори.

Финално за трите двойки

Виктор и Любомира
Познах, че това ще е финала и че ще има само роза. Всъщност първата ми прогноза беше за Бранимира, но след около три/четири седмици я смених, защото очевидно Бранимира не желаеше да участва в цирка.
Всичко си има логика. Ако още има съмняващи се, то пак ще ви го напиша. Виктор е гей! В което лошо няма, само че това е предаване за търсене на любов между мъж и жена. От там тръгва и моят проблем с него. Добре, да оставим това настрана. В паралелна вселена той е хетеро, това оневинява ли го с постъпките, които направи и с наглото си поведение? Не! Виктор е един абсолютен червен флаг. Срам за мъжкия пол. Женствен, неуверен, кринджав, търсещ само и единствено известност и лична печалба и изгода.
Обърнете внимание, че той учи режисура и ей така по едно простичко и случайно стечение на обстоятелствата се обгради с две актриси и една балерина, която е повече актриса отколкото балерина. Виктор искаше да е готин сред младите и да избере най-готината мацка, но тя излезе борсуче и му разказа играта. За мен Бранимира е един от малкото истински победители този сезон!
За съжаление същото не мога да кажа за Клаудия и Любомира, които изиграха цирка докрай. За Любомира ще кажа, че колкото Виктор използва нея, толкова и тя него. И тя стана известна покрай него и Ергенът и от абсолютно неизвестна актриса, сега може и кариера да направи. Писах го още първите седмици, пак ще се повторя. Виктор и Любомира се познават далеч преди старта на шоуто. Което разбира се не значи, че ще се получи нещо, но когато се получи, то няма как да не смърди на фалш. Браво поне на Любомира, че разкри истината за криндж Виксата мислителя – ‘Той е бил вътре само за личен интерес и изгода. Търсещ само известност’
А, добро утро!
За мен Виктор е най-нелепия и жалък ‘’ерген’’ за всичките 4 сезона на това шоу в България.

Васил и Адриана
Тук също познах. И бях категоричен. И пак само роза. Нормално.
НО, отново първата ми прогноза се оказа грешна, защото в началото си мислех, че Косара ще спечели. Косара обаче реши да го играе вечно недоволната от всички, но и любимката на всичките трима ергени. Недостъпната аристократка, която явно е надушила в какъв цирк се е озовала и си е казала, че ще се държи така, че да извлече максимално облаги след края на предаването. Почти и се получи. За нейно съжаление публиката не можа да я припознае и над 80% от това което съм чел за нея е яко хейт. Когато имаш толкова високи претенции е хубаво ти самия да ги отстояваш с качества, каквито не се видяха. Като добавим ужасния ‘Чдиалект’ то тя олекна много. Също така е много грозно да дискредитираш мъжете по такъв начин пред други жени и то и пред камери, та всички да чуят. Как може после да ти имат доверие, че няма да ги изложиш, само за да се изтъкнеш ти самия?
Ако Васил е влязъл обвързан, то много лошо за него. Ще е поредния нагъл лъжец. Но аз по-скоро не го вярвам. Нека поне един честен да има... А и той все пак беше дълбоката резерва. Виновен ли е, че го вкараха в средата на сезона сред небрано лозе? Видимо беше неискрен и винаги казваше това, което другите искаха да чуят. Факт. НО, ехейй, това е Ергенът. Това не е реалността. Все някой трябваше да се грижи и за публиката и за съспенса в края. Не е ли така? Е, Васил беше този ерген, добре познат ни от предните три сезона.
В крайна сметка Васил успя да заблуди много зрители с поведението си към Росица и на финала на епизода със сигурност е имало интрига. За мен не, но за много хора е имало.
Росица хем я разбирам, хем не. Да, беше излъгана от Васил, но той го направи в името на шоуто и нас зрителите, а според мен е бил заставен и от Ники Николов, за да има поне един финал в който да има интрига. Само че Росица като толкова е била сигурна в интуицията си, защо не си тръгна? Ами не си тръгна, защото тя искаше да остане до края. Росица беше готова да каже ‘ДА’ на всеки един от тримата мъже. За мен тя е един крещящ червен флаг и наистина не разбирам как и защо има толкова фенки. Много фейк жена от това което видях и чух за нея (от почти всички, т.е. няма как да не е истина). Имам нюх за тези неща и шестото ми чувство много рядко ме е лъгало през годините.
Адриана беше честна. Весела, открита, не каза лошо за никого. Не нагруби никого. Винаги усмихната, позитивна. Тя до последно не беше взимана сериозно, само защото е от типа жени на които звездите им говорят. Външно също не се вписва в представите за победителка в Ергенът. Е, аз пък бях сигурен, че ще е тя след като Косара започна да храни Васко. Има логика в тази победа на Ади. Тя беше с бялата роза, с нея Васил проведе първия си разговор. Личеше си, че химия нямат. НО, за рамките на формата това работеше. Ако Васил не е бил влюбен в нито една, поне уважи дамите като джентълмен и свърши цялата тази тежка част, която другите двама (и особено единия) ергени претупаха. Васил избра за победител човека, който го усещаше най-добре и беше най-искрен с него. Имаха си приказка и като бяха заедно се забавляваха искрено, без това да изглежда неловко. Бяха себе си.
Както виждаме и от финалните надписи те са единствените, които са се разделили като зрели хора и ще си останат приятели.
А за 4 сезона, дори приятелството е кът в този формат. Смятайте, докъде го докарахме. На този фон любовта е някаква хипер далечна химера.

Мартин и Даниела
Нарочно ги оставих за десерт.
Тук познах още от самото начало, но то си беше очевидно по начина по който Мартин я гледаше. Тя му беше интересна. Другите не. С нея имаше игри на надмощие. С другите не.
В предния си обзор писах, че според мен са правили секс. Не, не са. Сега се поправям. Рупецова е толкова опитна, че дори с това успя да излъже, както мен, така и много други наблюдателни зрители. За онези издайнически интимни жестове в банята говоря. Тя е мошеник от класа. Ясно е, че спонсора няма как да и разреши секс и да бъде излаган. Така че Мартин не само, че беше направен на глупак, но и оставен на сухо. Горкичкия. Прелъстен и изоставен. Сдъвкан и изплют.
За Даниела - хора, пазете се от такива хора (не са само жени има и мъже мошеници от класа). Но в случая визирам нея. Има такива хора, не са само по романите и филмите. Малко са, но са изключително вредни и опасни. Такъв човек не само ще ти съсипе живота, като те разори, но може и да те доведе до самоубийство.
Стана точно това, което НЕ исках да се случва. И признавам си, яд ме е. Но не толкова заради Мартин (който сам си е виновен, явно жените си го работят с лекота), а защото това меркантилно същество Рупецова сега ще се бие в гърдите как е превъртяла играта. Мартин я направи известна, валидира я и стана за посмешище. Тя в момента буквално е разпъвана на кръст от народа, във фейса е нещо страшно. Но това е от днес по пладне. Този филм съм го гледал вече. И с Капитонова и с Валерия (тя обаче имаше и доста фенки) и с Жени Джаферович и т.н. Рано или късно тези неща се забравят. И остава историята. А историята е следната. Рупецова надхитри Мартин и направи реклама на книгата си. Сега ще се покрие и няма да се показва много, много, но нещата ще работят в нейна полза. Няма как да не кажа, че тя поне е честна. Казва на мъжете, ‘Хей аз съм к*чка и ме интересуват само парите ви’ Не се интересувам от деца, нито от домакинство и работа. Аз само ще крася къщата и ще ти харча парите. Ако си съгласен, плащай’ Ако има балъци (за съжаление има), моля заповядайте. Та да, за това, че е открита (защото за съжаление никак не малко жени са такива, но го прикриват) има палец нагоре. Лошото обаче е, че по този начин учи много малки момичета да търсят лесното. Да не учат, да не работят и да не се развиват, а само да разтварят краката за някой милионер и това да им е целия смисъл на живота. И всичко това беше давано и буквално рекламирано по националната телевизия?!?! Телевизия, които уж се опитва да бъде някакъв социален стожер и будител. Няма такова падение на bTV!
За мен Даниела излезе най-големия антагонист в нашите риалити предавания. Поне тези, които аз съм гледал. А те са много. Не си спомням да съм имал по-антипатичен образ от нейния. Тя символизира това, което аз ненавиждам в живота.
А за Мартин какво да напиша? Мартине, Мартине, ти беше моята надежда да направиш тази лъжкиня на мармалад, да я разкриеш и изложиш. Уви, оказа се балък! И да, както вече писах, ‘Късно е либе, за китка’ Ако сега излезеш и кажеш в Преди обед или Надкаст, че си ‘Най-големия балък’ (обещал си) малко от малко ще оправиш горчивия привкус. Но нека видим все пак. Да, разочарован съм много, защото харесвах Мартин в Игри на волята, като играч и образ. И се надявах да видя от него нещо уникално и интересно в Ергенът. Вместо това какво стана? Стана държанка на фейк писателката. Дааам. Еми съжалявам, ама... Мартин има голям нюх, но за мъжете. Факт. Жените за него обаче са една дебела и непрочетена книга. И явно такива и ще си останат. Твърде е вероятно да си остане ерген до живот. Но, това няма чак такова значение. Той си знае най-добре. Желая му здраве и щастие, има си две дъщери, които го обичат, както и той тях. Това е нещо, което Рупецова няма и явно никак не и трябва. И това си е неин избор, лошо няма.
Разочарован съм от Мартин. От това, че се остави да го направят на лапнишаран в национален ефир. Но, нито е първия, нито последния. Разбирам го като мъж. Но горчивината ще си остане.

# 1 778
Ето го и моя разбор след финала:
Васил и Ади-още на самата среща се усещаше ,че става дума по-скоро за приятелски отношения от страна на Васил и не се изненадвам за това, което написаха на финалните надписи, тези двамата поне не се плюха.
Виктор и Люба- моята теория е, че Любомира мнго сокро след излизането от предаването е видяла, че Виктор няма чувства към нея, дори си мисля, че Виктор е потърсил веднага някаква комуникация с Бранимира, отново не се изненавам от развоя, мисля, че всички го знаехме така или иначе.
Васил и Роси-наитина не мога да разбера кому беше нужно това на самия финал.Според мен Васил беше много притестнен как ще изглеждат лъжите му и го направи с цел да си изчисти имиджа, но постигна много по-лош ефект.През цялото предаване ми е много мъчно за Роси и сега вече си дадох сметка защо беше цялото това плюене по нея от страна на всикчи участнички-знаейки какво става всички те са си дали сметка кой ще е най-харесвания персонаж и от лична злоба, че не са те подхванаха масирана атака към Роси,с цел да не излезе такава, каквата всъщност излезе-победителката в предаването.
Категорично смятам ,че всичко, което се каза за нея е силно преувеличено.Роси допусна много грешки за самата себи-просто тябваше много отдавна да си тръгне и донякъде смятам, че наистина сама си го причини.
Мартин и Даниела-тук също за мен нямаше никаква изненада-след като излязоха от предаването имаше адски много знаци, които говореха какво точно се е случило, освен това Мартин имаше стори, в което каза, че много скоро той ще има право да говори и т.н., отвсякъде лъхаше какво точно ще говори.

# 1 779
Роси има стори от снощи, в което казва че “пак е с 10 години назад, но защо колиетата са еднакви? Можело поне да са различни” .. не разбирала какво се случва и дали не било тръгнало това от продукцията ….
Явно чак сега разбира момичето..

# 1 780
Нейните сторита са ми абсолютно непонятни! Изобщо не разбирам какво се опитва да каже с тях.

# 1 781
Сега наистина ли ще ги струпат всичките маймунки в студиото. Не си представям Валидация да иде...

# 1 782
Тя как не е още в Шри Ланка и да не е разбрала , че предаването е приключило не знам😂. Но  си я харесвам Росито, малко оукуърд идва.

Чак СМ да и гледам …няма🙃, не я харесвам чак толкова.

Роси има стори от снощи, в което казва че “пак е с 10 години назад, но защо колиетата са еднакви? Можело поне да са различни” .. не разбирала какво се случва и дали не било тръгнало това от продукцията ….
Явно чак сега разбира момичето..
Нейните сторита са ми абсолютно непонятни! Изобщо не разбирам какво се опитва да каже с тях.

# 1 783
В темата за спойлерите пишеше, че Даниела спряла да му отговаря, блокирала го навсякъде и заминала за Малдивите. 😀Онзи сигурно яко е избеснял.

# 1 784
Проблемът не е, че някоя се е обвързала след кастинга и преди снимане на предването. В спойлерната тема писа една потребителка, която каза, че и на нея са писали да я поканят да участва, казали й, че няма проблем, че е обвързана и просто да архивира снимките с гаджето временно. Тя е редовна и аз й вярвам за това.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 07:38 от Meddyy

Общи условия

Активация на акаунт