Отговори
Сигурна съм, че всеки от нас пази топли спомени от детството, свързани с някоя любима книжка. Помните ли онази, която ви е карала да се смеете, да мечтаете или дори малко да се позамислите? Кои детски книжки бихте препоръчали на днешните деца? Споделете конкретни заглавия, за да имаме идеи! Другия важен въпрос е къде да ги намерим и възможно ли е това начинание?

# 1
Голямо значение има възрастта на детето. За някои е подходяща "Зайчето Питър", за други - "Пипи Дългото чорапче", а за трети - "Индийски приказки"...

# 2
  • Пловдив
Банално но - "Малкия принц"

# 3
Барбароните са ми сред най-сладките спомени от детството. Шарени, весели и толкова различни един от друг, всеки си имаше характер и интереси. Учеха на приятелство, приемане и грижа за природата, без да досаждат с поуки. Подходящи са за деца от 3 до към 7 години. Лесно се намират в Сиела, Хеликон, онлайн книжарници. А и рисунките са супер забавни, направо си е удоволствие да ги четеш заедно с детето.

# 4
Също мои любими и днес на децата, метае за цялата серия, увлича се по това, че не изглеждат като нас, но имат човешки качества. Интересно е, че го стимулират да мисли в различните ситуации, да взема страна и да изразява мнение.

Барбароните са ми сред най-сладките спомени от детството. Шарени, весели и толкова различни един от друг, всеки си имаше характер и интереси. Учеха на приятелство, приемане и грижа за природата, без да досаждат с поуки. Подходящи са за деца от 3 до към 7 години. Лесно се намират в Сиела, Хеликон, онлайн книжарници. А и рисунките са супер забавни, направо си е удоволствие да ги четеш заедно с детето.

# 5
 Като цяло книгите на моето детство не паснаха кой знае колко на детето ми. Разликата във времената е доста голяма явно.

# 6
  • София
Има такава тема – https://www.bg-mamma.com/?topic=785712

П.П. Бях объркала линковете.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 15:08 от milenaka

# 7
Книгите на издателство Миранда с оформлението и картинките като от едно време: Снежанка, Дивите лебеди...

# 8
Не съм запозната, но с удоволствие ще погледна.

Книгите на издателство Миранда с оформлението и картинките като от едно време: Снежанка, Дивите лебеди...

# 9

Общи условия

Активация на акаунт