Не съм чел и не възнамерявам да се запознавам с Бешлийска (за себе си смятам, че не пропускам кой знае какво; слава Богу, че в СБ не ми се падна питанка за някоя от нейното актуално-литературно модно течение - но пък, виж ти! - с Кънчев говорихме за сканди-ноара
). Бая БГ-литература съм минал (не само от ония списъци за ваканцията някога). От съвременните, дали се казват Господинов или Пасков - важно ми е да ми казват нещо и как ми го казват. От старите/класиката ми е останало онова, което собствения ми интелектуално-емоционален натюрел ми е подредил в по-дълготрайната памет. По същество: попадна ми Робърт Браун - "Пътят към рая".
В анотацията (това си е реклама отвсякъде) цитират Букрипортър: Феновете на Дан Браун и Джеймс Ролинс определено ще бъдат впечатлени. Както и всички, които вярват в чудеса... Точно това си е, пък и авторът също е Браун, нали.
Лятно четиво, минава се бързо и без скука, дали ще е Клайв Къслър или "този" Браун (Робърт) - ако ви се ще подобна история/сюжет - най-добре се обърнете към по-мастития Дан.