В момента чета... 95

• 38 720
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Аз по същият начин се пробвах с "Гам" на Ремарк , не върви и не върви. Иначе останалите му произведения
 " Триумфалната арка " , "Живот назаем", " На западния фронт нищо ново" вървяха много гладко и ми харесаха. Относно Бърдаров " Аз още броя дните" ми хареса. Друго от него не съм чела за сега. Много земен човек наистина , житейският му път също е интересен - от футболист до географ , до това да стане и писател .

# 676
И на мен не ми допадна “Гам”.

Напоследък съм на фентъзи вълна. В момента чета “Заклинания” на Кристъл Съдърланд. Не е точно това, което съм свикнала да чета, но ми се стори доста интересна. За сега върви бързо.

# 677
  • София
Като бивша студентка на Бърдаров също само хубави неща мога да кажа за него. Един от малкото, на които наистина му се занимаваше с това, с което работи. Simple Smile

# 678
И аз харесвам Бърдаров, но не съм чела последните му 2 книги

В момента чета Не ме оставяй на Сара Ратаро. Много ми харесва, но съм до средата още

# 679
Радвам се ,че не съм единствената ,която започва книги и когато не ми харесат ги изоставям с чиста съвест.
Защото повечето дори и да не им хареса книга я довършват.
Има толкова много книги ,които могат да бъдат прочетени ,вместо да се напъвам да прочета нещо ,което изобщо не ми привлича интереса.
Прочетох първите две книги на Сюзан Колинс - Игрите на глада и ми харесаха много. Сега ,ще започвам третата ,която се казва "Сойка-присмехулка и се надявам да е също толкова интересна колкото и първите две.

# 680
  • София
Аз се помъчих с новата на Бакман. Толкова безинтересна книга скоро не бях чела.
Някой успя ли да я прочете?

# 681
Прочетох “Сватбата на прислужницата”, няма да съдя по разказа за цялостното творчество на Фрида Макфадън, но тъй като не съм чела откъси от другите ѝ книги -  ако може да уточнят прочелите ги - стилът на писане същият ли е и там?

# 682
  • София
Всичките и книги си приличат. В края на книгата се случва нещо неочаквано, без никакви обяснения.

# 683
Ясно, благодаря!

# 684
  • София
Всичките и книги си приличат. В края на книгата се случва нещо неочаквано, без никакви обяснения.

Е, чак без никакви обяснения. Grinning

Феникс, на мен първата Прислужница най-ми хареса, другите бих ги нарекла прилични, без да са нещо УАУ. А това за СВАТБАТА е такава измишльотина, че думи нямам. Satisfied

Мнението ми за новата на Бакман:
"Не ме грабна особено. Може би това е книгата му, която най-малко ми хареса, а съм изчела всичко негово. Хубаво пише, оставя силни послания, но излишният обем, повтарянето на 10 пъти по едно и също, използването на думата "пръдня" поне 50 пъти в текста ми убиха голяма част от удоволствието. От финала също очаквах повече. Оценка 3.5/5."

# 685
чета Геном на А. Дж. Ридъл. Стила на писане  има доста прилика с предишните му две книги Атлантската чума и атлантския ген ( бард не издадоха третата част -явно липса на продажби). Авторът има и добри хрумвания - донякъде прилича на технотрилърите на Крайтън, но не може да достигне това ниво.

# 686
Аз се помъчих с новата на Бакман. Толкова безинтересна книга скоро не бях чела.
Някой успя ли да я прочете?

Аз я прочетох. На мен ми допадна. Харесвам всички книги на Бакман. Те не се отличават толкова със сюжет и кулминации, колкото с философски теми за размисъл. Някои са малко по-динамични, други не чак толкова, но всички са в неговия типичен стил на писане.

# 687
  • Mediterraneo
Току-що приключих в Сторител Бертран и Лола на Анжелик Барбера. Прекрасна любовна история, една от най- хубавите, на които съм попадала. За онази, истинската и единствена любов, заради която оставяш живота си да тече покрай теб. Стилът е много приятен, ефирен и докосващ. Разказът не натоварва, не впечатлява с нищо особено, но историята е достатъчно поглъщаща. Съпреживяваш всичко, все едно се случва с теб, толкова е осезаемо присъствието на любовта, тя е герой в книгата.

# 688
  • София
За феновете:

Мен отдавна ме отказа. 😃

# 689
Втората прочетена книга от Лорет Ан Уайт - Тайната на пациента. Много се зарибих по тази жена. 😀 Честно казано, малко в повече ми дойдоха детайлите за убийството. Няма да казвам друго, но определено си беше много шантава и добре написана. После се разтърсих и за реалния случай. Въобще авторката се очертава като откритието ми за тази година. За десерт съм си оставила “Под дяволския мост”, но май няма да започвам веднага.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 18:13 от LieToMe

Общи условия

Активация на акаунт