В момента чета... 95

• 40 453
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А, и Кинг плиска легена. Особено около Ковид.

Приключих Игра на криеница. Интересна до края,  изгълтах я за три дни, но много нереално ми се струваше. Трябваха ми повече обяснения как точно да организирани престъпленията, с какъв ресурс.

# 121
  • Карлово
"Тихи години" на Алена Морнщайнова чета в момента. Не случайно е имала много номинации за книга на годината за 2024 г. тук.

# 122
В момента чета “Емоционалната интелигентност” на Даниъл Голман.
Стигнала съм до 150-та страница, но определено е книга, която дава много тема за размисъл, изясняват се много неща. Получавам отговори, за някои от емоциите и действията на хората, както и за мен самата.  За други пък въобще не съм се замисляла, че може да е и така… определено препоръчвам книгата и доста ми хареса. Научно написана е , лесно се чете. Разбираема е.
Заглеждам се и за други книги на автора, предполагам и те ще си заслужават.

Някой може ли да каже мнение за поредицата “Деца на гората” , моля?

#BGMammaчете

# 123
Направо съм без думи за "Втората смърт на Колет" - не е за вярване, че авторката на "Вода за цветята" и "Забравените в неделя", е написала такъв булшит - забъркала е невъобразима манджа с грозде от съшити с бели конци тъпи историйки, неадекватни, обилно подправени с правилните послания към читателя. Засегнала е всички дежурни теми, за които можем да се сетим - от хомосексуализъм, представен и чрез жена лесбийка, и чрез мъж гей - да ни е шарено, през расизъм към мюсюлманите, потискането на момичето в патриархалното семейство, на което се отказва образование, домашното насилие, сексуалното насилие в детска възраст и секс между възрастна жена и младеж, представен като нещо страшно положително (тук с Джон Бойн явно са се наговорили да пишат едни и същи неща) и заслужаващо похвала, минем през глобалното затопляне, разводите и тъкмо мислиш, че поне евреите на оставени встрани от сюжетите, хоп - Аушвиц и жестокостта на нацистите. И нещо ново - най-големият гад в цялата история е руснак, живял в насилие с баща алкохолик, явно пък руснаците могат да са само такива - побойници и пияници. Това не е литература, а помия, много съм разочарована от тази версия на Валери Перен. Криминалната загадка е свръх тъпа и измислена, така че дори тази линия на действие е скучна.
За сметка на това имах удоволствието на прочета "Жените на Лазар", която ми донесе истинско литературно удовлетворение - всичко при Марина Степнова е в правилната доза, - талантлива, умна и интересна, всяка история, която разказва, се превръща в магия.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 16:52 от Rayna13

# 124
Ауу Rayna13, ти направо ме шашна с това ревю за Валери Перен. Чакам си още пратката от Ориндж и вътре е именно Перен. Много жалко ще е ако и аз не я харесам,а имам големи очаквания!

# 125
Ох, СоСо, да знаеш с какъв ентусиазъм си я купих, не съм очаквала подобно нещо от авторката на две толкова добри и оценени от широк кръг читатели книги. Може пък на теб да ти хареса повече, ще споделиш после в темата.

# 126
  • София
Не съм изненадана от отзива на Райна за книгата на Валери Перен.
Дори съм сигурна, че ако сега прочета "Вода за цветята", едва ли толкова ще ми хареса...
Друга от Перен не съм чела.

# 127
Аз съм чела "Забравените в неделя " ,която не харесах толкова и го отдадох на това,че е била първата творба на авторката . "Вода за цветята " ми беше в топ 5. Ще пиша задължително, когато прочета и новата.

# 128
На мен "Забравените в неделя" много ми хареса, а във "Вода за цветята" криминалната нишка и страничните сюжети ми бяха по-интересни от основната тема, затова и обещанието за криминална загадка от анотацията на новата книга, ме грабна и очаквах заплетен пъзел, който да те кара да четеш до среднощ, но - уви, много слабо изпълнение.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 18:07 от Rayna13

# 129
Дочитам Забравената градина на Кейт Мортън, която беше майският ни избор в книжния клуб. Допада ми, първа среща ми е с авторката.
Чакам с нетърпение в събота да посетя Панаира и да си накупя книжки. Направила съм стабилен списък.

# 130
  • в сърцето на един мъж...
Леле, след това ревю, май ще я почакам Перен някъде електронна. Аз малко не й харесах предните, т.е. биват, но не ми бяха уау и за тази доста се позачудих. Добре, че не съм я взела.

# 131

Вече имам 2 книги от новата Златна колекция Световна класика. Кориците ми харесват.

# 132
Започнах да чета Гордост и предразсъдъци - естествено, чела съм я преди - имам една разпадаща се и една илюстрирана, но исках да прочета веднъж и това копие, след като го купих.
Някъде има ли списък с всички книги от колекцията?

# 133
Обявени са някои автори от поредицата. (Джейн Остин, Чарлз Дикенс, Лев Толстой, Франсис Скот Фицджералд, Михаил Булгаков, Фьодор Достоевски, Гюстав Флобер, Оноре дьо Балзак и още много други). Надявам се на Моби Дик, защото изданието на Изток Запад хич не ми харесва.

# 134
  • Пловдив

"Обещавам ти провал" - Педру Шагаш Фрейташ...не знам как да се изразя за това нещо 🤐 едвам добутах до 70 страница и просто я зарязах, за фейсбук статуси може да се ползва.

Общи условия

Активация на акаунт