В момента чета... 95

• 40 450
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
От тези, които са обявени, ме интересува само Майстора и Маргарита, защото изгубих моята (буквално - не знам къде е).

Но си мислех, че може да ми хареса още някоя.

# 136
Започнах да чета Гордост и предразсъдъци
В такъв случай да си повторя въпроса, можеш ли да погледнеш от кого е превода, предполагам Снежана Милева (заради издателство, нямам тази книга, не ми попадна), дали е така?
(Има различни преводи, различни издателства са я издавали и тук в колекцията ме интересуваше кой от всичките е).

# 137

Вече имам 2 книги от новата Златна колекция Световна класика. Кориците ми харесват.
Днес и аз си купих Нежна е нощта. Имам 2 пъти на хартия Гордост и предразсъдъци - на английски и български и затова не я взех.
След ревюто на Райна не мисля да си причинявам новата Перен. За мен Забравените в неделя е нейната книга, която ми е твърда 5-ца. Вода за цветята не ми хареса толкова, та не искам да си губя времето за четене.

# 138
В момента чета "Черво с чар" и като всяка нехудожествена литература ми върви доста бавничко, макар и интересно написана. Много трудно чета нехудожествена литература, а понякога ми се налага. Тази лично чета заради проблеми с червата, алергии, и лично надъхване, защото знам какво трябва да ям. Знам колко е вреден начина по-който се храня и въпреки всичко ми е много трудно да не го правя. След нея ще продължа с подобна литература, макар и да нямам нищо конкретно набелязано.
#BGMammaЧете

Аз също я чета и върви бавно, но съм решила да я завърша. Има доста полезна информация. Ще се радвам да споделите мнението си за книгата, след като я прочетете.

Прочетох я още като излезе. Много е полезна. Лично аз не художествената литература също я чета бавно, все пак този тип текстове изискват осмисляне.
#BGMammaЧете

# 139
Обявени са някои автори от поредицата. (Джейн Остин, Чарлз Дикенс, Лев Толстой, Франсис Скот Фицджералд, Михаил Булгаков, Фьодор Достоевски, Гюстав Флобер, Оноре дьо Балзак и още много други). Надявам се на Моби Дик, защото изданието на Изток Запад хич не ми харесва.

Всяка ще бъде с различни цветове, а като си ги подредиш изглеждат много красиво. Иии най - важното шрифта не е така дребен, както като вземеш книга от списание, които мисля, че бяха от сбб Медиа.

# 140

И аз се записвам с 1 и 2. А влязох за кафе Simple Smile много нежни ми изглеждат и ще стане хубава колекция. Майката на ММ има старата колекция.
Проблемът сега е, че трябва да кажа на ММ, че май ще трябва да дупчи стената да ми слага етажерки. 😇

#BGmammaЧете

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 14:03 от Азара.

# 141
Азара, а защо се затрупвате с книги като особено Гордост и предразсъдъци я има в електронен вариант навсякъде. Можете и да дарявате книги на библиотеката

# 142
Защото исках да я чета на хартиен носител. 😬
Една колекция ако си имам няма да убие никого.
Другите прочетени ги продавам и подарявам. Simple Smile

# 143
  • в сърцето на един мъж...
Тези нови издания с вестник ли са? Изглеждат добре оформени, дано са добре и от вътре.

# 144
"Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин за 5 лева поставя началото на удивителната "Златна колекция "Световна класика" на сп. BIOGRAPH
по-нататък по 10 лева „Нежна е нощта” на Фицджералд, знаменитата „Майстора и Маргарита” на Михаил Булгаков, разтърсващата „Анна Каренина” на  Лев Толстой (поради големия си обем тя е разделена в два самостоятелни тома), „Мадам Бовари” на Гюстав Флобер, „Големите надежди” на Чарлз Дикенс и още редица класики.

# 145
  • в сърцето на един мъж...
Много благодаря! Само една-две ме впечатляват от изредените

# 146
И аз търсих списък кои ще са всичките, но няма. Ще я пропусна тази колекция аз, защото имам голяма част от световната класика. Simple Smile

# 147
  • София
Аз искам да попитам как е хартията вътре? Аз взех от друга поредица на Жул Верн първата, подведена по ниската цена и красивата, твърда корица. Обаче отвътре хартията е меко казано ужасна - тънка, тънка вестникарска хартия. А като гледам и тези са опаковани и няма как да ги видя.

# 148
Не съм ги отваряла още и най-вероятно ще ги отворя по-късно. Но не очаквам плътен лист. Все пак за 9,99..

# 149
10 лева не е много ниска цена за книги без авторски права, които и без това се преиздават няколко пъти годишно.

Общи условия

Активация на акаунт