В момента чета... 95

• 40 569
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
След "Ловецът на хвърчила" се чудя дали да не започна с "Хиляди сияйни слънца", но моля някой да ми каже има ли финал като финал, или отново е отворен като на първоспоменатата книга. Не че не ми хареса, но ми остави някак празно усещане самият край.
Благодаря!

# 376
Има финал, но се подготви за тежка книга. Години по-късно още си спомням някои от описанията

# 377
  • някъде другаде
Горещо ти препоръчвам " Хиляда сияйни слънца ". В момента я чета.

# 378
  • София
За мен "Хиляда сияйни слънца" е най-силната книга на Хосейни!
Абсолютно покъртителна!

# 379
Аз не успях да я довърша ,може би избрах лош момент като бременна когато плачех и на реклами ,редувах я с други книги ,започвах ,спирах и се отказах. Дойде ми в повече, прекалено тежка и все пак съм решена някога да я прочета цялата

# 380
  • Пловдив
На мен "Хиляда сияйни слънца" ми хареса повече от Ловеца.

# 381
  • някъде другаде
На мен "Хиляда сияйни слънца" ми хареса повече от Ловеца.
Да и на мен , а и повече от "А планините ехтяха"

# 382
  • София
Жените от шато Лафайет на Стефани Дрей, в по- голямата си част стилът беше твърде равен, драматизмът се засили едва накрая и завърши силно. Харесаха ми трите истории за жени, които са силни, вдъхновяващи, вълнуващи, но ми се искаше динамиката да се развива през цялото време, така че да има повече напрежение.
Започнах Кралицата на пръстения остров на Донал Райън, за сега е приятна, но очаквам повече.

# 383
Чета "Мостът на Дрина" от Иво Андрич - кратки истории, в които се преплитат легенди и народни вярвания, съпътстващи този мост в Босна от строежа му по време на Османската империя до новите времена. Интересно е, че четейки една от главите, открих любопитно съвпадение със сцена от "Сърце" на Виктория Бешлийска - в нейната книга банът предизвиква един беден селянин да играят на зарове и след като го оставя без нищо, го принуждава да заложи собсвения си живот, докато в "Мостът на Дрина" героят от съответната глава Милан Гласинчанин, глава XII, може да се прочете в Читанка, играе комар на капията с един странен чужденец, който го обира до шушка и тогава му предлага да заложи единственото, което му е останало - живота си Simple Smile Явно на Бешлийска това ѝ е номерът - преписва чуждо творчество, даже без да си дава зор да го промени, разчитайки, че ние не сме чели авторите, от които краде. В "Нишка" едно към едно е преписала "Тенец" на Радичков, тук - Иво Андрич, което съвсем я принизява като творец и въобще като човек.

# 384
Rayna, опасна си! Ти трябва да станеш професионален четец или редактор.

# 385
  • София
Психея и Ерос от издателстовото и м.кутия  на Сharly wilde. Определено бях скептична , но за сега ми харесва доста начина на писане , историята и преплитането на митологията с художествената измислица.

Препоръчвам, леко лятно четиво.

# 386
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
В момента слушам "Харем" на Колин Фалконър и чета "Синухе  Египтянина" на Мика Валгари. И двете книги са изключително интересни и завладяващи. Тръгнеш ли да слушаш/ четеш не можеш да спреш. Особено за Синухе не очаквах, че толкова ще ми хареса. Как един финландец е успял толкова живо, коректно и майсторски да представи древен Египет за мен е мистерия.

# 387
  • София
Райна, изключително аргументирани съждения!
Интересно ми е какво ли би отговорила на тях Бешлийска, ако имаше как да я запиташ.. Каквато е хлъзгава и мнооого обрана Wink

# 388
Според вас дали има шанс да чете тук? Нали имаше една редакторка и авторка, които тук черпеха инфо, но използваха друга трибуна, за да се оправдават?

Би било чудесно, ако чете и тя. Не само месец Bg mamma да чете. 😀

# 389
  • София
Кой знае.. И да чете, едва ли ще се "принизи" на нашето бгмамско ниво , за да отговори Simple Smile

Впрочем, щастлива съм, че бгмама спря да чете и в темата се върна обичайната спокойна и приятна атмосфера Heart

Общи условия

Активация на акаунт