В момента чета... 95

• 40 395
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Прочетох "Свекървата" на Сали Хепуърт - слаб трилър, дори заглавието не му подхожда особено:
Скрит текст:
според мен авторката го е избрала само за да отплесне вниманието на читателя, би трябвало да се казва "Майката", или просто "Тя". Свекървенските отношения са второстепенни както в сюжета, така и в развръзката.

Започнах и преполових "Мистър Мерцедес" - отдавна не бях чела Кинг и му се наслаждавам. Наистина се отличава не само с въображение, но и с обща култура, език... Преводът е чудесен, предполагам не е лесно да се преведат (и пресъздадат) думите на Краля.
Видях, че в Строител са качили "Алтъна", някой тук беше писал много хубави неща за тази повест, така че ще си я пусна веднага след като приключа "Шепоти" на Одрейн (която май е по-слаба от "Мракът в сърцето ми", но все пак си я бива).

# 496
Добро утро с една хубава новина. Най-накрая има преиздаване на "Да срежеш камъка". Налична по книжарниците на нормална цена.

# 497
Вейда,на български ли я четеш  "Шепоти" на Одрейн , че не я намирам ?

# 498
Понеже в темата имаме почитатели на Дина Рубина, още няколко думи за "Бялата гълъбица на Кордова" - много по-интересна и задълбочена е, отколкото изглежда в началото. Макар че темата за изкуството определя сюжета от началото до края, тя съвсем не изчерпва всичко, което авторката иска да ни каже. Търсейки повече информация за произхода на една случайно забелязана картина, главният герой Захар Кордовин се натъква на собственото си, много разклонено и древно родословие, което се проследява чак до 16-ти век и научава зловещини истини, случили се някога, като пътем се появяват много съвпадения в имена и физически белези, проявени в поколенията. Семейната история е подробно, но непоследователно проследена, като всеки герой е описан с харакера и житейските си избори, до голяма степен предопрелени от историческите събития - твърде бурни и жестоки. Има любовна авантюра, но и доста заплетена криминална нишка, която в началото се появява само като тревога, като нагнетено напрежение у читателя, но в края на книга всичко става пределно ясно и отделните моменти се сливат в една обща, многопластова и гениална картина. Силно препоръчвам на харесалите "По слънчевата страна на улицата" - тук пак ще четете за изкуство, но и ще пътувате от Ленинград, до Йерусалим, през Толедо до Ватикана и чак до Маями. Шеметна история, много динамична и макар стилът на Дина Рубина да не е особено лек за четене, всяка дума си е на мястото и носи смисъл, който се разгръща в следващите глави. Четат ми се повече такива автори.
Започвам "Том Лейк" от Ан Патчет, както отбеляза Аня, Дина Рубина изпива силите и след нея мозъкът има нужда от нещо леко и разтоварващо.
ПП: понеже идват летните отпуски, не помня дали писах за "Някой друг" от Гийом Мюсо, но е перфектната книга за плаж - озадачаващо убийство и наистина много неочакван край, никога нямаше да се досетя. Отдавна този жанр е изчерпан за мен, но тези на Г. Мюсо още ги чета и ми харесват.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 09:02 от Rayna13

# 499
Дочитам "Елементарните частици". Насилвам се. Вулгарностите ме отблъскват и дразнят. На места ми звучат самоцелно и прекалено.
Това е първата книга на Уелбек, която чета, и вероятно ще е последната.

# 500
Започнах "Силоз", първа книга от фантастичната трилогията на Хю Хауи. Антиутопия е, а аз си падам по такива. Отметнах вчера около 50 страници и началото е много обещаващо като сюжет и език на автора. Дано се окаже читава до край, уж е с награда "Небюла". Силно съм зажадняла за хубава фантастична книга.

# 501
Мнооого ми е мъчна тази Дете 44, почти не съм чела от нея, не знам дали да не я зарежа и да си продължа с по-интересни за мен книги.. на моменти ми хваща интереса и после ми е скучно..

# 502
Не, дано я издадат и на български. Не знам какъв успех е имала другата ѝ книга, за да се случи това, но се различава от трилърите еднодневки и заслужава внимание.

# 503
Аз много харесах Дете 44, но не се чете лесно наистина.

И аз се мъча, ама с 11/22/63 на Кинг. Мисля, че много дами тук я харесват, печелила е и класацията ни (дали не беше и повече от веднъж). А аз буквално умирам от скука и се чудя дали ще стане нещо съществено (предвид обема на книгата съм в началото, 22% според Киндъла).

Сутрин докато се приготвям за работа слушам “Лехуса” в Сторител, но и там не съм напреднала особено.

# 504
Не, дано я издадат и на български. Не знам какъв успех е имала другата ѝ книга, за да се случи това, но се различава от трилърите еднодневки и заслужава внимание.
Аз харесах "Мракът в сърцето ми " дано преведат и "Шепоти" ще ми е интересно да я прочета.

# 505
  • София
На мен също ми беше допаднала "Мракът в сърцето ми", но ако Одрейн я издават "Милениум", не е много случила на издатели.. Струва ми се, че тяхната насоченост е друга.

Снощи започнах "Игра на криеница" на Сьорен Свайструп. С големи очаквания съм! Дано се опрадваят! Blush

# 506
Морско момиче, аз бих я оставила! Ако започна да чета нещо и не ме грабва, го оставям. Давам шанс до макс 50. страница 😃

# 507
  • София
И аз в отбора на мъчещите се - с "Втората смърт на Колет". Започна много добре, но е разтеглена до безкрайност, до степен да е нечетима. Последните 200 стр. ги минах на вентилатор, все пак исках да знам какво се случва. Спокойно можеше да е с 200 стр. по-малко и щеше да е супер.

# 508
И аз четох по бързата процедура втората половина на "Втората смърт на Колет" и продължавам да се чудя как е възможно талантлив творец като Валери Перен да изкара подобна боза.

# 509
И аз четох по бързата процедура втората половина на "Втората смърт на Колет" и продължавам да се чудя как е възможно талантлив творец като Валери Перен да изкара подобна боза.
"Три" на същия автор също е обемна боза, по мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт