Отговори
# 105
Когато някой каже, че не иска деца, всички са толерантни. Нормално е, не е за всекиго, не е задължително. Никой не го обвинява "Не обичаш значи децата!", нали? А за домашен любимец такива реакции...?

Куче равно на дете - едва ли.

Не, не е такава ситуацията. По-близка е до това той ВЕЧЕ ДА ИМА ДЕЦА и авторката да иска да ги изшътка и да я дразнят, защото са шумни и невъзпитани пък тя иначе много обичала деца Wink.

Кучето е там преди авторката и тя е знаела, че приятелят и много държи на него /било му като дете/. Вероятно баба му му гледа кучето, като е отишъл студент или е почнал работа. Кучето си е негово! Негова отговорност и негов любимец!
Не виждате ли разликата! Не разбирате ли, че тя влиза в нечий живот и почва да шкартира и пренарежда на нея да и е удобно без значение какво е важно за човека до нея. И това без да са заедно от години или да са женени и обвързани силно с общ апартамент и деца. На такива хора им се вика "Хубав човек, ама да не ти е в къщата"!

# 106
Точно така е, когато си го взел с желание Simple Smile Ако ти го доведе друг човек, без ти да си искал - просто не е същото.

И аз предлагам тя да не остава в къщата.

# 107
Всъщност не, кучето не е било там преди нея, само са го разхождали, а по-късно като са го прибрали, контекста е по-скоро в смисъл, че не е била питана ("очаква и аз да го чувствам като дете"). Тоест, темата не е "за и против кучетата", а "натресоха ми куче". И няма никакво значение кой в чия къща е отишъл, ако ще взима еднолични решения трябва и да си живее еднолично.

# 108
И аз така разбрах, че след като са заедно е взел кучето, явно без да обсъдят.

# 109
От няколко месеца живея с приятеля ми в малък апартамент. Той има куче, което живее при негов роднина, за да си  правят компания, а ние само го разхождаме и го връщаме, но сега заради влошеното здраве на роднината му го взехме при нас.

Да повторя - "той има куче", което за по-лесно е дал на баба си уж тя да не е сама. Сега баба му е болна и явно е трябвало да ПРЕПАРИРА кучето СИ! /както предложи един мъдрец, който не знае значението на думата Балсамира/

Дори и да не бе неговото куче, а на бабата всеки свестен човек щеше да прояви разбиране. Кучето е част от семейството - не е вещ, която да харижат някъде.

# 110
Защо трябва да проявява човек разбиране? Защо трябва да си нарушава комфорта? Как може едно куче да е по- важно от самия него?

# 111
Сега баба му е болна и явно е трябвало да ПРЕПАРИРА кучето СИ! /както предложи един мъдрец, който не знае значението на думата Балсамира/
/Препарира, балсамира...поправих един абсурд с друг, за да стане още по-абсурдно, нарочно, като еквивалент на абсурда, че тема за междуличностни отношения се тълкува като тема за куче./

Хубаво, всеки свестен човек щеше да прояви разбиране, тя явно е проявила такова и плаща някаква цена. Нищо от това не отменя факта, че е трябвало да бъде питана.

# 112
Аз бих си нарушила комфорта САМО заради едно куче.
А тя е нормално да си наруши комфорта, заради човек с когото живее и обича.

Все не мога да свикна, че живеем във времена в които за не един ЕГОЦЕНТРИЗМА е висша форма на съществуване. Слава Богу не сте много!

Много пък знае някой дали не са провели формален разговор да дойде кучето в тях и тя да е казала ДА, а сега да я дразни.

# 113
Нарушаването на комфорта ТРЯБВА ДА Е ДВУСТРАННО. Кое точно не е ясно? Аман от гълчане как не разбираме какво значи любов и сме егоисти, и то все от хора, дето искат нещо и смятат, че им се полага. Тюх, как па един не се намери да проповядва на другите алтруизъм и сам да дава и нищо да не очаква!

# 114
Е, ни де! Обичаме кучетата - даваме, даваме, даваме! До сетния им дъх! Или до нашия сетен! Какво по-алтруистично?

Бе да му се невиди като правите компромис на мига ли и другия трябва да направи? От къде знаете, че младежа не прави пет компромиса? Ама щото видите ли не можете ЕДИН да направите всички други трябва да ви разберат, да оценят великата ви жертва, да вдигнат паметник и да напишат соната какви сте жертви. Не бе! Просто сте егоисти!

# 115
Интересно, защо като кучето му е като дете, не вземе да го обучи, да не проси храна, и не вземе да чисти след него, а и самото животно? Или очаква след като роднината му се е грижила до сега за животното, сега приятелката му да поеме. Ами нагло е. Като си взел животно, ти имаш ангажимент към него, а не близките ти. Права е авторката да се ядосва. Може да му каже, че кучето има нужда от повече грижи, които е редно той да ги полага.

# 116
Айде почна се с фантазиите!
- Къде пише, че се очаква от нея да се грижи за кучето? Че и нагло стана? Кое? Това, което сама си измислихте?
- От къде знаете, че не се грижи той изцяло за кучето?

Разбира се ако смята, че трябва кучето да има по-добра хигиена може да постави въпроса на собственика му.

# 117
Ами той не го е правеил преди, правила го е роднината му. В момента девойката казва, че животното се държи невъзпитано, мирише и каквото там. Кой да ги свърши тези неща, след като стопанинът му, явно няма зор да го прави.

# 118
Ама и това не го знаем преди и сега кой се грижи за хигиената, къпането, обезпаразитяването, миенето на зъбите, прегледите, ресането и т.н.
Те може и да си го мият след всяка разходка и да го къпят редовно, но кучето да и мирише на куче.
Никъде не е споменала, че и е делигирана грижа за животното.

А едно куче като 20 пъти не му дадеш от чинията и спира да идва да иска. Може да те гледа, но не очаква и не те бута. Ако пък сърце не и дава - може да му слага в купата като сяда да хапва.

Трудно е да се привържеш към чуждо, вече голямо куче. Но дано роднината скоро се оправи и то си иде при нея.

# 119
  • По света и у нас
Нормално е да те дразни. И мен би ме дразнило.

Общи условия

Активация на акаунт