За едни е нормално да живеят с големи кучета в апартамент, да им мирише дома и да има козина буквално навсякъде дори и в гащите, а за други, които държат да са по- чистоплътни и да миришат на чисто, не е нормално. И не, това не ги прави безсърдечни хора, мразещи животните! Аз харесвам животни, но предпочитам да не ги отглеждам в апартамент. Авторката написа че я дразни, но вие не се замислихте по-дълбоко в това, което е написала. Тук ще говоря от личен опит. Ами нормално да я дразни. Това да прибираш прането по един час, защото минаваш всяка дреха с лепки за да махнеш космите - дразни. Това да не можеш да се нахраниш нито веднъж спокойно, защото кучето се върти около теб и лае за да му дадеш или още по-лошо когато скача на столовете около теб и се опитва да докопа чинията ти- дразни и напряга много. Когато чистиш и трябва да внимаваш кое къде оставяш, защото ако се докопа до боклука например ще ти отвори двойна работа. И любимото ми- да не искаш да си каниш гости защото целият диван и столове са в косми и когато гостите седнат, кучето се качва върху тях да им краде от чиниите, понеже не е възпитано.
И какво излиза- че отговорен за кучето в случая е приятелят ти. Щом го приема като дете, детето не иска само разходки, а и много грижи!
Нека да го сресва той, да чисти космите от дивана, да го научи на навици, да му чисти изпражненията ако се изпуска и т.н.
Ти не си виновна, че държиш на хигиената.
Проблемът с космите се решава много бързо с купуването на читава сушилня. Имам 3 животни вкъщи и нямам косми по дрехите, освен ако не са от някоя кофти материя, която събира всякакви мъхове и косми.
Като не я кефи авторката кучето да се катери и да проси храна има лесно - затваря вратата на помещението, в което се храни и няма кой да й досажда. Като има гости - същото, но да се приговти, че ще лае и ще протестира кучето.
Пак казвам, за момента кучето е там временно. Ако остане за постоянно могат да помислят за превъзпитание. На мен обаче ми се струва, че нито тя, нито приятеля й са гледали до сега животно сами и не са много наясно с работата по дома и хигиената, когато има животно.