Отговори
# 90
Много нападки, много нещо..!
За едни е нормално да живеят с големи кучета в апартамент, да им мирише дома и да има козина буквално навсякъде дори и в гащите, а за други, които държат да са по- чистоплътни и да миришат на чисто, не е нормално. И не, това не ги прави безсърдечни хора, мразещи животните! Аз харесвам животни, но предпочитам да не ги отглеждам в апартамент. Авторката написа че я дразни, но вие не се замислихте по-дълбоко в това, което е написала. Тук ще говоря от личен опит. Ами нормално да я дразни. Това да прибираш прането по един час, защото минаваш всяка дреха с лепки за да махнеш космите - дразни. Това да не можеш да се нахраниш нито веднъж спокойно, защото кучето се върти около теб и лае за да му дадеш или още по-лошо когато скача на столовете около теб и се опитва да докопа чинията ти- дразни и напряга много. Когато чистиш и трябва да внимаваш кое къде оставяш, защото ако се докопа до боклука например ще ти отвори двойна работа. И любимото ми- да не искаш да си каниш гости защото целият диван и столове са в косми и когато гостите седнат, кучето се качва върху тях да им краде от чиниите, понеже не е възпитано.
И какво излиза- че отговорен за кучето в случая е приятелят ти. Щом го приема като дете, детето не иска само разходки, а и много грижи!
Нека да го сресва той, да чисти космите от дивана, да го научи на навици, да му чисти изпражненията ако се изпуска и т.н.
Ти не си виновна, че държиш на хигиената.

Проблемът с космите се решава много бързо с купуването на читава сушилня. Имам 3 животни вкъщи и нямам косми по дрехите, освен ако не са от някоя кофти материя, която събира всякакви мъхове и косми.
Като не я кефи авторката кучето да се катери и да проси храна има лесно - затваря вратата на помещението, в което се храни и няма кой да й досажда. Като има гости - същото, но да се приговти, че ще лае и ще протестира кучето.
Пак казвам, за момента кучето е там временно. Ако остане за постоянно могат да помислят за превъзпитание. На мен обаче ми се струва, че нито тя, нито приятеля й са гледали до сега животно сами и не са много наясно с работата по дома и хигиената, когато има животно.

# 91
Никой досега не е помирисал нашето куче ни по дома, ни по дрехите ни. Разбират, че го имаме, когато ни видят заедно. Ама сигурно хората покрай мен и те не държат на хигиената (като нас) и не им прави впечатление, че сме миризливи и с гащи, пълни с косми. 😂
Ех, добре, че има чистоплътни хора все пак.

# 92
Никой досега не е помирисал нашето куче ни по дома, ни по дрехите ни. Разбират, че го имаме, когато ни видят заедно. Ама сигурно хората покрай мен и те не държат на хигиената (като нас) и не им прави впечатление, че сме миризливи и с гащи, пълни с косми. 😂
Ех, добре, че има чистоплътни хора все пак.

Кучетата миришат - стига сте се правили на луди.
Казвам го като човек, който не гледа кучета, но често е бил на гости на хора с кучета.
Ми как ще му мирише като си е свикнал на миризмата?

# 93
А чакайте да се върне болната баба, която сега гледа кучето, а те го разхождат и гледай пък нея как радушно ще приеме авторката, че ще трябва да обгрижват ...

Моля не пишете глупости като "обичам животните" - като просто ви харесват на картинка колко са милички и в зоологическата градина...

# 94
Аз ще излезе, че не познавам чисти хора с чисти кучета ли? Навсякъде си мирише леко, където има куче, и косми има много. Няма нищо лошо, просто не е за всекиго. А и многото грижи товарят здраво и не са ей така лекичко да му почистиш, да го възпиташ и т.н. Всичко се задвижва от огромното желание на стопанина да си има куче. Нямаш ли желание, всички грижи тежат тройно.

# 95
  • София
Не навсякъде има косми. има породи, които не се скубят.
У нас има повече косми от мен, отколкото от кучето, а съм с къса коса.

# 96
Ох, в градския транспорт как смърди ако знаете! Па само ‘ора се возят.
Ама така е, има хора с вкус, а има хора и с мирис.

# 97
Добре, възможно е, аз не съм посещавала домове с всички породи. Съгласна съм.

Но обикновено има косми, и то доста. Няма как да се предотврати напълно за повечето кучета, даже и при отлична хигиена. А относно миризмата - има лека такава, както има и в дом, в който се пуши. Хората в него никога не я усещат. Само гости, които не пушат, могат да я доловят.

Всичко това е без значение, ако човек е с широко сърце и си обича животното, готов е да си даде часове в грижи за него. Но който не е? Няма и как да стане.

# 98
Много ми е странно, че въобще се сравнява любимия човек с куче. Аз за любимия човек бих направила всичко. Въобще са несравними величини. За мен, подчертавам.

# 99
Идвам от семейство, което цял живот гледа животни, и пак не разбирам поведението на приятеля на авторката. За мен това е диво несъобразяване.

# 100
Много ми е странно, че въобще се сравнява любимия човек с куче. Аз за любимия човек бих направила всичко. Въобще са несравними величини. За мен, подчертавам.

Не, кучето се сравнява с дете. А любимия човек се съветва приятеля и да избера нея или детето.
Ще кажете - ама то животно. Все пак едни хора драха и убиваха котки, твърдейки, че обичат животните и кучето си. Споменавам ги не за разкош, а за да дам пример, че много едностранно и както им оттърва приемат и демонстрират хората любовта към животните.

Да, за мен моето куче е наравно с детето ми.

Миришео ви в къщи с кучета! Откакто спрях цигарите ми мирише във всяка къща с хора - та вероятно и у вас мирише, но не си давате сметка. Хората си мислят, че замазват миризмата си с разни омекотители и ароматизатори, а то мирише на втора употреба - човешка миризма и силен аромат.

# 101
Когато някой каже, че не иска деца, всички са толерантни. Нормално е, не е за всекиго, не е задължително. Никой не го обвинява "Не обичаш значи децата!", нали? А за домашен любимец такива реакции...?

Куче равно на дете - едва ли.

# 102
Казва се постоянно в темата че кучето котката не подлежат на сравнение с деца или с някой друг "близък човек". Изтъква се предимно от хора, които не са отглеждали животни ( визирам тези смятат че ги обичат и това се изразява да им се  радват отстрани) .

Обаче кучетата и котките са живи същества.  Които освен всичко друго напълно зависят от нас, стопаните им. А кое друго същество зависи от нас в нашето семейство - децата. Затова и ги сравняваме с тях. Мъжът, родителите ни също са ни любими същества но не зависят от нас. А ние, хората, освен всичко, понякога се налага да избираме кое същество ни е по-любимо - мъжа ли пред родителите или обратното. Но това никога не важи за децата. Те са преди всички,  преди мъжа, преди родителите. Разбира се ако трябва да избираме деца или животно ще  избираме децата, но никога животното не се оставя  на произвола на съдбата,  а му се търси друг дом. Но това какво казах е в краен случай, най-често здравословен. Иначе всичко друго е решимо. Затова и всеки тук разсъждава за кучето от темата като за дете.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 23:36 от _re_ge

# 103
Няма да се търси дом на кучето, а авторката трябва да си потърси нов такъв.

# 104
Не е равно на дете, но е като дете, т.е. Би трябвало ако си взимаш животно да си наясно, че става член на семейството и имаш неспирни грижи за него. Както не би оставил детето си мръсно и гладно така според мен не би трябвало и животното да не е.
И всяко животно си има собствена миризма, това не значи, че е лоша. Всеки човек също си има негова миризма (не говоря за парфюм), което е напълно нормално.
На мен ми доставяше огромно удоволствие да мириша морското си свинче по козинката. 😀 и наистина ми беше като дете.
Последната му вечер при нас ставах през 30-40 минути да го нагледам дали е ок и да му говоря, да го успокоявам, защото знаех, че е последно с нас.
Когато се прибирах вкъщи първо слагах храна на него, после слагах да хапвам аз. И такива работи..

Общи условия

Активация на акаунт