Отговори
# 195
Постовете, че като живееш в чуждо жилище нямаш право на глас (в това число и претенции) са закъсняли с един-два века.

# 196
Не съм съгласна, че кучетата разбират от говорене. И котките не разбират. Те чуват тона и ако им говориш мило, приемат го като поощряване. Затова трябва физически да им се покаже, че когато стопаните се хранят, не се бърка в чиниите им. Животните не се блъскат и ритат, просто внимателно се отнасят малко встрани и тогава им се говори поощрително.

# 197
Нарциса какви неща говориш? Как носиш 40 кг куче в друго помещение и му говориш насърчително?

# 198
Всичко разбират, абсолютно съм сигурна. Е, нямат богат речник, но доста думи знаят какво значат.

Постовете, че като живееш в чуждо жилище нямаш право на глас (в това число и претенции) са закъсняли с един-два века.

Така ли? Ами нека. Няма как някой да дойде в моето жилище и да ми забрани да си гледам домашен любимец.

# 199
  • София /Абсурдистан
В моето си жилище сама съм си стопанка. На който нещо не му харесва, знае къде е входната врата.

# 200
Да дойде кой, инкасаторката за водата? Нали говорим за човек, с когото се предполага, че ако не чак се обичате, то поне имате взаимни чувства и ако е във вашите жилища е по двупосочно желание и разбирателство. Като имате кучета естествено, че идвайки при заварено положение, значи ще ги е приел. Но ако вече живеете заедно и решите да си вземете куче няма да попитате любимия/та ли? А частта с "обичаме се" къде остава, тоя човек не е дошъл да живее на място с лишаване от свобода все пак. Ясно, че давате крайни примери, за да покажете колко държите на кучетата си, но не говорим за ултиматуми и ритници, а че ако толкова ти е все тая какво мисли другия, по-добре да си вземете хотел.

# 201
Няколко човека споделиха, че кучето би им било по-важно от човека, в смисъл предпочитат именно то да остане на всяка цена. Всички сме различни.

# 202
Ами да. За много хора е неразбираемо. За много други, да.
Кучето е семейство, не животно.
Инкасаторите не влизат изобщо вкъщи. Бележка пиша.

# 203
Кучето е семейство, а любимият мъж/жена не е ли семейство? Защо изобщо сте започнали да живеете заедно. Момичето не е дошло на гости, нито сама се е натрапила. Ако мм не иска котка никога не бих взела, независимо в кой дом живеем. Това е върхът просто да се разсъждава така.

# 204
Инкасаторите не влизат изобщо вкъщи. Бележка пиша.
Аз съм с дистанционно отчитане.
Добре поне, че ти ме разбра.

# 205
Защо продължавате да обсъждате гонене на животното, след като авторката изобщо не поставя това за обсъждане? Очевидно е и за нея, че такъв вариант няма, след като казва, че приятелият и счита животното за свое дете.

# 206
Добрата новина е, че кучето не е агресивно. Разбират от интонация и знаци кучетата. Но ако му е давана храна от масата и така е научено, ще трябва много работа с него. Трябва да си има място и паница, които да си ги знае.

# 207
Напълно те разбирам. Кучето е разглезено и приятелят ти не полага никакви грижи за хигиената му. Не е достатъчно само да му се радва, а и да го възпитава и къпе. Моето мнение относно кучкарите е малко по-радикално. Не разбирам как едно куче може да замени дете. Не е дете и никога няма да бъде. Като искаш куче - купуваш си къща с двор, а не го завираш в малък апартамент и да ходи по нужда по улиците и после децата ни да настъпват съкровищата му, които милият стопанин не събира и се прави на приятно разсеян.

# 208
Може би просто вие и златните ви яйца трябва да се научите, че на този свят има и други същества, които имат същото право да съществуват на територията, на която ходите, а не е нужно да се заточат далеч, за да не смущават излизанията ви четири месеца през годината.  Защото на пролет всички изпълзявате от дупките си и започвате да претендирате за еднолични права върху алеи, паркове и градини. "Няма нищо по-хубаво от лошото време" и поне тогава (ние, кучкарите) си отдъхваме от самозабравили се гражданя.

# 209
Като искаш да си разхождаш песа - носиш си торбички и му почистваш пастичките. Вие сте тези, които сте се самозабравили и си мислите, че трябва да превръщате парковете в кучешки клоаки.

Общи условия

Активация на акаунт