Отговори
# 210
Кой и къде е написал,че кучето заменя детето?! Що за интерпретация?
Естествено, че с торбички се движим. Аз съм кучкарка, но съм безкомпромисна към такива, които не си почистват след кучето. Винаги правя забележки. Понякога дори събирам чужди отпадъци, защото не искам в тъмното да ги настъпя.

# 211
  • София /Абсурдистан
Някои, представи си, почистваме.

# 212
Преди няколко седмици едни женени с дете свалиха панталоните на синчето си и го изпикаха в безистена пред входната врата на сградата. Предлагам да караме малко по-спокойничко с възмущенията кой къде цапал. П.п. трябва да добавя  - съседи са ни цитираните и фактически синът им пикае пред входа на дома им.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 16:26 от Нарцùса

# 213
Като искаш да си разхождаш песа - носиш си торбички и му почистваш пастичките. Вие сте тези, които сте се самозабравили и си мислите, че трябва да превръщате парковете в кучешки клоаки.

Аз си носих и почиствах, и пак се карах с малоумни бабушерки и дядки по цял ден. Най- любимите ми бяха една баба, която реши, че съм длъжен да и оправя градината и да подкося треватa понеже си разхождам кучето на тротоара пред нейната умряла селска къща. Или майката в съседния блок, която ми обясняваше, че заради мен и кучето ми, нейното дете яде лайна от земята. Въпреки, че аз моето куче там не го рзахождах даже, де.

Вярно е обаче, че много хора с кучета не чистят след тях. Даже масово не чистят след тях. Вярно е също, че масово майки не чистят боклуците след децата си, затова сте квит.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 00:49 от duhduh

# 214
Собствениците на животни са същите като всички останали хора - и там има загрижени стопани, които полагат съвестни и сериозни грижи, и също така има и мърлячи, които отглеждат животните си по нездравословен и дори  вреден начин, и мърлят всичко около себе си. Така и съответно има както щастливи и спокойни животни, които не миришат, така и невротични и смърдящи. Поставянето под общ знаменател на всички собственици и животни не обслужва никого, освен че говори много ясно за този, който поставя етикетите.

# 215
Няма ли да я заключат вече тая тема?  Авторката е покри отдавна, а пък какви не истории се измислиха и изписаха.

# 216
Покри се. Тя очакваше да кажем, "ама как, да го маха веднага това куче!".

# 217
Ами аз пък ще й кажа в прав текст да си търси друг приятел без куче. Очевидно е, че кучето й създава дискомфорт и по всяка вероятност не обича истински кучета, както първоначално си е мислила. И в това няма нищо лошо. Не може всички да харесваме пръхтящи домашни любимци, които си ръсят космите в манджата и внасят у дома целия букет от кучешки акита, които са събрали по време на разходката и после ти лягат на възглавницата. И това, че не харесваш кучета, не те прави автоматично лош човек и не е нужно любителите на животни да скачат като ужилени като им кажеш, че не си фен на кучетата. Някои хора не харесват и малки пищящи деца и не искат да имат потомство. Светът е шарен и има хора всякакви.

# 218
Как точно се внася този..хм..."букет"?

# 219
Ами аз пък ще й кажа в прав текст да си търси друг приятел без куче. Очевидно е, че кучето й създава дискомфорт и по всяка вероятност не обича истински кучета, както първоначално си е мислила. И в това няма нищо лошо. Не може всички да харесваме пръхтящи домашни любимци, които си ръсят космите в манджата и внасят у дома целия букет от кучешки акита, които са събрали по време на разходката и после ти лягат на възглавницата. И това, че не харесваш кучета, не те прави автоматично лош човек и не е нужно любителите на животни да скачат като ужилени като им кажеш, че не си фен на кучетата. Някои хора не харесват и малки пищящи деца и не искат да имат потомство. Светът е шарен и има хора всякакви.
Това последното си го прочети няколко пъти. Имаше много хора, които в тази тема кряскаха, но твоето кряскане е в топ 3. Не защото ползваш “кучкари”, “песа”, пастички” и подобни, не защото обвиняваш “вие превръщате парковете в клоаки”, “вие сте се самозабравили” а защото от всякъде си личи, че нито си влизала в чист дом с куче, нито си виждала собственик да събира изпражнения, ни си виждала ограждение в парка за кучета, ни знаеш, че обикновено кучетата им мият лапите след разходка, и че нещото което съдържа най-много бактерии е домакинската гъба и човешката уста.
Айде да се успокоиш малко и да спреш да обиждаш!

# 220
Виждала съм и съм чувала всичко, което описваш. Но явно не важи за всеки, щом на всеки пет метра има изненада. И не, няма да се успокоя, докато не започнат да глобяват за това както се прави в цивилизованите държави и докато не започна да гледам света наоколо и да му се радвам без да се налага да си гледам нонстоп в краката. Но може би за любителите на кучета е нещо напълно нормално изненадите им да са на входа на хранителния магазин или в пясъчника в детската площадка.

# 221
А може би е редно да вземеш предвид уличните кучета? А може би и факта, че има улични котки също? А може би това, че именно уличните котки ходят в пясъчниците и го зариват?
В цивилизованите държави преди всичко хората имат цивилизовано отношение един към друг, глобите са чак след това. В цивилизованите държави можеше и ти да отнесеш глоба за “радикалното” си “мнение”.

# 222
Аз съм силно склонна да вярвам, че част от тези прояви не са на кучета, а на хора. Там, където споменатите съседи изпикаха детето, редовно има и резултати от разтоварна дейност.

Уличните животни си вършат работата скрито, инстинкт.

# 223
  • София /Абсурдистан
Като е станало дума, аз видях и още по-брутална история.  На морето в курорта “св. Константин”, вечеряме в ресторант градина. На една ръка разстояние от нас една баба изпикава детето уж в храстите, но потече стабилно към масата. А след малката нужда тръгна и голяма, буквално на ръка разстояние от масите. Един мъж се възмути и направи забележка, че тук ядем все пак, а тази като се развика, че това било дете и какво толкова. Гнусно, та няма на къде повече. Извиканият управител каза, че нищо не може да направи, а бабата хвърли някакви пари на масата и се измете със златното яйце, защото и други хора скочиха. И да не мислите, че се е извинила? Не, разбира се. Всички присъстващи бяхме врагове.
Простотията е поголовна просто. То хората не стават, вие за животни спорите..

# 224
Значи вчера ходих на "Джъмбо", което при нас е извън града. Имаше поне 2-3 майки, които си изпикаваха децата отстрани, по храстите, че и двама възрастно, щото видиш ли тоалетната на втория етаж им е много далече. Та докато не спрем и ние хората да правим такива мизерии ще си гледаме в краката, мда.

Общи условия

Активация на акаунт