Милано и Северна Италия - тема 19

• 19 924
  • 487
  •   1
Отговори
# 435
  • Milano
Халичка, прогнозата постоянно я менят.
Вчера даваха слънчево в четвъртък, сега пък има и дъжд - следобед, вечер.

# 436
  • София
Готино Simple Smile Ще е пак забавно, няма да му се дадем на времето, просто да не са наводнения все пак.
В седмицата на модата как е? Сигурно има почече хора и навалица?

# 437
  • In transit
Мдаа, времето е доста динамично и аз вече се чудя какво да вземам. Sad Няколко найлонови торбички за краката, ако ще трябва да плуваме. Grinning

# 438
  • София
Само да не е надуваема лодка Simple Smile)

# 439
  • In transit
Joy Joy Халичка, каквото такова. Важното е да си изкараме добре. Мм е напръскал с репелент за дъжд обувки, раници, якета. Водата ще ни заобикаля направо. Sweat Smile

# 440
  • София
Здравейте,
Дали има посещавили Торино скоро?
Оглеждам се за места за настаняване. Около стадиона почти няма свободни опции.
Ще бъдем с кола и ми иска паркирането да е лесно, но все пак да има и транспортна връзка с центъра.
Ако някой може да ми препоръча район за назстаняване ще съм благодарна?

# 441
  • Германия
Много малко е коментирано за летище Малпенса, ние ще летим през ноември за един уикенд по женски, предполагам, че има постоянно връзка за Милано, с автобус или влак е по-бързо? С такси също е вариант понеже сме 4, но ми се иска са избегнем задръствания.

# 442
  • In transit
Здравейте,
Дали има посещавили Торино скоро?
Оглеждам се за места за настаняване. Около стадиона почти няма свободни опции.
Ще бъдем с кола и ми иска паркирането да е лесно, но все пак да има и транспортна връзка с центъра.
Ако някой може да ми препоръча район за назстаняване ще съм благодарна?
Крочета и южните части на града са най-добри за настаняване. Гледайте само да не сте в района на Бариера ди Милано. Там и околните райони са лоши.

# 443
  • София
Много малко е коментирано за летище Малпенса, ние ще летим през ноември за един уикенд по женски, предполагам, че има постоянно връзка за Милано, с автобус или влак е по-бързо?
Влакът е по-бърз. Около 55 минути от T1 до Чентрале, 40 до Кадорна, 45 до Гарибалди. Има различни влакове по различни маршрути, според зависи кой ти е удобен.
Шатълът от Т1 е 70 минути по разписание. Не знам дали попада в задръствания редовно.

# 444
В нечекиран багаж може ли чадър? Малко извън темата  , но все пак като се има в предвид дъждовете.

# 445
  • София
Може, да.

# 446
за билетите за градския транспорт. на нас ни беше най-удобно да плащаме директно в превозните средства с карта (в случая безконтактно с телефон направо).. както в софия...
максимум за календарния ден се начислява колкото струва дневната карта.
за нас удобството беше на първо място. пътувахме с четиригодишен звяр, който понякога изпада в особени настроения, когато е изморен и искахме максимално лесно да ни е придвижването, качване/слизане от трамваите и влизане/ излизане от метрото.
Нали за Милано пишете?

# 447
# 448
Нали за Милано пишете?

да. за милано.

но и в бергамо също, ако се плаща с карта отчита за деня максимално колкото струва дневния билет.

# 449
  • Milano
Много малко е коментирано за летище Малпенса, ние ще летим през ноември за един уикенд по женски, предполагам, че има постоянно връзка за Милано, с автобус или влак е по-бързо? С такси също е вариант понеже сме 4, но ми се иска са избегнем задръствания.

Има постоянно връзка с Милано, 4 фирми за шатъли.

Аз предпочитам шатълите.
С влака съм пътувала един път, при откриването на Малпенса, беше влючен в цената на билета на АлИталия.

Не си мислете, че влаковете не закъсняват - напротив.
За мен не са удобни с големи куфари.
Спирката е в подземието и се вървеше доста, докато на шатълите е отпред пред "пристигащи".

Цена на влака - 15 евро.
Цена на шатъла онлайн - отиване и връщане - 16 евро.
При семейство разликата е значителна.
Такси - фиксирана цена - 110 евро според сайта на летището, 114 според този на областта.

Преди времетраенето беше 50 и 60 мин, съответно от Т2 и Т1.
Сега е увеличено с 10мин, защото спира на p.le Lotto  и на Панаира.

Дала съм съвет на мои приятели, когато пристигат от Малпенса да отсядат в тази зона.

Шатъла дотам е 30 мин, не е нужно да се ходи до Централна гара.
От Лотто до Дуомо са 12мин., спират 2 линии на метрото.
Portello, Fiera Milano City, Tre Torri, De Angeli и т.н. са хубави зони, на няколко спирки от Lotto.
От Милано към Малпенса не спират на Панаира, само на Лотто - пред Lido.

Визирам Малпенса шатъл, мисля и на Аутострадале спирката беше там.
За останалите - се проверява.

Обръщайте внимание, ако ще хващате влак и на други неща.
Напр. не спира на Т2 от 30/09 до 06/12. Ако сте с Изиджет не ви върши работа.
Има ремонтни дейности и се заменя с автобус в определени дни от 18ч.

При стачки, първите влакове, които се канселират са Малпенса Експрес, има заместващи автобуси от Кадорна.

И не на последно място - бъдете внимателни, ако изберете влака.
Новото поприще на джебчийките - Малпенса Експрес.

Дават от време на време по тв.

Съвет и към останалите, ако пътуват със стрели от Ц.гара да внимават за багажа си.

Номера им е следният - обикновено са група от 2-3, добре облечени, за да не бият на очи.
Знаят перфектно кога тръгва влака и че вратите се затварят автоматично една минута преди това.
Ако сте забелязвали има и места за големи багажи.

Обикновено в суматохата при влизане, крадат куфари, едната те блокира на пътеката, другите го свалят от влака и слизат точно преди автоматичното затваряне на вратите.

За кой стадион в Торино става въпрос, Олимпико или Алианц?
Мики, вземи високи гумени ботуши, като за Венеция.Laughing

Общи условия

Активация на акаунт