Милано и Северна Италия - тема 19

• 19 507
  • 486
  •   1
Отговори
# 480
  • In transit
Реджи, прибрах се, но ти пак кажи за траторията, ще си я запазя за следващ път. За летището в Бергамо съм съгласна, че бързо се минава въпреки опашката, която се образува, но се наложи да чакаме 40 минути за да дойдат автобуси, които да ни закарат до пистата. Момичето, което ни проверяваше се изнерви много на колегите си.

Забравих да споделя, че попаднахме на чудесно фиксирано обедно меню в Чертоза ди Павия, Antica Osteria Italia. Ядох чудесно ризото с манатарки, ростбийф със салата, 250мл вино, 500мл вода и кафе за смешните 11 евро. Беше препълнено, но персонала тичаше постоянно и не чакахме дълго. Имаше и две бабетА на 75-80години, които не се спряха. Евала.

Mila_33, за Торино мога да ти препоръчам Casa Piemonte Osteria Urbana, Via Vincenzo Gioberti, 43, 10128 Torino TO, Италия Предлагат традиционна кухня, всичко което сме яли беше много  вкусно приготвено. Виното, което пихме също беше много добро и от региона.
И още три с традиционна кухня: Taverna delle Rose, Via Massena, 24, 10128 Torino TO, Италия
La Conca, Via Assietta, 4, 10128 Torino TO, Италия
Osteria degli Ottoni, Via Giuseppe Pomba, 6/D, 10123 Torino TO, Италия
Пиемонтското вино е разкошно. Ако те интересува, мога да напиша кои са най-добрите им сортове. Също, ако те интересува, кои са традиционните ястия за Пиемонт и Торино.

Други заведения, които са ми любими:
Il Tabisca, P.za Vittorio Veneto, 16, 10123 Torino TO, Италия - предлагат и много добро обедно меню на фиксирана цена.
Ако искате да пробвате нещо по-различно и много бюджетно: Poormanger, Via Maria Vittoria, 36, 10123 Torino TO, Италия. Имат 3 локации в града.

За сладкарници препоръчвам: L'Arte del Croissant - La Boutique, Via Legnano, 15, 10128 Torino TO, Италия
Pastarell, C.so Vittorio Emanuele II, 80, 10123 Torino TO, Италия

# 481
  • Пловдив
Момичета, вижте на каква новина попаднах.
Ще разрушават Сан Сиро и ще строят нов стадион.
https://www.segabg.com/category-sport/milano-glasuva-za-razrusha … -stadion-san-siro

# 482
  • Milano
Днес в 13ч. над центъра ще прелетят le Frecce Tricolori по случай 100-годишнината на Аeronautica Militare и знамето ще бъде "разстлано" над Дуомо".

Мики, лошо че толкова сте чакали.
При моят полет самолета пристигна от Каляри, започнахме "отвеждане" - веднага дойдоха автобуси и качиха слизащите пътници, а ние заминаващите отидохме пеша до него.
Ще ти напиша тратторията, като се върна.

# 483
И аз четох за Сан Сиро. Докато се наканя да ида да го видя, /фен съм на Ибрахимович, а той в книгата си доста говори а Миланския си период/ , те ще го съборят.
    Сега си мечтая да ида да гледам волейболен  мач на Лубе , заради нашето момче. Все карах ММ да идем на Милан, докато Матей Казийски играеше там.
    Това със самолетите над Дуомо ще е супер да се види на живо.
   Миналият октомври на полет за Бари с Райън еър , някой беше забравил да позиционира самолета, където трябва. Позадържаха ни на контролата , понеже бях напред ги чувах  какво си говореха. Мацката беше бясна, така се накара на някой по телефона...

# 484
Записвам се в темата с едно въпросче. Около Торино има ли тематични паркове за деца, по-скоро тийнейджъри и ако не има ли транспорт до Гардаленд?
Благодаря за вниманието!

# 485
  • Milano
Марулета, имаш още време.
Новият стадион ще е на мястото на паркингите и ще е готов през 2031г.
Междувременно предполагам ще си играят на сегашният.

"Дяволското седло":

# 486
Реджи, благодаря за страхотните снимки, които ни пускаш! И като гледам, времето е топ. При нас тази сутрни беше 8 , а през уикенда дават и снежец над 1000 м.
  Мерси, че ме светна за стадиона!

Общи условия

Активация на акаунт