Милано и Северна Италия - тема 19

• 34 077
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Голяма Одисея!
Дълго, но полезно, благодаря че сподели. Човек като има пари, се намират възможности наистина.

# 736
Теоретично от Уиз трябва да ги върнат тия пари, още повече като са казали "ще ви платим полета, спасявайте се"...
Аз имам една проблемна връзка от Венеция след седмица и се уплаших, май ще намаля престоя, за да има време да се оправя, ако възникне проблем....

# 737
  • In transit
Реджи, ако се сетиш още нещо за допълване в темата, пиши, довечера или утре ще пусна новата.
Предполагам вече си купила календарът и книгата на Васко, оня ден ги мернах в La Feltrinelli, но все пак да ги спомена, ако случайно си изпуснала. Grinning

# 738
  • София
Имаше някакви ангажименти да се съчетае с олимпийските игри, но не намирам все още  конкретна информация.
Става дума за новата жп линия от гара Бергамо до летище Бергамо, с пускането в експлоатация на която вече влаковете до Милано, и не само, ще са директни от летището.
Ако в италианските медии има вече конкретна информация за откриването и то е скоро, може да се добави в първи пост.

# 739
# 740
  • Milano
Реджи, ако се сетиш още нещо за допълване в темата, пиши, довечера или утре ще пусна новата.
Предполагам вече си купила календарът и книгата на Васко, оня ден ги мернах в La Feltrinelli, но все пак да ги спомена, ако случайно си изпуснала. Grinning

Не, не се сещам Мики в момента.

Благодаря за вниманието, не изпускам такива новини.
Имам членска карта - пристигат ми много мейли за pre-order няколко месеца преди официалната продажба.
Следва постоянно напомняне и в инстаграм.

Не съм ги купила обаче - само новото CD.
Не харесвам календари "a strappo" - в последните 2г.са такива.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:59 от regina di cuori

# 741
  • Златна Добруджа
Ние трябваше да летим вчера от Бергамо до Варна. До последно полетът беше с час закъснение и в крайна сметка го анулираха. Никаква информация за причините за анулираните полети. Хаосът с получаването на багажа беше пълен. Хора, деца, спящи по земята.
Ние летим утре от Линате с австрийските авиолинии. Аз приключих с уиз.

Допълвам - самолетът от Варна за Бергамо вчера е излетял със закъснение и е кацнал в Болоня. Пътниците са били използвани с автобуси от Болоня до Бергамо. И във Варна ли е имало технически проблем и лошо време? Едва ли. Уиз толкова си могат просто.

Само да коригирам, защото съм от потърпевшите точно от този полет. Нямаше абсолютно никаква организация по извозване с автобуси от Болоня до Бергамо. Беше обещано, но накрая ни беше казано всеки да се спасява както може. Ние си знаем какво ни костваше, да не говорим за пропусната нощувка, която имахме и рент-а-кара, който също ни канселираха и се наложи да вземем друг по-скъп. Разбрахме, че ЕВЕНТУАЛНО транспортните разходи по придвижването ще покрият, но другите загуби-Не.

# 742
Здравейте,има купени билети за Милано ще кацнем на летище Малпенза.Престоя ще е 2 нощувки от петък до неделя.За първи път ще ходя в този град и малко ми е трудно да се орентирам затова имам нужда от вашата насока.Иска ми се да отидем да 1 ден в събота до близкото градче в Швейцария Лугано,може ли да ми кажете дали плана е добър и възможен искам да пътуваме с влак.Моля за вашата помощ и насоки как да осъществя тази идея.
А в неделя преди полета ще обиколим Милано.
Според вас тази програма добра ли е или да си заложа на класика и да обикалям само Милано и Комо
Като че ли искам нещо друго да видя

# 743
  • София
До Лугано с регионален влак, да. Редовни са, от гара Милано Чентрале.

# 744
Здравейте,има купени билети за Милано ще кацнем на летище Малпенза.Престоя ще е 2 нощувки от петък до неделя.За първи път ще ходя в този град и малко ми е трудно да се орентирам затова имам нужда от вашата насока.Иска ми се да отидем да 1 ден в събота до близкото градче в Швейцария Лугано,може ли да ми кажете дали плана е добър и възможен искам да пътуваме с влак.Моля за вашата помощ и насоки как да осъществя тази идея.
А в неделя преди полета ще обиколим Милано.
Според вас тази програма добра ли е или да си заложа на класика и да обикалям само Милано и Комо
Като че ли искам нещо друго да видя

До Лугано (направление Цюрих) влаковете са на половин час, самото пътуване трае около час и 15-20 мин.
Редуват се експресен и регионален влак, минимална разлика от 2-3 мин във времетраеенето.

Ако да кажем хванете влака в 8:30 -9:00 ч. имате предостатъчно време да се раходите до 15 и нещо, да хванете влак наобратно и дори да ви остане време вечерта да се мотаете в Милано.
Ако сте с хартиен билет, трябва да го валидирате преди качване.
Не забравяйте за мобилните данни в Швейцария, за най-сигурно ги изключете след Комо.

На стр. 20 от темата #295 съм споделила моите впечатления от пътуването до Лугано, на предните страници има и снимки, както и указания от Rainbow4.
Ако ще се качвата на Сан Салваторе с фуникуляра, слезте на гара Парадизо преди Лугано.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 08:04 от SamoDiva

# 745
Здравейте и честита Нова година! Да бъде мирна и здрава за всички!
Закупих билети за Торино и ще съм благодарна за идеи какво може да бъде привлекателно за деца (11г). И още един въпрос - пътуване до Генуа за ден заслужава ли си?

# 746
Здравейте и честита Нова година! Да бъде мирна и здрава за всички!
Закупих билети за Торино и ще съм благодарна за идеи какво може да бъде привлекателно за деца (11г). И още един въпрос - пътуване до Генуа за ден заслужава ли си?
Честита Нова Година!
За Генуа
За децата ще е интересен аквариума и подводницата до него, а и не само за тях.
И една разходка в централната част с дворците би била приятна. Ако не ме лъже паметта имаше музей, където уж бил заточен Марко Поло. Дават ви каски и се движите в тъмното, а през решетки се движат сенки и се чуват звуци от тропане на съдове при хранене на затворниците, необичайно беше за нас поне, и впечатляващо.
П.П. Погледнах сега- в двореца С.Джорджо е тъмницата на М.Поло.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 10:48 от sfumato

# 747
  • София
.... И още един въпрос - пътуване до Генуа за ден заслужава ли си?
За мен твърдо да - от тъмните и тесни улички на Стария град до шедьоврите по Виа Гарибалди.
За около 8 часа успях да обходя всичко значимо и ми беше много интересно.
Милано или Торино не са ми били така интересни.

# 748
Много благодаря! А редовен транспорт има ли между Торино и Генуа и трябва ли предварително да закупя билети?

# 749
  • София
Много благодаря! А редовен транспорт има ли между Торино и Генуа и трябва ли предварително да закупя билети?
Има редовни регионални влакове на Трениталия. Не е нужно да купуваш предварително - цената не се променя, резервация на място не се изисква, не е и възможна.
Можеш да купиш онлайн от сайта на Трениталия или на хартия от каса, машина или партньори. Ако е на хартия трябва да се валидира преди качване.

Общи условия

Активация на акаунт