Милано и Северна Италия - тема 19

• 19 076
  • 478
  •   3
Отговори
# 465
  • София
Върнахме се и съм супер доволна от кратката разходка. Хареса ми тази част от Италия, спечели ме с това колко е чисто, влаковете са супер, храната средна работа. Южна Италия е по-вкусна храната, топлото време те кара да седиш до късно, а тук(Бергамо) всичко затваряше в 7-8 и е студено. Бергамо ми остана в сърцето, Чита Алта е прекрасно място за настаняване. Бяхме на главната улица, малко шумно, но пък си заслужаваше гледката. За хапване беше ок, не харесахме масовото заведение за пици на грамаж, а едно съседно и беше вкусно. Не препоръчвам заведението Mimi, те са няколко. Много зле и много гадна храна.
Милано е хубаво да се посети, но не е моето.Хареса ми колко е голямо всичко и колко красив парк близо до центъра.За храна навсякъде имаше опашки и не ядохме нищо.
Ще се върнем със сигурност и до Монте Изола, даже може да спим там.

# 466
Честита ви световна волейболна купа, италиянки!
    Как така затваря в 7-8 всичко в Бергамо. Ние февруари тепърва тогава излизахме, и заведения, и барове работеха. Някои такива за улична храна бяха затворени вече , да.

# 467
  • София
Точно уличната и магазините.Заведенията работеха, но не всички. Предполагам и площадчето ще е по-весело като е топло.
Как е февруари в Бергамо, чудя се за годишнината да отидем  пак?

# 468
Ами ние бяхме в средата. Времето беше супер, имаше и студ и слънце. Но нямаше много туристи. Аз не обичам гъчканица. Ние ходим грепа от 5 приятелки, шлаяем се, губим се в уличките, сядаме на кафе, после пак. Много се забавлявахме с уличните музиканти в Баргамо в стария град пред библиотеката. Танцувахме , пяхме с тях. На следващият ден в Кремона беше студено,мъгла, но това не ни попречи, дори не ни стигна денят.
   За мен всеки сезон е хубав в Италия. Имам билети за януари за Бари.

# 469
Магазините са със стандартно работно време до към 19. Някои малки магазини, които работят в събота/неделя, почиват в понеделник.
Супермаркетите работят малко по до късно и без почивни дни.

Преди 20 години, когато дойдох да живея в Италия, супермаркетите имаха по 2 часа следобедна почивка и изобщо не работеха в неделя. 😆 От моя гледна точка дългата следобедна почивка беше странна за такъв тип бизнеси, но нямам нищо против служителите на веригите да си почиват нормално в неделя, а клиентите да се справяме в живота с един ден без магазини.

# 470
  • Milano
Нищо не работеше в неделя, даже Ринашенте.
Тръгнах сутринта с пуловер и яке, а сега съм по бански.
Малко ваканция в Каляри.

@maria - обещах да дам отзив за куфара от 56см и Раян - амиии стърчеше си малко дръжката, добре че в Бергамо не проверяват.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 08:52 от regina di cuori

# 471
  • In transit
Реджи, в Бергамо изобщо не поглеждаха багажа на пътниците...Уж са разширили летището, но организацията е станала по-зле от преди.

Аз съм леко разочарована от Бергамо. Радвам се, че съм имала възможността да обикалям Читта алта, когато не беше препълнена с туристи. Сега е ужасно, буквално не можеш да се разминеш от тълпите туристи. Заведенията са се превърнали в капанчета за туристи, за сметка на качеството. И ние минахме покрай " Il fornaio", но пиците вече не са това, което бяха преди. Сега са, като касичка, тестото е станало двойно по-дебело, на всички пици са сложили по една огромна топка моцарела (за грамаж). Едно парче пица, като цена излиза колкото една хубава голяма пица в пицария. Мм ги харесваше и държеше да идем до там, но бързо се отказа, като ги видя.

Много ми хареса Алесандрия, не бях ходила там. Чудесно градче с красива архитектура и поддържани сгради. Случихме и празник с улична храна. Много вкусни и различни сладки и солени предложения от Европа и света. Спонтанно отскочихме и до любимото Торино, времето беше чудесно и слънчево.

Реджи, приятна разходка.

Барба и аз се сещам, за времето когато суперите почиваха на обяд и затваряха в 19-20. Беше ми много странно, при нас тогава имаше  доста денонощни магазини. Grinning

# 472
Реджи, приятна почивка!

# 473
  • София
Започнах с организицията за пътуването до Торино с основна цел - футбулен мач.
Запазих нощувки в централната част до Porta Nuova  и търговската улица Via Roma. Надявам се да е добър район, но местата за настаняване с паркинг бяха доста ограничени. За сега съм набелязала само египетския музей и ако времето позволява повече разходки.
Ако може да ми препоръчат заведения с интересна кухня, ще съм благодарна.

# 474
  • Milano
Не помня супери да са затваряли наобед, верно че пазаруваме в събота, но ми се губи.

Мики, аз го намирам за ефикасно летище Бергамо - минаваш за 5 мин, 13 скенера работиха сутринта.
Предпочитам Линате, но Ита няма полети до Каляри в момента.

Студено ли е при вас в момента момичета?
Дават нахлуване на много студен въздух в сряда от Балканите.

# 475
Реджи, благодаря за инфото. Те ако и за дръжките се заяждат… На Бергамо са мерили багаж, ама нормално отношение е било. Моят куфар изглежда по-различно, но размерите и дръжката са същите. 
Приятна почивка ти желая! Студено е при нас, даже има прогноза за сняг по високите места. Супер депресиращо ми е на мен това време. От банските скачаме в грейките.

# 476
Аз съм в Северозапада, тази сутрин 7 гр.
   Но гората срещу нас още е зелена, няма шарени дървета. 
  Ох , така ми се ходи при вас, ама чааак януари.

# 477
Вие може да сте го коментирали, ама сега видях на сайта на летище Бергамо, че от 26.11 вече ще може до 2л течности в ръчния багаж.

# 478
  • София
Вие може да сте го коментирали, ама сега видях на сайта на летище Бергамо, че от 26.11 вече ще може до 2л течности в ръчния багаж.

Да, имаше инфо на летището - да си вземеш вино или зехтин за спомен от Италия Smile

Общи условия

Активация на акаунт