Камъни в жлъчката - тема 11

• 2 968
  • 92
  •   1
Отговори
# 15
Пижама. Ще имате дрен и с нощница ще ви е неудобно.

# 16
Здравейте,
Назначиха ми ден за операция за махане на жлъчката в Токуда. Пижама или нощница ще ми трябва? Имате ли представа колко се доплаща ако съм с направление?

Аз преди две години се оперирах там. Пижама си вземи, макар че реално за операцията ми облякоха наложница за операцията и после като се събудих в стаята(защото мен директно там в леглото в стаята ме събудиха) си бях с ножницата ( от тези с отворен гръб😉), операцията ми беше на обяд и продължи 1 час, лежах си спокойно и си поспивах цял следобед, само до тоалетна ставах ( първия път тъй като съм бъзла викнах сестрите да ми помогнат да стана и да отида за да не направя беля с дренажа или нещо друго, но то няма какво). От болкоуспокояващо нищо не усещаш освен може би малко опъване от шевовете.
Сутринта у хубаво да се раздвижиш, всички на етажа обикаля ха от рано рано, закуската беше попара чай, хляб, сирене и захар( беше си сладко) визитация минава. Мина след това един от лекарите да ми махне дренажа и нищо не усетих буквално, даде ми рецепта какво трябва да пия и бях готова да си ходя. Стана си дългичко😉😉
Питай ако има нещо което съм пропуснала, макар че се съмнявам😅 или искаш да знаеш по-конкретно.

# 17
Много благодаря за информацията, Neffenka!
В стаята имаше ли хладилник? По план операцията ми трябва да е след обяд, тъй като лекарят ще отсъства сутринта.
Дано не ме държат 1 ден повече.

# 18
Здравейте,
Назначиха ми ден за операция за махане на жлъчката в Токуда. Пижама или нощница ще ми трябва? Имате ли представа колко се доплаща ако съм с направление?

Аз преди две години се оперирах там. Пижама си вземи, макар че реално за операцията ми облякоха наложница за операцията и после като се събудих в стаята(защото мен директно там в леглото в стаята ме събудиха) си бях с ножницата ( от тези с отворен гръб😉), операцията ми беше на обяд и продължи 1 час, лежах си спокойно и си поспивах цял следобед, само до тоалетна ставах ( първия път тъй като съм бъзла викнах сестрите да ми помогнат да стана и да отида за да не направя беля с дренажа или нещо друго, но то няма какво). От болкоуспокояващо нищо не усещаш освен може би малко опъване от шевовете.
Сутринта у хубаво да се раздвижиш, всички на етажа обикаля ха от рано рано, закуската беше попара чай, хляб, сирене и захар( беше си сладко) визитация минава. Мина след това един от лекарите да ми махне дренажа и нищо не усетих буквално, даде ми рецепта какво трябва да пия и бях готова да си ходя. Стана си дългичко😉😉
Питай ако има нещо което съм пропуснала, макар че се съмнявам😅 или искаш да знаеш по-конкретно.

Баща ми точно преди 2 години го оперираха в Токуда за камъни на жлъчката. Беше страшно. Спомням си как бях забелязала, че очите му бяха жълти, и след няколко дни почна да реве от болки, и веднага го заведохме в спешното на Токуда. И му казаха веднага спешна операция, махнаха му камъните, но му предложиха да му махнат жлъчката, за негово добро, да не се случва пак такива неща, но той отказа. Сега не му се е случвало отново и да се надяваме , да не се случва. Пък наш близък познат , имаше сериозна криза, и направо му махнаха жлъчката.

# 19
Здравейте,

Баща ми точно преди 2 години го оперираха в Токуда за камъни на жлъчката. Беше страшно. Спомням си как бях забелязала, че очите му бяха жълти, и след няколко дни почна да реве от болки, и веднага го заведохме в спешното на Токуда. И му казаха веднага спешна операция, махнаха му камъните, но му предложиха да му махнат жлъчката, за негово добро, да не се случва пак такива неща, но той отказа. Сега не му се е случвало отново и да се надяваме , да не се случва. Пък наш близък познат , имаше сериозна криза, и направо му махнаха жлъчката.

Не са му махнали камъните от жлъчката. Имал е заседнали камъни в жлъчните канали, щом е бил пожълтял. Извадили са тях камъни, тези в жлъчката си седят.

# 20
Много благодаря за информацията, Neffenka!
В стаята имаше ли хладилник? По план операцията ми трябва да е след обяд, тъй като лекарят ще отсъства сутринта.
Дано не ме държат 1 ден повече.

Аз бях в единична стая, хладилник нямаше. Имах малък гардероб, стол, телевизор и всъщност това беше. Незнам дали има други по VIP стай така да се каже, но то реално не ти е нужно нищо. Аз трябваше да съм сутринта и от предния ден ни казаха храна най-късно до два часа и вода най-късно в 4 часа можеш да пиеш освен ако нямаш някакви лекарства който трябва да пиеш може с глътка вода. Мисля че няма да те държат повече от 1 ден. Според мен ще пренощуваш под наблюдение, ще те захранят на другата сутрин и това е. В предния пост имаше въпрос за цената, ама нали се разприказвах и забравих. Та самата операция се поема от касата, но както може би не на всякъде, но на повечето места ще ти кажат си плащаш " скъпоструващи консумативи" евентуално за стаята пак зависи какъв вариант ще предпочетеш разбира се, и мисля избор на екип ( което мисля че не подлежи на разисквания просто така се води това плащане) при приема в болницата ти правят рутинни изследвания и те пращат в един офис за да ти оформят и документално нещата уточняване всичко ако имаш въпроси питаш. И ти казват какво следва да се плати и колко. При мен беше нещо от рода на 1200 ако не бъркам ( беше разделено на три фактури)

# 21
Здравейте,

Не са му махнали камъните от жлъчката. Имал е заседнали камъни в жлъчните канали, щом е бил пожълтял. Извадили са тях камъни, тези в жлъчката си седят.
Да, това имах предвид, благодаря.

# 22
Слагали ли сте лепенки върху отворите от лапароскопската операция, за да може да се изкъпете?

# 23
  • Пловдив
Бях си купила лепенки от Турция и ги слагах преди да се изкъпя.

# 24
Оперирана съм 2019г и от тогава не съм яла нищо зелено и патладжан, страх ме е. Вчера за първи път хапнах спанак с ориз и получих някаква криза, много силна, както преди да се оперирам. Това нормално ли е? След 2 спазмалгона и 4 но-шпа ми мина, но цял ден нямах апетит и ходих в тоалетната със слуз и светли изпражнения.

Имам и лек гастрит, та се чудя от какво беше.

# 25
Аз също съм оперирана 2019г, по спомен се "захранвах 6м" по мое желание, после постепенно си се хранех нормално.
Забелязвам обаче,че ям ли нещо по-мазно понякога, не винаги и ми се ходи на тоалетна, странното е и дори от активия с мюсли понякога.
Маруля ям отдавна, но от нашата градина само, защото от магазин като ям не ми влияе добре.
Патладжан също ям, но в малки количества и рядко.
elinor7, къде те боля корема?

# 26
От какво са тези неразположение след като е.махната жлъчката?

# 27
  • Пловдив
Аз имам проблем с картофи и ориз-тръгват ми киселини,подува ми се корема...Хората си мислим,че сме по-умни от природата,но...

# 28
Има милиони хора, на които им тръгват киселини от какво ли не и реагират как ли не на какво ли не, а имат жлъчка.

# 29
Аз съм без жлъчка и никога не съм имала киселини от нищо.

Общи условия

Активация на акаунт