Джобни пари

• 4 430
  • 116
  •   1
Отговори
# 75
Другите като ядат и то ще яде, гледат се едното друго. Нашето си изяждаше столовата манджа вкъщи, обаче на училище иска от лавката.

Изобщо няма такова нещо, или ако има, то не е общовалидно.
Няма сила която да накара сина ми да яде нещо, което не иска, ако ще и директорката на училището да е наредена в столовата. Няма да го бутне, и не го бута. Не яде, но няма да яде нещо, което не иска. И така вече седем години...

# 76
  • София
Моят син е абсолютно всеяден, яде всичко и като за възрастен. Столът в училище обаче е мъка, качеството им е меко казано компромис.
Имаше много родителски вълнения по едно време относно храна и хигиена, та и моят си призна че е гадно, само таратора ставал, но не винаги.
Почти цяла година беше с кутии, не искаше и да чуе за стол, и то не заради пици и дюнери. За съжаление децата не могат да изискват същото качество както ако на същото място се хранят възрастни, и фирмите опериращи столове понякога се възползват.
При нас родители ходеха на пвриодични "проверки" в стола и така се закрепи поне хигиената.

# 77
  • София
На второкласника не давам никакви джобни за момента - купувам купони за обяд. Не е особено доволен от стола, но от супа, основно и десерт все нещо става за ядене и се нахранва (има 3 варианта за меню всеки ден и избираме с него според това кое основно ястие готвят добре и кое не). Понякога моли за допълнително храна жените в стола (от десертите си иска още) - давали му. Слагам в раницата сутрешна и следобедна закуска - или домашен сандвич/баничка/сладкиш, или купувам нещо готово - солети, кроасан, крекери. Дала съм му и 10 лева "служебни пари" със заръката да ги харчи само при нужда - да си купи обяд, ако съм забравила да му купя купон, да си купи нова карта за стола, ако е загубил своята, да плати снимка на класа, да плати дребен разход, ако изскочи нещо непредвидено в училище.

# 78
На някои деца храната в стола е безвкусна, защото използват минимално количество сол и други подправки - има си изисквания. Моето дете вкъщи все иска да си сложи сол.

# 79
Моят е на 14г от 3 години тренира, във фитнес зала с инструктор и кик бокс. Е па него няма сила, която да го накара да изяде дюнер, пица, баница. Затова и в 8 ми клас си носи, в училището имат лавки със закуски, по негови думи продават само буклуци. Та при моя няма гледане кой какво яде. Купил е книги от някакъв тиктокър и по негови рецепти се яде..

# 80
С известно неудобство споделям, че давах по 5 лв джобни на току що завършилата ми дъщеря. Стигаха за кафе ( от машина), бутилка вода и някаква закуска.

# 81
Колкото си могла, толкова си  давала.. няма защо да ти е неудобно, правиш най-доброто за детето въпреки това.

# 82
На дъщеря ми 15г превеждаме в началото на всеки месец 150 лв. Синът ми на 12г всеки ден му давам по 2-2,5 лв само в петък 4-5 лв.

# 83
Колкото си могла, толкова си  давала.. няма защо да ти е неудобно, правиш най-доброто за детето въпреки това.
Неудобно ми стана, защото цитираните в темата суми са доста по големи. Имах възможност да давам и повече, и съм давала когато е необходимо, но 5 лв от 8 до 14:30 ч са й стигаха. С 2 то лв се купуваха кафе и вода ( от машина кафето, а водата от близкия магазин), а с останалите 3 някаква закуска, бейк Ролс, или банан със солети. Самата тя не е много ящна, абсурд в 10:30 сутринта да яде дюнер или тост. За излизане, козметика, рождени дни давам отделно.

# 84
Момче той харчи за храна, много храна.
Момиче тийн харчи за боклучки.

# 85
Е, всеки се простира според чергата си. Аз като тийн нямах пари (нашите точно тогава бяха в лош период), абсолютно нормално го приемах, хич не се и сещах за "шопинг". Ама сега дъщеря ми е свикнала и ще усети липсата, ако няма средства. Просто каквото и да е положението, човек се нагажда.

# 86
Точно сега са свикнали да имат, ама то така сме си ги и научили, де...ако не ни харесва на нас самите трябва да се сърдим. А моя тийн е вечно гладен, абсурд е той да се наяде с 3 лв. Яде много, храна, ама наистина много. Аз ако ям толкова ще съм 200кила буквално.

# 87
Точно сега са свикнали да имат, ама то така сме си ги и научили, де...ако не ни харесва на нас самите трябва да се сърдим. А моя тийн е вечно гладен, абсурд е той да се наяде с 3 лв. Яде много, храна, ама наистина много. Аз ако ям толкова ще съм 200кила буквално.

Детето расте, нормално е.

# 88
На 11 годишната девойка даваме ро 10 лв седмично. При положение, че имат стол, не мисля, че е необходимо да се тъпче с боклуци и се надявам да ги харчи разумно. Ходи на спорт и там имат вендинг машина, та от там чат- пат си купува по нещо.

# 89
  • София
И при нас - 4. клас - даваме по 3лв./ден. Детето не е ящно и редовно си купува някакви малки играчки от лавката. Даже се чудя защо продават всякакви малки играчки(като желе, топче и др.!) в лафката в училище. За справка: за гр. София

Общи условия

Активация на акаунт